Imagini din Stana Tarle sau Cota 1600 din Parcul Natural Bucegi

Stana Tarle sau cabana Tarle sau Cota 1600 inseamna acelasi lucru. Este un obiectiv ce apartine Primariei Sinaia, un obiectiv despre care am scris in 2010 de mai multe ori, acum sa scriu si despre ce este prin interior.

Acum aproape o luna am vizitat-o cu niste prieteni coborand de la Cota 2000. Nu stiu daca sunt multe locuri pe net cu imagini din sala cabanei.

Sa le postez eu, alaturi de altele:

Cabana Tarle

Si punctul panoramic amenajat la 50-100 m distanta de cabana:

Acces: se porneste de la Cota 1500 pe marcaj banda rosie, sunt indicatoare, apoi din padure se urca niste trepte. Distanta: cca.20-30 minute de mers pe jos plecand de la Cota 1400.

15 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. criscar spune:

    Frumos interior,pare primitor.N-am intrat inca,prea preocopat de ceea ce se gaseste mai sus pe munte,sau alergand sa prind vreun tren,dar pare un loc potrivit sa inghiti ceva cald,ori sa ramai peste noapte in familie,pt. cei ceva mai comozi…Si punctul de belvedere spre Vl. Prahovei si M-tii Baiului merita sa faci un mic ocol,oricat de grabit ai fi.Cred ca voi include „stana” intr-un viitor traseu.Multumesc!

    Apreciază

    1. Deocamdata nu este un obiectiv prea bine promovat, dar anul acesta va fi cu siguranta. O idee inspirata acel punct panoramic.Sa ne auzim cu bine! 🙂

      Apreciază

  2. Am ceva amintiri destul de recente de la cabană. Frumoasă şi mai ales primitoare. In a doua jumătate a lunii ianuarie vin la munte !!!!
    Ce face bebe mic? Se lasă aşteptat? Sper că nu ai uitat că te-am rugat să dai un semn când va veni pe lume?

    Apreciază

    1. Arata foarte bine in interior. Gasiti zapada sigur, pe Bucegi a nins azi-noapte, fulguieste usor acum dimineata si prin Valea Prahovei. Bebe trebuie sa apara, cam i plac surprizele, se pare ca doreste sa decida singur momentul 🙂 Nu am uitat, nu aveam cum! 🙂

      Apreciază

  3. Aliosa spune:

    @ Adrian,
    Bună dimineața !
    Interiorul cabanei arată bine !
    Dacă și personalul de deservire și meniul ar arăta la fel, atunci ar fi OK !
    Sper ca la vară să mă conving !
    Invitație :
    http://aliosapopovici.wordpress.com/

    Apreciază

    1. Are un aspect primitor, semineul da bine…mancare se pregateste la terasa „La Sami” de la Cota 1400, dar gratar se poate face si afara!

      Apreciază

  4. Aliosa spune:

    PS!!!
    Scuze, degetul s-a dus grăbit pe TRIMITE COMENTARIUL care a plecat ca din pușcă fără ca să-ți doresc
    O zi minunată !
    Cu prietenie,
    Alioșa.

    Apreciază

    1. Multumesc, este tarziu sa va intorc urarea cu ziua, va voi dori o seara cat mai linistita! Tot cu prietenie, si eu d-le Aliosa! 🙂

      Apreciază

      1. Aliosa spune:

        La fel și ție , Adrian !
        O seară liniștită !
        Alioșa.

        Apreciază

  5. Mihaela C.P. spune:

    Imi place lemnul pe care l-au folosit care pare vechi si pe alocuri slefuit .O combinatie interesanta potrivita unei cabane in varf de munte. Sau …stana .:)

    Apreciază

    1. Este un fel de stana turistica…dar deocamdata nu are animale…oricum are un grad de confort ridicat, nebanuit a fi posibil in acea zona mai izolata!

      Apreciază

  6. Camelia spune:

    Pare un loc prietenos; e ceva care te atrage să îi mai fi călcătură, acea încăpere şi parcă mă închipui la o masă dintr-acelea din lemn, purtând în spus cuvinte nealambicate, înfăşurând nişte clipe în amintiri; cât despre tine, ţie cred că nu ţi-a rămas vreun loc neumblat.

    Apreciază

    1. Prietenos si linistit, la o poveste cu zapada aplecand copacii si lemnele trosnind in semineu…am fost cam peste tot prin Bucegi, prin toate locatiile, si unde nu se crede ca am fost, demult am fost si pe acolo…cu voie sau fara de voie 🙂

      Apreciază

  7. Marius S spune:

    Am auzit de cativa ani de Stana Tarle, am trecut pe langa ea de cateva ori pe „poteca de iarna”, am vazut-o din „drumul de vara”, dar sambata, 26.11.208 a fost prima data cand ne-am hotarat (eu cu sotia) sa vizitam aceasta locatie. Mai ales ca am vazut pe NET o multime de impresii pozitive ….
    In primul rand cabana era inchisa. E inchisa mai demult, dar n-am stiut noi. Ne-au intampinat un caine legat si unul dezlegat, care s-a imblanzit dupa cateva minute, doar dupa ce l-am lasat sa ma miroasa … :). In difuzoarele de afara se auzea muzica, dar nimeni inauntru, totul incuiat… Probabil ca cel care pazea acolo a iesit la o plimbare…. In fine, nicio problema. Problema e ca, in jurul cabanei era o DUHOARE GROAZNICA ! Am plecat de acolo catre „traseul de iarna”, am ajuns la podetul metalic peste valcelul Zgarbura, am mers vreo suta de metri in directia cota 2000 si mirosul tot persista ! Mi-am amintit ce povestea odata un amic despre cum golea fosa septica un cabanier al unei cabane de pe undeva de prin Apuseni: „ingrasa pamantul padurii”.Tinand cont de miile de turisti care s-au perindat pe la aceasta cabana si tinand cont ca unei vidanje i-ar fi imposibil sa ajunga acolo, oare ar fi totusi posibil sa se „ingrase padurea” si aici, in acest mod ? Ar fi pacat si jalnic ! Adica, dupa ce te chinui sa faci ceva frumos, sa vii si sa dai cu bata in balta si sa faci ceva atat de urat, care anuleaza „de facto” tot ce ai facut frumos ? Dar daca chiar asa s-a intamplat, atunci totul a fost bine calculat: „Inchidem cabana, dam drumu’ la caini, dam drumu’ si la fosa septica pentru pentru ca, asa cum stim, si zeama de varza se arunca doar atunci cand e frig, ploaie sau zapada … Ca sa nu se simta…)
    Si inca una „urata” : langa acea masa cocheta cu bancute din lemn care se afla la intersectia dintre poteca ce duce la Tarle si „drumul de iarna”, a aparut un ditamai GRATARUL, din tabla groasa, pe 4 picioare… Probabil ca a fost coborat de la Tarle, apoi, dupa chef si din cauza oboselii, oamenii nu au mai reusit sa-l duca la loc (??).

    Pacat ca frumusetea, magia si misterul muntilor se poate distruge asa usor …

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.