Ciucasul, simplu si frumos

Un munte accesibil/usor de abordat si pitoresc. Iar zona cuprinsa intre cabana Ciucas – Vf. Ciucas – Saua Tigailor este un fel de „Cismigiu” al acestui munte. Cred ca aici este o zona unde se poate invata mersul pe munte, atat de simplu este. Totul este sa ajungi la cabana ca dupa aceea incepe frumosul. Iar la cabana ajungi repede, suni:

Suni si dai drumul la poezie, cum ca esti un capitan de 6-7 persoane, vrei sa mananci la cabana, dar aia micii nu pot sa mearga atat… Vreo 3 masini de teren se tot plimba intre fabrica de apa si cabana asa ca prinzi loc, scapi de urcus…

Noi am vazut un astfel de grup de „mameluci si mameluce” cu un capitan Purcel, pe cand urcam pe jos si ei pe langa noi… dupa care noi ne-am facut tura si i-am gasit tot la masa la oase si aripioare de pui. Astia clienti seriosi nu ecoturistii :)))

Tot o masina de teren i-a coborat si uite asa au fost pe munte sa manance. Au invartit economia, ba benzina, bani la cabana…

Panoul e chiar la intrarea pe drumul forestier.

Acesta e drumul si te duce dupa o ora si un urcus serios la cabana din fata.

Noi nu am mers la vitejie, ca mergem noi pe drum ca nu stiu ce, ci efectiv nu am vazut de ce sa urcam pe munte cu masina. Simplu!

De altfel, excursia noastra a inceput cu clasica pauza de cafea in parcul din Valenii de Munte, unde ne-am uitat la niste chestii din piatra:

Deci, urcam noi printre vreo 150 de persoane pana la cabana…

Trecem in viteza si o luam printre frumuseti montane:

Si de aici incepe traseul simplu, o bucla superba pe timp frumos. Ma refer la traseul din titlu, mergi pe o parte, te intorci pe alta. Este aglomeratie, dar nu „bara la bara” ca pe Bucegi, intre Piatra Arsa si Babele.

Peisaje si plimbare printre ele:

Pe acolo, pe sus, la intoarcere era cineva cu drona pe un varf de stanca si jos, la baza, pastea o capra neagra.
Ce este galben sunt flori de cretisoara.

Mai sunt ienuperi, zmeuris si mult afinis. Chiar am trecut pe langa un localnic care avea aproape 20 de kg de afine. Bravo lui. Asta cu ia mancarea ursilor este de-a ecologistilor de duzina care au vazut si ei prea multe episoade de NG si si-au format o idee eronata despre cum ar trebui ocrotita natura. Bine, nu ai cum sa intelegi abordarea decat daca locuiesti permanent pe langa munte, asa ocazional ti se pare ca totul e rau, e distrugere, nimeni nu face nimic, sunt toti mana in mana.

Uite, de exemplu ieri, ma intorceam dintr-o tura de doua zile si m-am oprit in Brasov pentru cumparaturi. La piata Dacia din Brasov pe la intrare roiesc rromi cu desagi plini de stiuleti de porumb. Luati de pe camp pur si simplu. Pretul? 8 bucati – 5 lei. I-am dat 10 lei imediat pe 16 bucati. Trebuie cumva sa supravietuiasca si oamenii aia :)))

Niste doamne mai in varsta umblau cu buchete de cretisoara atarnate de rucsaci. Nu au facut niciun lucru rau, au luat pentru ceai.
Plin de afine pe langa trasee… se opreau foarte multi sa manance cateva boabe sau mai multe. Imi imaginam cu haz ca unii mai ecologisti luau cate una sau doua, chipurile sa mai ramana si la ursi :))))
Goliatul si mai jos cica ar fi Alba ca Zapada :))))

Sunt niste stanci frumoase cu aspecte interesante…

Mai jos, Poiana Teslei si Tesla
Partea care imi place cel mai mult. Trebuie sa merg pe acolo printre peretii aceia.
Pe aici am gasit un camp cu hrana ursilor si am stat o vreme. Na, sa vezi ca acum ies astia din padure ca le-am mancat 50 de boabe de afine. Uite asa, eu 50-100, altul 30, unul 20 de kg si se curata muntele :)))

Dintr-un astfel de rationament gasesti destui tantalai care sa faca o stire de senzatie. Chiar, a fost o stire pe Digi cu un pretins utilaj care opreste pe DN 1 si arunca in vazul tuturor „deseuri din constructii” :)) Lumea e atat de proasta de nu iti poti explica.

Undeva intre Azuga si Predeal, apa Prahovei a luat din zidul de sprijin al soselei. Astia de la Drumuri au bagat in luna iunie acolo niste dale de beton si asfalt decopertat de pe sosea. A venit viitura din 20 iulie si le-a luat la vale. Acum, in loc sa se apuce sa devieze putin apa si sa consolideze ruptura, au venit iar cu o masina de asfalt decopertat si l-au bagat acolo, in ruptura. O sa-l ia apa dar nu acum, pana in octombrie. Dar o mai duc asa…

Si cand dadea soferul cu spatele sa basculeze asfaltul, scoate unul telefonul si gata, l-a prins si l-a dat la teveu :))) In mod sigur, un poluator arunca deseuri din constructii :))) In timpul stirii l-au mai si sunat pe seful Garzii de Mediu adica el ce zice, sta asa… platit din banii cetatenilor?

Si comisarul-sef Berceanu, politicos pana peste cap le-a raspuns ca cerceteaza, in loc sa spuna, plecati naibii de imbecili, mai si mintiti o tara intreaga :))) Astia tin cu atata ardoare de cate o functie incat ca sa faca un lucru normal isi iau enspe masuri de siguranta. Nu au curaj sa sufle…

https://www.digi24.ro/video/tone-de-deseuri-din-constructii-arucate-in-raul-azuga-1636779

O stire despre vremurile in care oricine poate deschide subiecte despre mediu fara a avea cunostinte minimale.

Hai sa revin la Ciucas:

Si ne-am intors la cabana. Adica am cascat gura dupa aer curat si taca-paca inapoi, ca pensionarii la cabana, la un suc dublat de o cafea, partea mea. Adica mare vanzare :)))
Lupte grele :)) Mai venea cate unul, mai atasa o sticla 🙂

Este superb pe Ciucas, ce mai! 🙂

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Marius Budara spune:

    Sa te duci neaparat pe Bratocea sa vezi ce fain e.Este un drum lung dar pentru pensionari( usor) cu privelisti minunate si afinis cit vezi cu ochii.Cit despre ursi tot turistii i-au invatst la gunoaie,ca unde maninca acolo lasa resturile.Uita-te prin Bucegi si ai sa vezi orice gaurica (chiar o gaura de piatra luata pentru vatra) plina de gunoaie.Va mai trece 100 ani sa ne educam.

    Apreciază

    1. De la o alergare acum vreo 10 ani pe acolo, mi se luase de acel traseu 🙂 Nu ar fi deloc rau sa merg la peisaj de data aceasta, multumesc. Iar cu ursii, am vazut unul chiar la drum, pe langa Cheia. Mare dreptate cu gunoaiele, suntem invadati de ele si noi si natura. Cam asa zic si eu, ne mai trebuie un secol…

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.