Poti face intr-o zi diverse activitati: plimbari, cercetare documentara, mai vezi una, alta, auzi de un eveniment… mereu luna august mi s-a parut lunga si frumoasa :))
Bine ca mai sunt oameni care sa aiba grija de astfel de monumente.
Crucea este a unui preot.

Intr-o zi poate vom vedea functional si Centrul de Informare Turistica de la Busteni; si astfel de evenimente. Sau macar ceva evenimente specifice.

Parerea mea este ca liceul este degeaba fara o facultate. Bine, nu e ok spus degeaba dar in afara de o suma de cunostinte generale… Chiar le spun unor parinti sa-si dea copilul la o profesionala daca stiu ca acestuia nu-i place cartea. Va merge apoi 4 ani la liceu si nu va lua bac-ul. Ce sa faci cu liceul fara bac, fara posibilitatea de a merge la o facultate?
Stai cu parintii, lucrezi la parcare, casier, ceva de genul… nu vei avea niciodata salariul ca un tanar care termina profesionala de bucatari, ca exemplu. Ce scrie in oferta de mai sus, mi se pare foarte ok pentru timpurile actuale.


Nu merg la niciunul ca fac altceva.



Ma intreb daca testoasele depun oua in pamant, cum ies din lacul asta ca nu vad nicaieri o cale de a iesi din acest lac?



Si prin arhive multe lucruri interesante:

Povestea e mai lunga, cei 4 vanatori de munte au fost batuti de un superior, nu de capitan, si obligati sa fure lemne. Si mergeau zilnic la taiat arbori. Au fost prinsi doar 3, cel care avea toporul a fugit. Mai tarziu, la politie, cei 3 au povestit toata tarasenia.


Am vrut doar sa arat ce seriozitatea era in domeniul silvic. O sa revin, posibil, si cu masuri care se luau impotriva exploatatorilor. Un trunchi daca luau in plus erau sanctionati, o caruta cu crengi sau daca vatamau alti arbori sau stricau drumul.
Mai sus, termenul de „junci” se refera la doi boi tineri. Cine isi mai face la modul serios astfel de probleme, in zilele noastre?

