O alta carte despre Posada

De curand… cam de vreo 2 saptamani 🙂 am comandat o carte despre lupta de la 1330. Pe aceasta nu o aveam! Cum „Posada” este unul din subiectele mele preferate, am facut tot posibilul sa achizitionez si aceasta carte.

Orice lucrare despre aceasta lupta poate aduce informatii valoroase; e de ajuns o singura exprimare si se mai pune o piesa la acest puzzle. Localizarea exacta, o vom afla doar atunci cand, din pamant, se vor scoate niste dovezi arheologice care ar veni sa sustina teoriile… Pana atunci, toate cartile pe aceasta tema pot fi incadrate la: incercari, subiectivism, patriotism local etc. Mai mult sau mai departe de logica, orice teorie in lipsa dovezilor arheologice…ramane teorie!

Cartea de fata a aparut in anul 2019 sub egida Sf. Manastiri Bistrita, autorul fiind chiar staretul manastirii, arhimandritul Veniamin Micle, autorul unor zeci de carti…

L-am contactat la manastire si asa am primit cartea.

Ce mi-a placut la aceasta carte a fost ca autorul a ordonat toate documentele despre lupta de la 1330.

Si ca a strans cam toata bibliografia referitoare la lupta din 1330.

Am parcurs intreaga carte, mi s-a parut o lucrare excelenta insa, ca si prima editie a cartii mele, are ceva interpretare personala. Acum, indiferent de abordare, ramane o carte care incearca sa demonstreze ceva… si chiar reuseste intr-o buna masura.

Este una dintre cele mai bune carti scrise despre Posada!

Mai trebuie inca multa munca de cunoastere/interpretare a realitatilor din perioada de inceput a statului medieval Tara Romaneasca, pentru a putea face niste raportari, plus multa munca de teren. Sunt totusi, in opinia mea 🙂 , mai multe dovezi de logica in sustinerea ipotezei ca lupta s-a dat in Valea Prahovei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.