Intr-o zi superba de toamna la Crucea de pe Caraiman

Plec din Predeal cu un prieten ce soseste la fix; mergem sa ne luam de acasa rucsacii pregatiti, pe inca un prieten si pe munte, sus.

Ora 12 ne prinde la intersectia cu Piatra Arsa. Si eu care credeam ca nu mai e lume pe Bucegi in cursul saptamanii 🙂 Da’ de unde? Vreo 300 de oameni tot am intalnit spre Cruce, asta evitand Babele, ca telecabinele tot aduceau turisti. Cat timp vremea este buna, oamenii tot vor veni la munte.

Dupa fiecare stanca se afla un morman de gunoaie. Si prin jnepeni la fel este… Dar na, au zis ca asfaltul inseamna dezvoltare, acum poftim dezvoltare. Pentru ca nu doar asfaltul inseamna dezvoltare.

Unul cu nr. de Ilfov facea 13-14 sau cum ii mai spune cand urci si cobori fara scop, intruna. Sau pandea/urmarea ceva, sa nu urce vreun control, probabil. Si iar urca si iar cobora… Oricum, nu stiu ce ne mai poate surprinde la cati ajung actualmente pe munte.

Cand am ajuns pentru peisaj si nu pentru un monument ce se „reabiliteaza”.

Busteniul intrat in zodia alegerilor 🙂

Monumentul Eroilor de pe muntele Caraiman… intrat pe mana unor dubiosi din conducerea MApN.

La 100 de ani de la inaugurarea monumentului dar mai sigur la 150 de ani, se va povesti cum dupa tragedia comunista care a durat 45 de ani, s-a mai adaugat inca una de 30 de ani, de post-comunism, cu furturi si distrugeri si mai mari.

Sigur, peste 50 de ani elevii vor invata cum tradatorii tarii erau cuibariti prin ministere si de acolo jefuiau tot ce le cadea la mana… si fara nicio jena intinau memoria eroilor.

I-au pus pe netrebnici sa faca ordine, curatenie.

Partea buna este ca s-au apucat de curatenie, nu mai este atata mizerie.

Cine stie ce mai fac si cu acele caramizi… ce „restaurare”.

De cand MApN-ul si-a asumat reabilitarea acestui monument, de pe anumite departamente ale ministerului a cazut haina patriotica 🙂

Singurii care au facut ceva serios la Crucea aceasta, au fost niste baieti din Busteni si Azuga, care au lucrat la scheletul metalic. Ei vor fi micul si singurul episod istoric fericit al acestei povesti cu „reabilitarea”. Restul: mincinosi, netrebnici…

O alta parte buna a lucrurilor 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.