CUM S-A SCHIAT SI CUM SE VA SCHIA IN VALEA PRAHOVEI

Ieri, a fost cea mai aglomerata zi din acest sezon pe partiile Sinaiei, instalatiile de transport pe cablu au functionat cu o ora mai mult decat era programul, si acest lucru s-a datorat multimii de vizitatori ai muntelui.

Totusi pe la ora 15 se oprise telescaunul in Valea Dorului din cauza vantului, iar iubitorii sporturilor de iarna s-au retras pe la cabane! Evident locurile preferate au fost la restaurantul de la Cota 2000 si mai ales la terasa „La Sami” de la Cota 1400.

Astazi insa, turistii au preferat partiile din alte statiuni cum ar fi Busteniul si Predealul! Unul din motive a fost ca nu functiona tronsonul doi al telecabinei din Sinaia, din cauza aceluiasi vant!

Oare asa se intampla si in Austria cand bate vantul, se opresc instalatiile, sau nu mai cele de la noi trebuie oprite?

Se pare ca partia Kalinderu ramane prima optiune pentru majoritatea turistilor intrucat „se urca rapid si telescaunul este acoperit, pretul este bun”, iar la Predeal astazi pe partie, „pana in ora 14 au fost peste 1000 de persoane”!

In doua parte a zilei la Sinaia a inceput sa ploua slab, motiv pentru care partiile cu zapada artificiala vor fi la mare cautare week-end-ul viitor, si cum din acestea nu se gasesc la Sinaia…

Presupunand ca instalatia din Valea Soarelui va deveni functionala in viitorul sezon, ce vor face turistii care intentioneaza sa ajunga acolo si afla ca nu functioneaza telecabina…ca e vant!

Citisem acum cateva zile un articol despre mine prin ziarul apropiat puterii locale, in care autoarea spunea ceva interesant: „ca singurul care a solicitat studierea documentatiei”, cu referire la acea dezbatere publica despre instalatia din Valea Soarelui, a fost propria persoana…eu!

Cateva randuri mai jos, in acelasi articol se spune ca nu am avut intrebari pregatite, sugerandu-se ca nu am aprofundat documentatia. Aceasta ciudatenie realizata de un redactor care nu a fost niciodata la sediul Agentiei de Protectia Mediului Prahova pentru citirea acelei documentatii este cel putin deplasata! Devreme ce sunt singurul cetatean care a citit acea documentatie, redactorul in cauza nu este in masura de comenta ceva, pentru ca nu a fost la sediul acelei Agentii pentru studierea acelei documentatii!

Acest lucru inseamna ca redactorul respectiv nu este altceva decat un angajat al Primariei Sinaia, si care scrie sub pseudonim la acel ziar sau ca i se permite accesul la anumite documente! Ciudat este ca un cetatean obisnuit nu are acces la documentele din Primarie si trebuie sa le consulte la Ploiesti!!

Cand te apuci sa sustii un proiect vii si cu argumente…ori in afara de primar care mai spunea cate ceva despre utilitatea instalatiei, altcineva nu a avut curajul si cunostinta necesara de a vorbi despre acest proiect!

Pe langa faptul ca nu au recunoscut ca a mai fost facut un studiu pe biodiversitate in zona proiectului, acum cativa ani, mai spun ca este si un drum care pleaca de la Statia de Cercetare Pajisti Alpine si care duce pana la zona statiei de plecare a viitorului telescaun!

In cadrul dezbaterii publice am cerut unui domn ce prezenta pe o harta detalii despre proiect, sa arate zona aproximativa a Statiei de Cercetare. Vroiam sa vad daca stie sa incadreze proiectul si pe harta! E clar ca nu a stiut si a fost scapat de primar de aceasta sarcina!

Mai mult de atat pe ultima pagina a buletinului primariei apare harta ce cuprinde si proiectul din Valea Soarelui. Din acea imagine nu ni se releva niciun drum care sa duca pana in Valea Soarelui!

Concluzia: sunt multe persoane credule care vad doar ceea ce li se specifica sa vada!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.