PARTIILE PRAHOVENE PLINE DE TURISTI!

In pofida faptului ca a fost si este destul de frig de cateva zile, la munte au venit mii de turisti. Unii vehiculeaza o cifra de aproximativ 20.000 persoane!

Se pare ca Busteniul si Predealul sunt cele mai cautate statiuni atunci cand vine vorba de practicarea sporturilor de iarna, iar partiile din zona Valea Dorului au fost astazi preferate indeosebi de iubitorii snowboard-ului!

INDICATOARE ANUL TRECUT PE PARTIA DRUMUL DE VARA!

Pe mai toate partiile sunt si portiuni cu gheata asa ca multi schiori cu experienta recomanda prudenta in abordarea acestor zone. Nu se poate cobori pe partia Carp din Sinaia iar pe Drumul de Vara sunt destui bolovani ca sa-ti treaca cheful de a mai schia pe acea partie!

Din nou a fost aglomeratie pe Drumul Cotei 1400, iar pe toate partiile au fost prezente echipaje ale Salvamontului si Jandarmeriei. Temperaturile astazi in zona noastra au fost cuprinse intre -12 grade Celsius si -20 grade tot Celsius! Din cand in cand mai sosea si cate o adiere nordica ceea ce marea si mai mult disconfortul in zona alpina!

Inchirierea unor echipamente de schi sau snowboard costa in Valea Prahovei intre 25 si 40 de lei, depinde cum negociati si in care statiune va aflati!

iNDICATOARE IN ACEST AN PE DRUMUL DE VARA!

Tot azi s-au depus coroane la mormantul lui Badea Cartan, la Cimitirul Setu din Sinaia, apoi in fata Primariei s-au intalnit mai multe personalitati locale pentru sarbatorirea Zilei Unirii. La Centrul de Cultura al statiunii o delegatie din Cartisoara, localitatea natala a lui Badea Cartan, a sustinut un program artistic.

Asa ca un remember aproximativ, acest sustinator al unitatii tuturor romanilor trecea periodic din Ardeal in Tara Romaneasca, peste Bucegi. Se pare ca prin iarna anului 1911 a fost surprins de o avalansa si ranit destul de grav, in zona Jepilor Mari. Dupa trei zile a murit in Poiana Tapului si a fost ingropat la Sinaia!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.