ADMINISTRATIA LOCALA SINAIANA SI CREDIBILITATEA!

Daca din punctul de vedere al localnicilor. ar fi buna preluarea Castelului Peles de catre primaria orasului, exista intrebarea cum vor face rost de atatia bani ca sa cumpere muzeul si de asemenea, cum ulterior vor reusi sa-l intretina?!

Sa speram ca acest bun national va ramane in continuare deschis publicului si nu va trece vreodata in mana vreunui privat!

Exista anumite voci care contesta decizia personala de a reclama Ministerului Mediului proiectele ce se doresc a se realiza in Valea Soarelui. Intrebarea este: daca administratia locala sustine ca adevarul este de partea lor, de ce atunci multe aspecte par in neregula reprezentantilor mediului?

Ai nostri oameni ai mediului nu au avut curajul sa sufle in fata primarului sinaian. Dar munca lor este platita din bani publici si ei au datoria de a pastra Parcul Natural cu tot ceea ce inseamna acesta, nu numai pentru noi ci si pentru generatiile viitoare!

Folosindu-se de pretextul FOTE 2013 se doreste sa se schimbe destinatia multor suprafete din situl de importanta comunitara Bucegi! Si daca aici pe plan local unii se fac ca nu vad sau poate chiar nu stiu, la centru nu prea poti sa faci mare lucru! Acolo lucrurile se vad mult mai clar!

Statul roman nu va garanta niciodata niste proiecte care sunt legate artificial de FOTE 2013 si care incalca legislatia comunitara de mediu!

Totusi in cazul in care se va emite vreo autorizare, am propus ca inainte de aplicarea vreunei parti dintr-un proiect, administratia locala sa constituie un fond de 500.000 Ron, ca garantie, suma care sa fie virata la minister. Acei bani sa reprezinte reconstructia ecologica si eventualele amenzi aplicate pentru nerespectarea obligatiilor privind protectia mediului!

De asemenea printre propuneri se numara si declaratiile pe proprie raspundere, ale beneficiarului si reprezentantilor sai, ale celor care construiesc, ale celor de la Administratia Parcului!

Mai toti cei implicati s-au culcat cu gandul ca Ministrul Turismului sustine proiectele si ca vor primi acord de mediu. Trebuie sa-i trezeasca cineva la realitate si sa-i duca la lectii despre cum se face protejarea mediului la nivel european!

Isi permite statul roman, cand exista argumente numeroase, scrise, nu numai ale mele, ci si ale unor institutii cu o credibilitate dincolo de orice indoiala, sa faca pe plac unui primar, si sa incaseze apoi milioane de euro amenda?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.