PRIMARIA SINAIA, CASTELUL PELES SI…PARTIILE DE SCHI

De cateva zile, Primaria Sinaia printr-o declaratie a edilului sef si-a facut cunoscuta intentia de a cumpara Castelul Peles!

Desi unii zic ca ar fi bine si ca altii ca ar fi o decizie prea scumpa, cred ca aceasta este una dintre cele mai bune initiative pe care le putea avea administratia locala! Statul roman, folosindu-se de dreptul de preemtiune poate cumpara Castelul Peles inaintea oricarui ofertant. Iar daca Ministerul Culturii nu o poate face atunci sa lase loc administratiei locale!

Castelul Peles este simbolul in jurul caruia s-au dezvoltat toate activitatile din Valea Superioara a Prahovei si este normal sa ramana al celor ce locuiesc aici. Prin intrarea in posesie asupra castelului exista garantia ca va ramane in circuitul turistic! De altfel, sa nu uitam ca este cel mai vizitat muzeul al tarii si nu trebuie sa aruncam decat o privire spre alt precedent…Castelul Bran.

In aceasta directie, de cumparare a Castelului Peles, Primaria Sinaia a demarat o campanie de strangere de semnaturi. Deocamdata nu stiu daca se adreseaza doar sinaienilor, un impact mai mare ar avea daca ar depasi limitele statiunii!

Componenta pastrarii locurilor de munca de la Peles nu este nici ea de neglijat, totusi nu m-as baza pe acest aspect! Nu stim daca angajatii Pelesului ar fi de acord cu acest lucru, intrucat beneficiaza de o serie de bonusuri de la Ministerul Culturii care cresc substantial venitul lunar al fiecaruia, si nu se stie daca administratia locala poate asigura exact aceleasi salarii.

Parerea mea este ca atunci cand se vor afla necunoscutele cu siguranta se va trece la restructurari! Dar oricum este mai bine ca muzeul sa fie luat de primarie daca ministerul de resort nu poate face acest lucru!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Daca doriti sa schiati astazi, partiile de la Cota 2000 sunt in stare foarte buna. Ieri s-a coborat foarte bine in Valea Dorului si pe Drumul de Vara! De asemenea, si la Busteni pe partia Kalinderu se schiaza in conditii foarte bune. Nu trebuie uitat nici de Sorica (pentru cei mai experimentati) din Azuga, si de partia Cocosul din Predeal.

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. pummy spune:

    O stire buna 😀

    Apreciază

    1. De fapt au o initiativa buna cei din administratia locala. Stiri si mai bune sunt acele aspectele redate aici cu privire la proiectele Primariei…din Valea Soarelui!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.