Sinaia si un nou proiect european; Narcis, cabanierul de la Caraiman; Predeal Forest Run; vipera in Bucegi…

Exercitii de imaginatie la Sinaia 🙂 Administratia locala se joaca bine de tot cu domeniul oniricului pentru ca, apoi, sa vezi ca ideile ajung in proiecte si din proiecte se transforma in realitati scrise cu bani europeni. Cred ca Sinaia va fi motorul de dezvoltare al intregii Vaii Superioare a Prahovei si va forta si alte localitati la dezvoltare. Spun aceasta pentru ca, din observatiile mele, cand la Sinaia este plin, turistii se orienteaza si spre Busteni, Azuga, Predeal 🙂 Deci, pentru niste zeci de ani de acum incolo, „capitala” Vaii Superioare a Prahovei va fi Sinaia!

Ultima isprava a celor din Sinaia este accesarea de fonduri pentru a realiza niste pasarele pe care se vor deplasa cetatenii din cartier in cartier, una are si lift…

Deja, cine merge pe munte a aflat stirea ca a murit cabanierul de la Caraiman, d-l Narcis. Dansul, a suferit un infarct si cu toata interventia rapida si profesionista a salvamontistilor din Busteni, nu a mai putut fi salvat.

Foto: Bebe Briota.

Ca multi altii, l-am cunoscut si eu… un om de treaba! Dumnezeu sa-l odihneasca!

De maine incepe la Predeal, evenimentul Predeal Forest Run cu implicarea majora a Centrului National de Informare Turistica din localitate si a sponsorului S-Karp. As spune, tot din observatiile personale, ca in afara de CNIT Predeal, Coca-Cola, S-Karp si alti cativa sponsori, nimeni nu face ceva pentru aceasta statiune. Implicarea unitatilor de turism din Predeal, hoteluri sau pensiuni, indiferent de pozitia acestora in teren sau bani, este minima, modica.

Pe niciun astfel de actor nu-l intereseaza ce se intampla in oras ci doar cum sa faca bani mai multi. Din acest punct de vedere, al solidaritatii, Predealul sta cel mai slab din toata Valea Prahovei. Toti asteapta minuni de la autoritatile locale.  Iar din zona centrala a orasului, hotelul Dragului in special s-a mai implicat in unele actiuni.

Organizatorii Predeal Forest Run, eveniment cu circa 1000 de participanti, au si niste precizari legate de acces:

Zilele trecute, rangerul APNB Valentin Balan, a fotografiat in zona Zanoaga-Scropoasa, o vipera strivita de masina. Cred ca este prima observatie din acest an la viperele din Bucegi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.