9 Mai – Oameni la Busteni

Mare sarbatoare ca in fiecare an… O zi memorabila in care Romania isi obtinea independenta (alaturi de Rusia) pe campul de lupta…

La Busteni, festivitatile la Monumentul Eroului Caporal Constantin Musat au inceput aproape de ora 14.

In acest an, mi-am propus sa fac un pic diferit… pozele! Iata chipuri si oameni din Busteni…

DSCF8104Vanatorii de munte la monumentul grenadierului Musat. Despre acest erou veti afla ca a avut o legatura cu Valea Prahovei… intr-o noua carte… it’s coming soon 😉

DSCF8109D-l Constantin Spurcaciu, directorul Centrului Cultural „Aurel Stroe”

DSCF8112Primarul Busteniului si loctiitorul comandantului vanatorilor de munte.

Ramane in istoria acestor locuri fostul comandant, d-l colonel Ovidiu Conduruta al carui merit major este ca a realizat legatura intre comunitatile locale si vanatorii de munte.

DSCF8116

DSCF8124

DSCF8129

DSCF8131Primaria a depus o coroana de flori prin doi localnici, vanatori de munte.

DSCF8138

DSCF8146

DSCF8151😉

DSCF8153

DSCF8160

DSCF8164Dansul este cel care coordoneaza evenimentele acestea, de la microfon

DSCF8166

DSCF8173Profesorul Guster Marin, profesor de muzica, unul dintre cei mai renumiti profesori din Busteni.

DSCF8177

DSCF8179Adrian Ghita, un viitor consilier local din generatia celor care vor avea un cuvant de spus in anii ce vor urma. Super om!

DSCF8181

DSCF8183Traversarea drumului national pentru o alta ceremonie, la cimitirul eroilor din Biserica Domneasca.

DSCF8193

DSCF8202Toata lumea „uita” ca acest erou a cazut la Revolutie… si era Vanator de Munte. Nu se fac ca uita, ci nu are cine sa le spuna… Astfel, in viata de zi cu zi, trecem pe langa multe locuri si lucruri de o mare valoare si necunoscand „povestea”, trecerea noastra devine indiferenta! Nu pastram ca nu avem acest exercitiu…

Dar, curand, veti vedea ca se vor schimba in bine diferite lucruri si atitudini in Valea Prahovei! Mai ales cand ca istoria locurilor nu doar ca este incompleta ci este si eronata.

DSCF8205

DSCF8209

DSCF8211Presedintele ALDE Busteni, d-l Norbert Nemethi… si doua doamne profesoare. Un alt om care are ce sa caute in Consiliul Local.

DSCF8218

DSCF8220D-l Nae Savel, viceprimarul binecunoscut prin prezenta sa la toate ceremoniile. Nu cred ca a lipsit la vreuna in ultimii 5-6 ani. Pentru mine asta inseama seriozitate. Reprezentantul Politiei Busteni, un tip serios si devotat comunitatii. In fundal, un alt om de valoare al orasului, city managerul orasului, d-l Marian Ilie. Ani de zile a luptat pentru reabilitarea Crucii de pe Caraiman, alaturi de arhitectul sinaian Dan Manea.

DSCF8229Jandarmii orasului Busteni… mereu la datorie, politicosi, profesionisti, echilibrati.

DSCF8232Vanatorii de munte de la Predeal… prea putin cuvinte pentru acesti militari apropiati de sufletele noastre. Vanatorii de munte cu garnizoana la Predeal acopera, conform atributiilor ce le revin, nu doar Valea Prahovei, ci si Bucegii, o mare parte din Leaota, plus muntii Baiului.

DSCF8235

DSCF8237Primarul, d-l Rusoiu, bustenar cu grad de general, loctiitorul de la vanatori de munte, lt.col. Adrian Buzea, viceprimarul.

Articolul acesta se incheie cu retragerea vanatorilor de munte:

DSCF8244

DSCF8245

DSCF8246

DSCF8247

Asa a fost la Busteni, de acest 9 Mai. Ar trebui sa dau o nota serioasa articolului dar sa nu fim nici prea seriosi 🙂

De altfel, in loc sa postez o melodie cazona, eroica, mai bine va las sa va imaginati, cum te duce o masina la 6 dimineata pe undele melodiei de mai jos. Cand am auzit ca a pornit in masina unor prieteni, mi-am dat seama ca suna a piesa de pe o caseta ce o invarteam toti cu creionul… in trecut.

Bine, cred ca aceasta este o varianta mai noua. Pe ea am auzit-o, pe ea am cautat-o! Mi-a luat ceva sa o gasesc pe Youtube. Frumoasa melodie 🙂 Asa ca 9 Mai se incheie cu… „tu esti Unica in Univers” 🙂 si nu cu muzica militara.

6 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Aurel spune:

  Superb articol!!! Sincere felicitări!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Multumesc. Mereu e loc de mai bine 🙂 Nu am reusit sa „prind” pe toata lumea.

   Apreciază

 2. valizaharia spune:

  Frumos eveniment. In ultima vreme foarte multe de genul acesta la Busteni.
  Poza cu masina de busteni este geniala. :))

  O saptamana buna tuturor!

  Apreciat de 1 persoană

  1. 9 Mai, 1 Decembrie… sunt zile cu semnificatii deosebite si in toate orasele de pe Valea Prahovei sunt sarbatorite adecvat. As spune ca sunt printre putinele momente in care comunitatile se unesc, oamenii se intalnesc cu alti oameni… Sunt zile in care nu-si au locul orgoliile si alte prostii. Nu stiu cine era cel cu masina si bustenii, dar a fost un moment care a dat o nota aparte 🙂
   Sa ne auzim cu bine, Vali! 🙂 Multumesc!

   Apreciat de 1 persoană

 3. Foarte tare foto 8151! Imi aminteste de o participare la impadurirea zonei Comana. Noi plantam si invatam copiii ce e bine si pe drum treceau carute si camionete cu trunchiuri de copaci. Omul are putere de soc incredibila! Uneori, chiar fara voia lui.

  Apreciază

  1. Nici nu am ce sa mai adaug la comentariul tau. Chiar avem o astfel de capacitate… Stii, cred ca fiecare din noi daca facem cate un lucru bun, undeva, la o anumita scara, chiar conteaza. Suna idealist, dar cred ca asa si este 🙂

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.