Alta poveste. Pai, pescuia un domn la 5 undite, si altii… Nu stiu daca elibereaza cineva vreun peste, nu am vazut pe nimeni.
5000 de lei amenda! Era o avere. Nici suma soldatilor – 868 de lei – nu era de neglijat. La mosia noastra isi permite un cioban sa intre cu oile si caprele fara nici o teama, au distrus toate plantele decorative de linga casa, ciugulesc pina si brazii tineri de linga gard iar stapinul isi ia micul dejun in foisorul nostru, aruncind eternul PET de bere si cotoarele de rosie chiar acolo.
Nu avem un gard bine conturat (sint doar brazi desi pe linia gardului) insa am pus o sirma ghimpata ca semn ca nu e de dorit prezenta unor animale pe acolo. A smuls-o si a aruncat-o cit colo pe terenul vecin. Isi baga ceva in ea de proprietate iar autoritatile probabil ridica din umeri. Tata se ocupa de chestia asta si nu stiu daca i-a anuntat sau nu insa cel mai probabil raspunsul ar fi: „ce sa iti fac daca nu ai gard?”
Stat de drept unde proprietatea privata e garantata prin constitutie….Daca eram in America ii garantam aluia o cura de plumb…
Foarte frumos scrisul padurarului. Nu e intotdeauna corect insa e citet si ingrijit. Nu era numai o epoca din care frumusetea nu fusese inca exclusa sub pretextul utilitatii dar nu se inventasera inca pixurile. Cu penita era imposibil sa te grabesti, erai obligat practic sa scrii cu rabdare.
ApreciazăApreciază
Si prin padurile de pe aici, e cam aceeasi poveste. Adesea intra prin padure si animale domestice, mai ales primavara si toamana, dar ca peste tot, depinde cine pe cine cunoaste. Oricum, padurea este mare si acesta este un aspect favorabil unor astfel de comportamente… Iti dai seama ca unii cu stane pe munte, intra periodic prin padure, jnepenis, abrupturi. Cel mai greu este sa schimbam mentalitati; multi au inteles democratia nu ca pe un pas spre civilizatie, ci ca pe un teritoriu unde regulile/legile sunt pentru fraieri. Dupa aceasta pandemie, mi se pare mie ca democratia a iesit si mai avariata decat era 🙂
In fine, parerea mea ar fi sa te adresezi primariei si politiei, cineva tot ii va provoca un minim disconfort.
Iar referitor la acele acte de prin arhive, este un fond de 600 de dosare la care ma opresc in mod special, am o cercetare pe asa ceva. Nu o sa rasfoiesc toate dosarele ca mai am si altele dar, cu timpul… adica anul acesta 🙂
Este o lume despre care nu stim prea multe, ma refer la valea Prahovei. Ce mi se pare iar interesant este ca oamenii din zilele noastre au uitat niste lucruri normale/banale. Ma frapeaza cat de superficiali am devenit pentru ca acum ne bazam mai mult pe tehnologie.
ApreciazăApreciază
S-a notat ❤
ApreciazăApreciază
Multumesc!
ApreciazăApreciază
… „A trecut timpul acesteia”. (!?) Fiindca populimea sta pasiva/parshiva la degradarea/distrugerea/denigrarea istoriei NOASTRE. Poate, asa o fi aparut 3D !? Sa le pozam, cat mai sunt chiar si in moarte clinica. De la aceste relicve/MONUMENTE de ARTA si INTELIGENTA s-a adapat boul, REGELE, proletarul, nazistul, bolshevicul, trogloditii, … si NEAMUL ROMANESC. BABUINII care ne conduc sunt virusati cu 3D pentru O ROMANIE EDUCATA (cu analfabeti functionari/functionali.
Alta chestie ; Nu pricep de ce unele cuvinte/nume proprii (banuiesc) din acele foto copii sunt blurate si altele nu ? Sunt inca strict secrete sau acele personaje au progenituri in uniforma civila care ard gazul prin „alese” fabrici si uzine… si nu da bine la citit ??
B A F T A !
ApreciazăApreciază
Dupa cum vedem, pandemia a venit peste o societate aflata la un anumit nivel de ignoranta si a adancit si mai mult falia aceasta. Pentru ca lipsiti de resurse, oamenii au devenit pentru ei, in mare parte. Deja asta cu cultura, istoria, sunt niste „mofturi”. Iar nebunia aceasta observata peste tot in tara, din iunie pana in septembrie, cand toata lumea umbla prin toate locurile, de parca erau ultimele clipe de viata/libertate, arata clar nivelul la care suntem. Un nivel inteles perfect de smecherii cuibariti in ministerul Culturii, acoperiti de studii, cunoscatori ai domeniului, dar nepretuind decat banul. Tocmai de aceea si-au permis recent sa propuna scoaterea specialistilor din avizarea unor lucrari. Adica pot ei decide imediat ca un monument istoric poate fi scos din circuit, demolat adica.
https://romania.europalibera.org/a/scandal-cultura-monumente-istorice/31427795.html
Proiectul „Romania educata”, scornit de un profesor, ma asteptam sa fie util sistemului de invatamant in asa fel incat societatea, cel putin in 5-10 ani sa fie infuzata de tineri capabili sa duca tara aceasta mai departe. Cand autorul inaugureaza statuia unui calau al natiunii romane din Transilvania, acel Bruckental, si din cartea de istorie este scoasa lectia despre rascoala lui Horea, Closca si Crisan, omorati in timpul guvernarii aceluia, cand peste toate acestea refuzi sa raspunzi la niste intrebari elementare (pun link mai jos), nu cred ca acest proiect are ceva national.
https://www.mediafax.ro/politic/raspunsul-administratiei-prezidentiale-dupa-ce-iohannis-a-participat-la-ceremonia-de-dezvelire-a-statuii-celui-care-i-a-tras-pe-roata-pe-horea-si-closca-20261583
Imi pare rau pentru interpretarea cu bluratul, e opera mea. Studiez pentru doctorat un fond de peste 500 de dosare si vreau sa am avans macar 300 de dosare inainte de a cunoaste si altii ce studiez. Este o doza de egoism, vreau sa fie cercetarea mea, am gasit pana acum doar circa 20 de dosare in care s-a mai uitat cineva. In altele, peste 150 nimeni. Am blurat ca sa studiez linistit 🙂 Sa stii insa ca mai sunt dosare in alte fonduri cu avertismente, ca sunt date personale, a nu se deschide, probabil ce spui si tu.
Sper sa fim sanatosi si sa ne auzim despre aceasta lucrare.
ApreciazăApreciază