CUM SE „TEPUIESTE” DE UNA SINGURA S.C. TELEFERICUL

Astazi am realizat un traseu pe schiuri destul de lung, descriind un arc de cerc pe Bucegi dar maine voi prezenta fotografii si detalii! Mai intai trebuie sa prezint un aspect: timp de cateva zile se va desfasura in zona Cotei 2000 un concurs! Evident ca sunt o multime de competitori!

Dupa ce ca societatea ce detine telecabinele nu straluceste la multe capitole, se mai si inseala la bani! Va veti intreba cum? Timp de o ora am observat la o anume statie (ca sunt trei, Sinaia, Cota 1400, Cota 2000) un lucru foarte ciudat. Evident ca nu am ras pentru ca era chiar tragic.

Oamenii astia de la Teleferic vad cu dioptrii diferite anumite situatii! Ce am observat eu astazi…? Ei bine, mare sef Gradinaru, stii dumneata multe aspecte despre mine dar si mai multe le vei afla, ce crezi ca se intampla? Nu e legat de „Vizuina Lupilor” stati linistit…

Calculati de cate ori urca o telecabina intr-o ora pe un anumit tronson si socotiti: daca jumatate de telecabina are bilete de copil ce paguba inregistreaza societatea! In loc de 16 lei cartela de adult se cumpara cartele de 10 lei si nimeni nu se prinde!

Anul trecut unii „s-au prins” de tonul unor articole pe care le realizam intr-un ziar local, si au cerut sa fiu dat afara de la acel ziar! Astfel de doleante ma motiveaza si mai mult…si cred ca se vede! Articolele acelea se refereau la siguranta cetateanului si unii s-au cam ofensat!

Tot astazi am luat si ziarele locale, la care m-ai scriu unele articole! Am vazut ceva care m-a lasat mut de uimire! In cadrul unui interviu, dl. primar Vlad Oprea facea o precizare: „Din fericire, avem o sursa de apa pe munte. In Valea Soarelui exista un mini lac de acumulare, care ne va ajuta sa inzapezim partiile”!

Domnule primar, daca ati fi vorbit de acele blocuri ANL as fi spus, da domne, a zis ca se lucreaza si chiar se vede acest lucru. Insa cand faceti o descoperire lacustra nemaiauzita, tocmai in Parcul Natural, oricine ramane perplex.

Stiu ca toti ne dorim ca unele lucruri sa se concretizeze rapid, dar nu se poate! Aveti in plan un lac, de 15.000 mp, dar cel de care spuneti, mini lacul este cu siguranta tot la stadiul imaginar! Sunt niste lacuri in zona, dar pe Valea Izvorul Dorului, dintre care cel mai important este Lacul Mare, situat nu departe de Cascadele Vanturisului!

Cine stie ce vi se mai comunica ca descoperire din zona care constituie pentru dv o baza a dezvoltarii turistice! Talpa de la opinca lui Deceneu… Pe ravena aceea din zona Valea Soarelui nu curge decat apa rezultata in urma unor fenomene meteo!

Cand am parcurs anumite studii superioare am dovedit ca acum mult timp, paraul Izvorul Dorului nu se constituia ca afluent al Prahovei, si avea un lac de cel putin 1 kmp. In timp, marginea estica a cuvetei lacustre a cedat si apa s-a revarsat spre Valea Prahovei. In timpuri imemoriale albia paraului era mai inalta cu cativa metri! Dar intram deja pe alt taram…

P.S. Am scris mai greu acest post…ca se tot intrerupea curentul electric!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.