CONCURS DE MOUNTAIN-BIKE: DE LA COTA 1400 LA TELEGONDOLA SINAIA…PRECUM SI „ILEGALITATI” VAZUTE SI ILEGALITATI NEVAZUTE

Saptamana aceasta care tocmai se incheie a adus in Valea Prahovei si un eveniment interesant.

Si anume un concurs de coborare pe biciclete de la Cota 1400 prin padure, pana la Telegondola. Multi turisti si localnici cred ca acest traseu urmareste nu mai o fosta partie, dar nu este asa.

Printr-o munca extraordinara, organizatorii au creat un traseu adevarat, un traseu demn de orice competitie profesionista.

Din pacate, a lipsit o promovare eficienta a evenimentului, nu am vazut afise la telecabina, prin orasele Vaii Prahovei, nici prin media nu am observat mare lucru.

Evenimentul s-a numit Surmont Gravity Jam 2010, l-a avut in prim plan pe dl. Kinda Geza, o persoana foarte cunoscuta in aceste sporturi, si atat la locul de start cat si la cel de sosire erau fotocelule astfel ca timpii au fost notati cu exactitate.

Inca o data este rusinos ca nicio institutie din zona nu a fost partener al acestui eveniment…ca de obicei de altfel. Daca era ceva de furat, se inghesuia toata lumea. La lucruri bune, care trebuie sponsorizate, depus sumedenie de eforturi, nu gasesti pe nimeni. Felicitari celor care au realizat acel traseu. Am urcat vineri pe el si este extraordinar.

Iata si cateva poze de pe acest traseu:

Din cele auzite, organizatorii au fost amendati ca au taiat un copac. Din cele vazute, si daca este acelasi copac despre care este vorba atunci amenda este neintemeiata.

Am vazut un fag tanar taiat chiar langa traseu. Parerea mea, judecand dupa taietura este ca acesta era pe jumatate plesnit de mai multa vreme. Mai sus de acesta sunt urmele unui fag gros ce a fost taiat cred ca de luni bune. Acest fag a cazut peste cel tanar si o parte din acesta din urma a plesnit, dar nu a cazut. Motiv pentru care trebuia taiat.

Probabil de asta i-au amendat ca nu l-au taiat cei autorizati. Oricum spun eu ca nu trebuiau amendati pentru acest lucru. Acel copac trebuia oricum taiat.

D-LE IUNCU DE LA ADMINISTRATIA PARCULUI NATURAL BUCEGI,

IA UITE DOMNE CUM MAI SUNT COPACI TAIATI DE CURAND, COPACI SANATOSI, SI SUNT TAIATI ILEGAL. UITE AICI IN POZA DE MAI JOS UN COPAC TAIAT ILEGAL PE LA STANA TARLE. AMENDATI DACA AVETI CURAJ…

O SPUNE CEVA DL. PRIMAR?

SA VEDEM DACA DATI AMENDA PE LA STANA TARLE PENTRU ACEST COPAC TAIAT!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.