Despre cum se judeca urmasii familiei Schiel cu Statul Roman pentru proprietatile din Busteni

Astazi, doar denumirea unui parc si trei poze pe la Primaria orasului Busteni mai aminteste de familia Schiel, o familie care a schimbat pentru totdeauna Busteniul. Aceasta familie a construit fabrica de hartie a orasului, scoli, funicularul de 16 km de pe Bucegi, au contribuit la ridicarea oricarui monument al orasului, si-au construit aici vile dar si locuinte pentru muncitori, ex. tot acel cartier cunoscut drept „Odaile Fabricii”…

In perioada comunista li s-a luat totul si cine a scapat de represiune, s-a refugiat pe teritoriul german ocupat de anglo-americani. Dupa Revolutie, au incercat sa-si recapete bunurile din Busteni. Nu au avut nicio sansa.

Dupa anul 2000 au sperat ca Romania este o democratie. S-au inselat.

Din anul 2006, urmasii familiei Schiel au actionat in instanta orasul Busteni, statul roman si institutiile sale. De atunci si pana acum, isi cauta dreptatea. Despre ce mai au la Busteni, stim cu totii: nimic nu mai este intreg, totul a fost vandut sau demolat. Candva vor castiga si atunci apare intrebarea: Cine ii va despagubi?

Multi se intrebau de ce nu „au venit urmasii lui Schiel” sa salveze fabrica de hartie, cantonul… Pai, ei au cerut dar nu li s-a restituit de buna voie nimic 🙂

Iata odiseea familia Schiel vs. statul roman:

O multime de urmasi

Ei isi cer drepturile dar pierd cam orice proces cu statul. E limpede si de ce: cine o sa le dea lor terenuri, cladiri sau atatia bani?

Aici, aflam un crampei din poveste:

Si situatia la zi, in prezent:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.