Brezenii recupereaza Conacul Brancoveanu

Dovada ca se poate si la noi. Dar cate cladiri de patrimoniu mai sunt de recuperat…

Primarul din Breaza, d-l Bogdan Novac, a anuntat pe contul sau de Facebook ca Primaria si Consiliul Local au reusit sa cumpere imobilul cunoscut sub denumirea de conacul Brancoveanu.

Ce a scris primarul:

„Am bucuria să împărtășesc cu dumneavoastră împlinirea unui vis al comunității noastre!

Conacul Brâncoveanu, situat în parcul orașului, monument istoric de patrimoniu (inclus pe lista monumentelor istorice din anul 2018) și a cărui piatră de temelie a fost pusă în sec. al XIX-lea, este în sfârșit redat comunității noastre.

În data de 09.12.2022, Primăria Orașului Breaza a reușit achiziționarea acestui monument istoric, împreună cu întreaga suprafață de teren aferentă (23.395 metri pătrați).

Prețul de achiziție a fost de 700.000 euro fără TVA, o valoare cu aproape 25% mai mică față de valoare stabilită prin raportul de evaluare întocmit în septembrie 2020.

❗️Această achiziție reprezintă un pas extrem de important pentru protejarea valorilor istorice, pentru dezvoltarea, vizibilitatea și atractivitatea orașului nostru. Acest proiect nu presupune alocarea unor sume de bani în defavoarea altor proiecte atât de necesare și nu afectează în niciun fel celelalte proiecte de dezvoltare. Din contră, dezvoltarea orașului nostru trebuie să se axeze pe toate segmentele.

❗️Pe această cale țin să mulțumesc majorității consilierilor locali, a căror viziune constructivă de dezvoltare, deschidere și implicare, a făcut posibilă împlinirea acestui obiectiv!

Încă din primele zile după semnarea actelor de achiziție au fost demarate lucrări de igienizare și punere în siguranță a conacului și vom demara, în cel mai scurt timp posibil, procedurile legale de restaurare a acestuia și amenajare a întregului parc.

În acest moment, Conacul Brâncoveanu se află într-o stare de degradare avansată, însă, angajamentul nostru este să-i redăm strălucirea de altă dată și să-l reașezăm acolo unde îi este locul, adică un adevărat obiectiv cultural și turistic!

Vă voi informa periodic despre stadiul proiectului de restaurare a conacului și amenajare a parcului, proiect de o deosebită importanță pentru Breaza!”

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare, în aer liber şi copacPrimarul din Breaza 

Am cautat si ceva mai oficial, o HCL ceva dar nimic 🙂 Slabut rau cu site-ul primariei si trece acum anul:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.