Primaria Sinaia, Badea Cartan si Arhiepiscopia Bucurestilor

Sunt de fapt doua lucruri separate:

Primaria Sinaia a organizat o deplasare in localitatea Cartisoara din judetul Sibiu, pentru a sarbatori in localitatea unde s-a nascut Badea Cartan, aniversarea a 156 de ani de la Unirea Principatelor. Dupa cum se stie, Badea Cartan a murit la Busteni si a fost inmormantat in cimitirul din Sinaia. El insa s-a nascut la Cartisoara pe 24 ianuarie 1849, cu exact 10 ani inainte de Unirea infaptuita in timpul lui Alexandru Ioan Cuza… si a decedat pe 7 august 1911.

Foarte frumos mi s-a parut ca din delegatie au facut parte 25 de copii, pe langa oficialitati si cadre didactice.

Iata cateva poze de la acest eveniment, luate de pe contul de Facebook al Primariei Sinaia:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Urmatorul subiect este cel putin la fel de interesant si arata cum Biserica se crede mai presus de Stat… si cum a intrat in conflict cu Primaria din Sinaia:

10Redau mai jos continutul comunicatului Primariei…

„Ca urmare a instalării unor materiale publicitare, respectiv bannere, ce anunță deschiderea unor puncte de lucru ale SC CHIVOTUL MARE SRL în incinta capelelelor din curtea Bisericii Sfantul Ilie și cea a Bisericii Sinaia 2 din cartierul Platou, Primăria orașului Sinaia informează că nu a dat nici un aviz de amplasare pentru aceste materiale.

Mai mult decât atât, construirea capelei de la Biserica Sfântul Ilie, finanțată integral de la bugetul local al orașului, s-a făcut ca urmare a solicitărilor din partea locuitorilor din acest cartier și nu are ca scop deservirea unor sedii pentru societăți comerciale sau punct de lucru pentru activități comerciale”.

Deci i-au trimis cei de la Arhiepiscopie pe cate unii sa mai scoata un ban prin curtea bisericilor… asa, fara avize, fara nimic…

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. criscar50 spune:

    E „sanatos” sa ne mai aducem aminte de stramosii intru romanism si mai ales sa-i implicam pe copiii. Astfel de excursii fiind deosebit de educative. F. merituosi initiatorii! /// Cei care fac afaceri sub semnul Sfintei Cruci, nu-si dau seama cat de mult contribuie la degradarea increderii in institutia bisericii si poate nici nu-i intereseaza, singura preocupare fiind profitul imediat… Dupa noi, potopu’!

    Apreciază

    1. Imi plac astfel de initiative si asa ar trebui procedat peste tot. Pentru ca trebuie sadite astfel de intamplari in constiintele copiilor. Cum sa realizeze niste lucruri daca nu sunt implicati in acestea?! Multi dintre reprezentantii Bisericii slujesc altcuiva. Problema de alegere… facilul acapareaza mult mai usor mintea omului.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.