CABANA POIANA IZVOARELOR…O „GAURA NEAGRA” PE HARTA BUCEGILOR

Oricine cauta pe net detalii despre aceasta cabana va gasi foarte multe aspecte negative ilustrate. In topul cabanelor de evitat in Bucegi se inscrie alaturi de la Babele, Caraiman, si cabana Poiana Izvoarelor!

Singurul lucru bun care i se poate intampla patronului ce conduce aceasta locatie este o amenda consistenta! Acesta desfasoara un turism dupa reguli proprii, habar nu are cum sa se comporte cu cei sositi la cabana, scopul sau este doar sa vina cat mai multi ca sa umple el cabana! Cat despre calitatea serviciilor nu mai are rost sa mai vorbim devreme ce omul nu se gandeste decat sa-si largeasca baza de cazare!

Anul trecut tinea o pisica pe soba din sala din mese, pe langa fetele de masa murdare sau canile ciobite si alte aspecte ce arata cum omul percepe turismul!

Sambata, cateva grupuri de montaniarzi s-au impartit si au ajuns pe trasee diferite la cabana Malaiesti. Doi dintre acestia au abordat insa mai intai traseul ce trece pe la cabana Poiana Izvoarelor. Poteca facuta prin zapada trece chiar prin apropierea cabanei. Cand s-au apropiat cat de cat de „locatia turistica”, cabanierul a iesit afara si a strigat la ei: „Plecati, ca nu mai am locuri!”, iar din mana le facea semn sa o intinda de pe acolo!

Tinerii si-au continuat drumul iar „omul muntelui”continua sa strige la ei sa plece ca nu are locuri. Nu mai ca tinerii aveau un alt traseu si nu gandul sa se opreasca la cabana lui. Vazand ca tinerii nu-l bagau in seama s-a dus el spre ei, dar s-a oprit cand si-a dat seama ca montaniarzii au alt drum si ca e cam riscant sa se duca mai aproape!

De ce era riscant? Pentru ca strigatele lui de om disperat i enervasera pe acestia si se putea lasa cu urmari. Pe scurt, aveau de gand daca acesta se apropia de ei cu intentii agresive sa riposteze!

Cu riscul de a suporta rigorile legii, eu daca eram printre ei il alergam toata Poiana Izvoarelor. Pentru ca el in „vitejia” lui venea sa le aplice corectia turistilor. Pai sa nu te enervezi? Il incarcam cu toti rucsacii si il puneam sa-i care pana la Cabana Diham Phoenix!

Dar intotdeauna o problema prezinta mai multe solutii, asa ca cel mai bine este sa-i faci publicitate negativa, lucru de care nu duce lipsa, reclamatii, sa-l filmezi si sa-l dai pe la stiri. Cred ca omul a stat cam mult timp linistit la adapostul padurii!

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. munteanul spune:

    Domnilor, ma intreb: din ce „traiesc” acesti cabanieri? Am citit pe net ca la Babele clientii sunt rari. Cabanierul un nesimtit. Si totusi supravietuiesc. De unde bani, domnule, te intrebi?
    Si inca ceva: oare acesti nesimtiti nu pot fi pusi la punct? Si tot eu raspund: daca cei mari fac ce vor muschii lor, ce sa mai zici de acestia?!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.