Fantezii desprinse de pe taramurile Parcului Natural Bucegi si concerte la Sinaia

Ne place sa credem doar ceea ce ne convine! Asa trebuie spus inca de la inceputul acestui articol.

Sunt cate unii care acum descopera acest minunat Parc Natural si atunci cand observa cate ceva, se cred urmasii lui Zamolxis.

Trebuie sa spun ca lucrurile prin Bucegi s-au mai asezat, Administratia Parcului Natural Bucegi colaboreaza cu unele institutii destul de bine, sunt organizate tabere pentru copii iar rangerii Parcului sunt ghizi… Jandarmeria, cat si cei de la Parc, sunt atenti sa nu se mai urce cu jeepurile in zona inalta a Bucegilor, ciobanii au fost instruiti, avertizati sa nu mai intre cu oile in habitatele caprelor negre si am vazut personal ca stau doar pe pasunile pentru care au platit… salvamontistii din Dambovita refac marcajele turistice, mai sunt concursuri, etc. Soferii de jeepuri se vor constitui intr-o asociatie, ceea ce este foarte bine… vor avea un cuvant important de spus daca vor reusi sa fie uniti si sa-si promoveze interesele. Denumirea asociatiei este aceea cu care i-am cadorisit in trecut 🙂 „Busteni 4×4 No Limits”… intr-o astfel de forma organizata, cu acordul Administratiei Parcului si cu anumite obligatii, sunt de acord sa se mearga pana la parcarea de langa Babele.

Situatia nu este perfecta pentru ca nu are cum, dar nu mai sunt savarsite in Bucegi atatea ilegalitati ca in alti ani. Asa se intampla cand oamenii statului devin constienti de responsabilitatile ce le revin… aici, un important rol l-a avut si-l va avea acest blog, buceginatura2000. De altfel, puterea unui site nu este data de statistici, desi este cel mai vizitat blog din perimetrul Parcului Natural, ci de modalitatea de a transmite si de rezultate concrete… astfel castigi credibilitate, esti luat in serios, vin oamenii din institutiile statului si iti spun ce se intampla si unde. Daca te limitezi la a scrie articole pur si simplu, nu iesi din marea masa, toti scriu, unii pentru ei, altii pentru glorie sau pentru a-si umple timpul. In viziunea mea, acest blog a produs niste efecte, s-a vazut ceva in urma.

SAMSUNGInterior schitul Sf. Ana de la Cota 1400

De ceva timp, tot mi se spune ca a aparut cineva pe munte care percepe taxa de parcare la bariera de la Piatra Arsa. Multi vor sa se intample ceva, eu pot face sa se intample ceva, dar nu fac nimic niciodata pana nu analizez mai atent. Deci, pe un teren din apropierea barierei, cineva a instalat o ghereta si ia taxa de parcare. Trebuie vazut, insa, daca ia taxa pentru ca parchezi doar pe un anume teren, proprietate particulara… sau ia taxa pe toata zona 🙂 Oricum ar fi, pare ilegal sa ia taxa… insa: daca omul este proprietarul terenului, pe mine nu ma deranjeaza ca este oportunist… si daca ia taxa, si daca nu ia, tot se parcheaza acolo, nefiind locuri amenajate. Problema este daca plateste statului, insa aici au altii un cuvant de zis. Asadar, din punctul meu de vedere, ca ia taxa sau ca nu ia, masinile tot acolo vor fi parcate. Niciodata nu am abordat o problema dorind sa fac rau gratuit. Acolo nu se percepe taxa de ieri sau de azi, toate institutiile statului cu atributii in acea zona stiu de aceasta situatie.

Este drept ca mai apare si cate un site cu o pozitie deformata, care se defineste a scrie doar despre frumos, desi nu am vazut prea multe articole cu acel frumos… unul dintre cele mai recente articole de pe site-ul respectiv se refera la Cantonul Schiel si contine o insiruire de cuvinte de tipul „rahat”.  Adica, este cel putin interesant acest mod de abordare a frumosului oferit de Parcul Natural Bucegi.

315Cantonul Schiel

Nu am sa stau acum sa demontez si fanteziile din acel articol despre Cantonul Schiel. Sunt publicate imagini de nici o saptamana de prin interiorul acelei constructii, imagini reproduse si pe alte bloguri si site-uri montane inca de vreo 3 ani. Ca unii mai descopera si azi tragedia acelui loc emblematic pentru Bucegi, este doar pentru ca nu au stiut sa priveasca la timpul potrivit. Din pacate, acel loc va ramane pentru un an sau doi la acelasi stadiu si nu se poate face nimic. Bine, prietenul cu acel articol se ofenseaza, injura, face ca trenul, da vina pe ecologisti, pe oamenii de munte care s-au opus licitatiei de anul trecut si ca din cauza lor sta asa Cantonul.

SAMSUNGIn Sinaia

De fapt, acel site, un ziar on-line, dupa cum se defineste, promoveaza periodic, cel putin in viziunea mea, care am lucrat vreo 6 ani in presa scrisa si nu pe blog, tot felul de dezinformari. Poate nu cu rea-credinta, ci din cauza faptului ca nu sunt cunoscute toate datele problemelor enuntate si a lipsei surselor de informare.  Oamenilor, in ziua de azi, ma refer la cei mai deschisi la minte, nu le poti prezenta jumatati de adevar… pentru ca vor citi si apoi nu mai revin… mai ales daca stiu care este adevarul.  Cantonul Schiel are doi proprietari: Romsilva si Primaria Busteni, fiecare l-a intabulat si crede ca este al sau. Licitatia nu s-a oprit pentru ca au vrut oamenii de munte, ci pentru ca exista aceasta suprapunere in Cartea Funciara.  Lucrurile se vor clarifica doar in instanta… timp in care investitorii, oricine ar fi ei, trebuie sa astepte. Nimeni nu va investi cand viitorul este incert… nu stii cine va fi proprietar.  Imaginile dezolante de prin interiorul cantonului nu sunt o noutate, poate doar pentru aceia care ajung pe acolo la intervale de timp masurate in ani.

SAMSUNGEste bine de stiut 🙂 … Concerte de promenada la Sinaia. Vreti sa stiti putin despre istoria acestor concerte la Sinaia? 🙂

Sa citez dintr-o carte aparuta acum 104 ani 🙂 Nu va zic care, pentru ca toate se fac la timpul potrivit:

„Trei luni de zile pe an, muzica militara canta in acest parc de doua ori pe zi: 10-12 dimineata si 5-7 p.m. In verile 1906, 1907, 1908, 1909, Eforia Spitalelor Civile a angajat si orchestra Ministerului Instructiunii si Cultelor pentru 2 luni de zile”.

Va dati seama de cand se canta in Parcul „Dimitrie Ghica” din Sinaia… In trecut, zilnic cantau de cateva ori 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.