DEZBATEREA PUBLICA DE LA SINAIA SUB SEMNUL NETRANSPARENTEI (II)!

Intrucat subiectul este prea amplu mai trebuie facute unele precizari si detaliate anumite aspecte!

Primarul din Sinaia, dl. Vlad Oprea a incercat sa arate ca eu privesc acel proiect cu alti ochi pentru ca locuiesc in Busteni. Insa uita dansul ca avand o mica functie pe la Comisia Monumentelor Naturii am drept in virtutea unei autorizatii de acces, sa ma deplasez in orice colt al Parcului Natural Bucegi. De asemenea, omite faptul ca acea autorizatie se da unor persoane care au contribuit la protectia mediului si ca detinatorul acesteia poate face diverse observatii asupra speciilor de flora si fauna protejate, etc

Este mult mai lejer sa spui ca acel cetatean al Busteniului face comentarii din cine stie ce motive, ca un cetatean al Sinaiei este un lacatus si sa sugerezi ca nu se pricepe in constructii, si sa te crezi singura persoana competenta!

La cate poze mi-a facut Ana Maria Staicu din Primaria Sinaia, doamna care vorbea de un domeniu schiabil de 600 km, abia astept sa-mi vad poza in ziarele lor. Voi incerca sa obtin vreo 10 astfel de numere pentru a arata in anii urmatori cum un bustenar a incercat sa-i opreasca pe acestia sa nu distruga muntele…ce a mai ramas din el!

Desi domina prezentul, tavalugul timpului le va sterge pana si amintirea numelui…din cartea de istorie a orasului Sinaia. Vorbea d-na Staicu de un domeniu schiabil de 600 km existent undeva prin Alpi!

Traian Basescu, presedintele pe care l-a votat si primarul liberal al Sinaiei, dupa cum se intelege din articolele aparute intr-un ziar apropiat puterii locale, spunea ca „iarna nu-i ca vara”. Din pacate pentru d-na Staicu, nici Carpatii nu sunt ca Alpii si oricine „care are” o oarecare cultura generala stie asta! Poate va avea loc o noua orogeneza si veti avea un domeniu similar cu cel din Alpi!

HABITATE PRIORITARE EUROPENE SPRE VARFUL FURNICA. TEORETIC ESTE INTERZISA PRIN LEGISLATIA COMUNITARA DE MEDIU ORICE INTERVENTIE UMANA NEGATIVA…PRACTIC RAMANE DE VAZUT!

Luand in calcul existenta unui drum, care oricum nu exista dar sa le fac pe plac o sa presupun ca exista, s-a specificat ca intre statia de Cercetari Pajisti Alpine si Valea Soarelui, echipamentele statiilor de control vor fi duse cu un utilaj cu senile de cauciuc, pentru a nu provoca distrugerea mecanica a solului, pana la amplasament!

La intrebarea mea, utilajele necesare excavarii gropilor pentru stalpi pe unde vor veni dl. primar zambind a mentionat ca s-a spus o data acest lucru…pe acel drum de la statie!

Numai ca nu a vrut sa inteleaga sensul intrebarii, acele utilaje nu au senile de cauciuc deci vor distruge solul…ceea ce face ridicola mentiunea lor ca un utilaj are senile de cauciuc. Pai daca restul utilajelor nu au si vin tot pe acolo nu e logic ca distrug solul pe o portiune de cel putin 1,5 km cat spun ei ca are acel drum?

Dl. primar a spus ca nu a mai fost facut anterior un studiu pe biodiversitate in zona, eu sustinand ca a mai fost! Normal ca „publicul” l-a crezut pe el dar sa vedem si niste raspunsuri oficiale:

Intrebarea mea catre autoritatile competente ale statului a fost:

Oare nu a mai fost facut un alt studiu de impact referitor la instalatia de transport pe cablu in Valea Soarelui?

Raspunsul lor a fost:

„Da, a fost efectuat un studiu de impact asupra mediului, dar pe un proiect integrat, care cuprindea mai multe obiective, printre care si aceasta instalatie de transport pe cablu. Proiectul care se afla in prezent la avizare este modificat fata de cel anterior (traseu, lungime, numar de stalpi), de aceea s-a solicitat o noua evaluare a impactului asupra mediului”.

De asemenea, mai atasez un raspuns oficial obtinut de mine acum circa 6 luni:

„In legatura cu e-mailul trimis de dvs.prin care ne solicitati informatii despre studiul de impact al partiei din zona Cota 2000…acest proiect nu a fost avizat de Ministerul Mediului din cauza habitatelor din zona…Exista un studiu pe biodiversitate facut de Institutul de Biologie Bucuresti…”

ASA CA DINCOLO DE CE SPUN UNUL SAU ALTUL…ACTELE VORBESC!

Proiectul sinaian poate fi oprit pentru ca e limpede care este realitatea!

Si pentru „prietenii” care mi-au facut atatea poze…astept maine sa iau ziarul vostru sa citesc despre bustenarul manat de interese oculte si lacatusul din Sinaia. Nu dati drumul la ziare pana nu va dau autograf pe toate…poate asa va cresc vanzarile!

Pana maine se vor da unii peste cap sa afle ce institutii mi-au dat raspunsurile de mai sus! Mai sunt si alte surprize!

ASPECT DE DRUM…DIN PARCUL NATURAL BUCEGI!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.