Valea Prahovei, initiative ale autoritatilor si ale cetatenilor

Spunea un calugar de la Muntele Athos ca, daca Dumnezeu a facut Cerurile si Pamantul, tot El a ingaduit chestia cu coronavirusul spre folosul nostru. Acum, fiecare cu propriile intelesuri.

Personal, constat ca niciun protocol si niciun acord international pentru reducerea poluarii, nu a stat vreodata in picioare, mai bine ca acum. In cateva saptamani vindecam planeta 🙂 Fie ca erau ecologisti radicali, fie oameni politici demagogi, ori afaceristi fara scrupule, toti vorbeau despre mediu si nu se intampla nimic. Acum, poti auzi si florile cand se deschid 🙂

Pentru noi, romanii, e cam aiurea ca s-au intors „italienii” si umbla aiurea pe strazi. Deci, ori va fi o explozie de cazuri, ori astia chiar au spus adevarul, ca nu vin din Italia, ori…cine stie, avem un noroc chior. Asa cum multi au observat, nu prea s-a intors „lumea buna”, romanii care lucreaza legal. Am vazut toti cam cine s-a intors. Astia nu sunt cu niciun partid, nu sunt cu nimeni, sunt doar cu ei, cu haita. Romanii normali si muncitori, nu prea s-au intors. S-au intors astia care ne invata „cum e la Europa”.

Insa, sa ne intoarcem la Valea Prahovei, ce este pe aici. Un tanar venit din Italia la Busteni a fost depistat cu noul virus, si el si mama sa. Numai ca omul declarase si autoritatile au luat masuri. Treaba este ca niste mii de oameni au venit in tara, cine stie ce au declarat la granita si acum umbla liberi prin comunitatile lor. Este acea inconstienta tipica omului care a prins la scoala doar cateva clase.

Tot la Busteni, administratia locala a construit de niste ani locuinte pentru comunitatea rroma. Nu prea se stie ce este pe acolo pentru ca nu intereseaza pe nimeni cu adevarat. Cei din comunitatea respectiva au facut recent un apel, o cerere ceva, ca mor de foame, ca o duc rau… Astfel, patronul firmei Angedil din Busteni le-a cumparat cele necesare. Bine, unii si daca au, spun ca nu au 🙂

Postarea si distribuirile ulterioare au fost presarate cu diverse multumiri adresate d-lui Gae. Intr-adevar, d-l respectiv s-a implicat periodic in multe actiuni ale orasului, este o persoana sufletista… insa, cele mai multe reactii au fost negative la adresa comunitatii rrome. Aceasta inseamna ca sunt foarte multi cetateni in Busteni care disting/inteleg niste lucruri. Unii sunt intr-o situatie sociala dificila pentru ca au fost preocupati de alte activitati, „cu ei a inceput smecheria!”, „munca e pentru romanii fraieri”…

La Sinaia, d-l Tavi Birau si d-na Diana Tocitu au fost primii cetateni care si-au oferit ajutorul celor care au nevoie in aceasta perioada:

Primariile din Sinaia si Busteni au venit foarte repede cu o organizare in aceste vremuri. Practic, cei in varsta pot suna la un nr. din Primarie si angajati de acolo, vin la domiciliu, le iau banii si le fac cumparaturile. O initiativa foarte utila si de apreciat:

La Sinaia

Iar la Busteni toate magazinele, supermarketurile, brutarii… au pe usi un anunt mare:

Bravo, Primariei din Busteni.

Chiar si Casa Regala a oferit spatii de cazare in zona Peles, vreo 50 si ceva de locuri. Acum sa nu inteleaga careva ca a oferit prin castele 🙂  In alte cladiri.  Da, Casa Regala mai face si lucruri bune, dupa taierea masiva de padure din Valea Prahovei-Parcul Natural Bucegi, pe care o efectueaza prin tot felul de intermediari: Ocolul Silvic Azuga, SC Migab Forest SRL.

Sa ne amintim si ca Biserica Ortodoxa a oferit spatii de cazare in toate judetele, cam in orice colt de tara. Pentru a va informa corect despre Biserica in aceasta perioada, ideal ar fi sa urmariti stirile/comunicatele pe care BOR le publica pe basilica.ro. Mai ales ca acum fake-news-ul e pe valuri.

De asemenea, cand vedeti prieteni care distribuie stiri false, incercati sa le atrageti atentia. Educandu-se cat mai multi, scade panica…

Sa mai vedem ce mai fac si altii:

La Brasov:

Acestia au un restaurant si pot, in timp ce altii au hoteluri si sunt milionari in euro si asteapta tot ca statul sa faca pentru oameni cate ceva. Chiar si pentru ei care dorm pe saci de bani.

De Gigi Becali stim cu totii:

Deci, in turism este liniste totala, unitati de cazare, de alimentatie, restaurante etc. sunt inchise. La Ploiesti, patronul unui restaurant le da oamenilor salariile si daca stau acasa, pentru ca de ani de zile s-a legat o prietenie intre ei si spera sa mai lucreze la el si pe viitor. Foarte frumos… dupa epidemie, doar in astfel de unitati ar trebui sa intram si sa evitam acele locatii care si-au dat afara angajatii, lasandu-i fara nicio sustinere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.