Inceputul Sfarsitului…pentru smecherii cu interese in Parcul Natural Bucegi

Un control de anvergura, la nivelul institutiilor de mediu cu atributii in Parcul Natural Bucegi, sit de importanta comunitara din anul 2007, s-a desfasurat recent, de catre Directia Inspectie si Control din cadrul Ministerului Mediului.  Unde s-au dus, au luat toate actele la verificat, putine lucruri le-au scapat.

Este prima oara cand cineva ia foarte in serios problemele cu care se confrunta aceasta arie protejata. Inspectorii nu au iertat nimic, au descoperit tot felul de nereguli…mai ales avize emise dupa ureche, fara nicio documentatie la baza.

A fost alcatuit un intreg raport…voi cita din acesta mai pe seara. Important este ca am dovedit ca tot ce spun este intemeiat iar asupra lucrurilor care le-au scapat revin eu cu anumite completari…

Administratia Parcului Natural Bucegi si Consiliul Stiintific al Parcului au eliberat avize pentru demararea unor proiecte pentru care nu se depusese niciun fel de documentatie, incalcand cu bunastiinta legislatia de mediu. Cand ai puterea pe mana si jonglezi cu legea cum vrei te crezi atotputernic…intr-o zi insa ai surpriza sa afli ca totul se plateste mai devreme sau mai tarziu.

Nu s-au prins inspectorii de toate smecheriile ce se fac…ii ajut eu cu cea mai mare placere 😉

300 kmp, cel mai vizitat munte al tarii, adica Parcul Natural Bucegi…nu poate fi administrat si exploatat de oameni care ar face orice pentru bani. Eu le-am mai zis ca o vor pati, ei au ras, siguri pe ei…intr-o zi vor fi saltati mai multi din diferite institutii si vor fi dusi la DNA. S-au furat milioane de euro bani publici, au fost scoase cantitati uriase de lemn, au fost instrainate ilegal terenuri din Parc…mai bine ar iesi din sistem cat mai repede. Este limpede ca unii ii vor da in vileag pe ceilalti imediat ce ajung la puscarie. Sunt nebuni…pentru ca nu se pot opri din furat si nimeni nu a furat incontinuu fara sa fie prins!

…..

Astazi, nu m-am intalnit cu doamna comisar. Am avut la mine alt telefon pentru ca aveam niste intalniri…in fine, am postat si un anunt prin Busteni din partea organizatiei locale a Verzilor. Detalii pe Facebook, la Verzii Busteni…blogul este una, actiunile Verzilor altceva…totusi deja ne-am intalnit cu niste cetateni…

La barajul din Sinaia, au dat drumul la apa sa spele bine cimentul de gunoaie :)) Doar stiau ca vin cei de la Garda de Mediu :)) Colegii acestia, comisarii, nu sunt o echipa…cand unii se duc sa rezolve ceva, altii ii anunta pe cei ce vor fi controlati…

Discutand teme verzi…imediat ce am pus anuntul cetatenii din statie au devenit interesati :)) Cand vom iesi cu masina si vom vorbi la microfon cine stie ce o mai fi :)) Ideea este ca venim cu ceva nou, neasteptat, nu cu critici la adresa altora. Busteniul are un primar care a facut multe pentru oras, sunt destui consilieri locali apreciati de cetateni…dar este un segment liber, si pe acela intram noi!

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. criscar50 spune:

  Mai bine mai tarziu…

  Apreciază

 2. mariana spune:

  Titlul acestui articol sună aşa… apocaliptic. Mi-a amintit de un alt titlu pe care l-am citit recent :
  „Turismul de Apocalipsă : Unde vrei să-ţi petreci sfârşitul lumii ?”
  Vă rog, zâmbiţi !

  Dar, să revin. Eu una, nu m-aş hazarda în a spune că este începutul unui sfârşit…( ca să nu mai spun şi că orice sfârşit e un început) .
  Dar, oricum, e bine, poate se mai mişcă, se mai dezmorţesc nişte lucruri, se mai schimbă nişte atitudini, se mai trezesc nişte conştiinţe, se mai pun nişte semne de întrebare…Poate…

  Văd că sesizarea ta este înregistrată la minister în 07.12.2011. Mi se pare cam întârziată reacţia ministerului. Între timp, se mai puteau întâmpla atâtea lucruri şi probabil că s-au şi întâmplat.

  Nu întotdeauna este valabil ” Mai bine mai târziu decât niciodată.”
  Am învăţat, fără să vreau, că sunt lucruri pentru care mai târziu
  înseamnă prea târziu.

  Apreciază

  1. Cred ca au stat in asteptare si au pregatit mai discret controlul…daca nu erau obiectivi, nu ar fi depistat atatea nereguli. Intr-adevar este tarziu, dar nici acum nu este prea tarziu. Pentru unele lucruri intamplate in Bucegi si care nu mai pot fi indreptate este cu adevarat prea tarziu. Macar ce mai ramane din muntii acestia sa nu fie distrus…de proiecte denumite durabile. In timp, s-a vazut ca durabil are alte semnificatii, conturi, averi.
   Atitudinile nu se schimba si nici constiintele nu se vor trezi…in ceea ce priveste administrarea Bucegilor. Unii dintre cei abilitati, marea majoritatea, sunt erori in sistemul de protectie al Parcului Natural. Erorile se elimina, nu se sanctioneaza!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.