Sinaia castiga si premiul „Orasul Reciclarii 2015”

Astazi prin reprezentantii Eco-Rom, orasul Sinaia a primit un titlu important care il pozitioneaza pe primul loc in Romania ca oras al reciclarii. Concret, Sinaia detine cel mai performant sistem de colectare separata a deseurilor de ambalaje de la noi din tara.

Competitia s-a desfasurat in perioada 1 ianuarie-30 iunie 2015, in cadrul acesteia au participat 46 de municipii si orase, a fost organizata de Eco-Rom Ambalaje si s-a aflat sub patronajul Comisiei de Mediu si Echilibru Ecologic a Camerei Deputatilor si al Ministerului Mediului.

Prin implicarea cetatenilor, a operatorului de salubritate SC Grup Salubrizare Urbana  SA, a Primariei si a Eco-Rom Ambalaje, s-au colectat la Sinaia 72.240 kg de deseuri de ambalaje, dintre care: 9.460 kg de plastic, 32.740 kg de hartie/carton, 30.040 kg de sticla. Localnicii si nu numai ei, au avut la dispozitie 80 de containere colorate pentru separarea deseurilor.

c

a

b

Astazi la ora 12:30, Sinaia a primit nu doar titlul de cel mai curat oras ci si suma de 12.000 euro, premiul pentru locul I. Cu acesti bani se va amenaja un Parc Tematic, piesele de mobilier fiind din materiale reciclabile.

1

2

3

5Primarul orasului Sinaia, dl. Vlad Oprea

6

7

8

9

10

11

12„Sunt foarte mandru de castigarea acestui premiu si sper ca impreuna sa facem tot ceea ce este necesar pentru ca, in orasul nostru, colectarea selectiva sa devina o prioritate si un exemplu de buna practica”.

14

De altfel, „Perla Carpatilor”este implicata in aceasta campanie organizata de Eco-Rom inca din anul 2012. Incet, cu rabdare, prin diferite actiuni de constientizare s-a reusit ca la Sinaia sa se mai urce o treapta pe scara civilizatiei. Ma gandesc oare in ce an aceasta colectare selectiva va patrunde prin toate colturile Romaniei?! 🙂

Daca nu ma insel, Sinaia este singurul oras care colecteaza selectiv si in mod evident deseurile de pe Valea Prahovei. Cu aceasta ocazie, tin sa subliniez si buna organizare si eficienta celor de la Comprest Busteni. In privinta ridicarii deseurilor cele doua localitati, Sinaia si Busteni stau foarte bine. Probabil, zic si eu, dupa ani si ani, statiunile de pe Valea Prahovei se vor promova intr-un tot unitar…

Cam aceasta a fost povestea unui oras civilizat, din nou o tara intreaga are atentia captata spre aceste locuri mirifice de la poalele Bucegilor… fiecare astfel de actiune ajuta la promovarea si dezvoltarea turismului, constientizeaza si educa oamenii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.