De la Crosul „Adrian Ghioca” la programul Casei Regale pentru 10 mai

Pe 4 mai, a avut loc la Sinaia, editia a XI-a a crosului realizat in amintirea profesorului de matematica Adrian Ghioca. Un eveniment care a reunit multi elevi, adulti, varstnici si copii… Cateva imagini:

DSCF7859

DSCF7863

DSCF7877

DSCF7880Frumoase astfel de manifestari care unesc comunitatea! Eu am propus un cros si la Busteni, in memoria profesorului Petre Buruiana, deocamdata… Oricum, Busteniul are nevoie de un eveniment similar.

Sa trec la ziua de 10 mai si ce se va intampla la Sinaia. Nu am gasit nicaieri informatiile adunate. Trebuia facut un afis cu evenimentul, un pliant cu toate activitatile… Ideea este ca pe 10 mai 1866 a devenit Carol de Hohenzollern, domnitor al Romaniei si pe 10 mai 1881 Romania devine regat, iar domnitorul Carol, devine astfel regele Carol I. In 2016 sunt 150 de ani de la venirea lui Carol in tara, cel care a de venit cel mai mare rege al romanilor… Ar mai fi si citirea Declaratiei de Independenta din 10 mai 1877…

Casa Regala a decis sa organizeze mai multe manifestari/evenimente in aceasta perioada, totul culminand cu ziua de 10 mai, sarbatorita la Castelul Peles.

Ce va fi pe 10 mai la Sinaia?

Intai, la ora 8 a.m. se da startul Maratonului Regal chiar de la Castelul Peles. In cadrul acestui eveniment sportiv sunt trei probe: un maraton, un semimaraton si un cros pe 10 km. Traseul este prin padurile Bucegilor si nu are cine stie ce dificultate. Doar ca inscrierile s-au incheiat, ultima zi fiind 25 aprilie 2016. Nu cred ca s-a inscris vreun localnic din Valea Prahovei pentru ca, pe aici, nu prea se stia de acest concurs. Eu am aflat vineri dupa-amiaza.

La 13:20 se va ridica stindardul regal pe catargul din turnul Castelului Peles.

„Stindardul Regal va fi ridicat la sosirea pe terasa castelului a Custodelui Coroanei, la eveniment fiind de față principele Radu, principesa Elena, Alexander Phillips Nixon, principesa Sofia, arhiducesa Maria Magdalena și baronul Hanns Ulrich de Holzhausen.

La ceremonie vor participa membri ai personalului Casei Majestății Sale Regelui de la Palatul Elisabeta și de la Castelul Săvârșin, orchestra Academiei Forțelor Aeriene de la Brașov, personalul Muzeului Național Peleș, invitații Familiei Regale veniți din străinătate pentru jubileul de 150 de ani.

În aceeași zi, vor fi organizate un Garden Party și un Concert Regal la Castelul Peleș, toți cei care doresc să fie alături de Familia Regală, la aniversarea a 150 de ani de la fondarea Casei Regale, fiind bine-veniți pe peluza Castelului Peleș, cel mai târziu la ora 17,00.

Muzica Reprezentativă a Armatei va susține un concert pe terasa castelului, între ora 17,00 și 18,00, iar Familia Regală va ieși pe balcon pentru a saluta invitații, la ora 18,00. Trei avioane ale Iacărilor Acrobați vor survola parcul regal.

La ora 18,30, va începe concertul susținut de Camerata Regală, dirijat de Tiberiu Soare, având ca soliști pe violonistul Remus Azoiței și tenorul Teodor Ilincăi.

Accesul presei la toate aceste evenimente este liber.” Sursa: http://www.agerpres.ro/social/2016/05/04/casa-regala-evenimente-dedicate-sarbatoririi-coroanei-romane-la-150-de-ani-in-perioada-5-10-mai-la-bucuresti-si-sinaia-17-07-06

Si Secretariatul Regal furnizeaza urmatoarele informatii:

„INFORMAȚII UTILE PENTRU CEI CARE DORESC SĂ IA PARTE LA SĂRBĂTOAREA DE 10 MAI LA CASTELUL REGAL PELEȘ

Casa Majestății Sale organizează tradiționala Garden Party și un concert de gală la Castelul Peleș. Sărbătoarea începe la ora 17.00 și se încheie la ora 19.30.

Intrarea este liberă pentru toată lumea. Publicul va avea acces pe peluza din fața castelului.

Accesul pe peluza din fața castelului este permis începând cu ora 16.00.

Drumul de la intrarea pe domeniu până la castel se va face pe jos pentru toti participanții. Intrarea mașinilor pe domeniu este interzisă.

Între ora 17.00 și ora 18.00, Orchestra Reprezentativă a Armatei va susține un concert de muzică de pe toate meridianele lumii.

La ora 18.00, Familia Regală va ieși pe balconul castelului, pentru a saluta participanții la sărbătoare. Trei avioane ale Iacărilor Acrobați vor survola parcul regal.

La ora 18.30 va începe Concertul de Gală. Muzicienii vor evolua pe o scenă așezată în aer liber, pe terasa castelului. Imaginile vor fi preluate pe două mari ecrane, vizibile pentru toți cei aflati pe peluză.

Concertul va fi susținut de orchestra lărgită a Cameratei Regale, având ca invitați pe dirijorul Tiberiu Soare, violonistul Remus Azoiței și tenorul Teodor Ilincăi.

Repertoriul va cuprinde lucrări de valoare și de popularitate din creația compozitorilor români George Enescu, Iosif Ivanovici, Ciprian Porumbescu și Grigoraș Dinicu, precum și lucrări de Giacomo Puccini, Camille Saint-Saëns, Ernesto de Curtis și Eduardo di Capua.

Familia Regală va urmări concertul de pe terasa Castelului Peleș. Concertul se va încheia la ora 19.30.

Cine poate participa la sărbătoare?

Sunt bineveniți toți cei care doresc să ia parte la eveniment din țară, din Republica Moldova sau din alte colțuri ale lumii.

Intrarea va fi liberă.

Familia Regala așteaptă cât mai mulți români să vină la Castelul Peleș, la această sărbătoare importantă pentru Coroană și pentru națiunea română. Sunt binevenite grupuri reprezentând organizații, instituții sau comunități.

Orice detalii privind participarea la sărbătoare pot fi solicitate la adresa email garden.party@palatulelisabeta.ro”.

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Daniel Georgescu spune:

    Traiasca Regele Mihai I al Romaniei !

    Apreciază

    1. Da, multi ani. Sa fie sanatos!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.