Parcul Natural Bucegi, tinta pe Babele si pe Sfinx

Infiintata prin Legea 5/2000 actualei arii protejate cunoscuta sub denumirea de Parcul Natural Bucegi (cu rectificarea, nu de toti stiuta!), un bun al tuturor, abia in 2003 i s-a gasit o Administratie. Cam pana la deces, Bucegii au stat sub bagheta unui singur director (facea anul viitor vreo 20 de ani pe post). Ma refer la decesul omului; evident ca nici muntele nu o duce chiar cum ar trebui…

Cam jumatate din Bucegi se afla in judetul Dambovita, mai este si in intravilanul comunei Moroieni. Asta pentru ca au fost niste tertipuri cu retrocedari si unde sa le dam oamenilor terenuri… mai bine in Bucegi. Despre punerea in posesie printr-o arie protejata aici ar fi trebuit insistat la vremea respectiva. Nu stiu daca acum e tarziu.

Tot ce este pe stanga si pe dreapta drumului judetean 713, acela asfaltat pana la bariera spre Babele are proprietar. Multi, ca se tot schimba… De aceea s-a si asfaltat ca sa creasca valoarea terenurilor.

Referitor la monumentele naturale Babele si Sfinx nu e complicat deloc. O cutuma a locului le da Busteniului. Daca o luam istoric, da, au fost mai mereu ale Busteniului.

Nu interesa insa pe nimeni niste terenuri la 2200 metri altitudine daca nu exista o miza financiara. Multi imagineaza un hotel intre Sfinx si Babe sau pensiuni sau instalatii pe cablu. Terenuri care si acestea au proprietari. Cum oare?

Pai cate unii… care cum s-a avut bine si cu conducerea prahoveana si cu cea damboviteana au cam stiut sa se descurce.

De o zi asa, vedem numai stiri cu litigiul acesta dintre Prahova si Babele. Se judeca institutii cu alte institutii, vechi dosare se inchid, se nasc altele. Fiecare parte clameaza victorii. Deja e de desene animate!

Ar fi putut discuta si face niste proiecte in comun! Despre cum reusim sa ne crestem veniturile si cei de pe partea damboviteana si cei de pe partea prahoveana, fara a aduce prejudicii ireparabile mediului! Fac eu instalatie noua pana la Babele, tu fa alta de la Pestera. Ocupa-te tu ca judet de Sfinx si eu ca alt judet de Babele. Nu am putea dezvolta un proiect eolian ca sa existe energie pentru cei de pe Platoul Bucegilor si din zona Pestera-Padina?

Asa, nu face nimeni nimic. Nu ai cum sa ai totul ca sa dispui dupa cum vrei. A trecut vremea aceea… Orice parte va castiga nu va face mai nimic, deoarece cealalta va face totul sa o impiedice.

Acum este iar o victorie a unei parti. Sunt de ani de zile atat de incaierati incat orice chestie devine victorie. Daca unul striga victoria, altul striga razbunare 🙂

Iata zicerile povestii:

Sentinta definitiva a Curtii de Apel

Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, d-l Corneliu Stefan, se solidarizeaza cu primarul Moroienilor, d-l Moraru si inca vreo 8… zici ca a fost castigat Donbas-ul. Dosarul acesta este doar una din miile de ocazii in care noi, cetatenii, putem sa ne dam seama de anvergura clasei noastre politice. Subiectele, discutiile, „bucuriile” adica „victoriile” ne arata cat de departe suntem de a avea o adevarata clasa politica. Balcanism victorios!

Din ce scriu cei de la Prahova mai jos, pare ca seful de la Dambovita se uita la un alt film. Nu mai stie miza… mizele, naiba stie.

Deci consiliul inseamna tot judetul. Presedintele inseamna consiliul. Sfinxul si Babele = Presedintele :)) Si neaparat drapelul ca sa se stie ca suntem in Romania. Ca si cum pana la acel moment era in alta parte. Au uitat sa afiseze ceva despre daci.

Prefectura Prahova vine si ea cu o alta versiune. Nu agita drapelul dar nu fac diferenta, una e parc national si alta parc natural. Macar astia par un pic mai sanatosi cu exprimarea „apartin tuturor romanilor”. Ele evident ca apartin dar cu asemenea politicieni pare ca apartin unor grupuri de interese. Sa nu fie doar o incaierare mai noua, a se vedea ca Prahova are culoare galbena si Dambovita rosie. Poate ca era mai corecta exprimarea „tuturor romanilor din ambele partide”.

Primarul din Busteni, d-l Mircea Corbu, intr-o imagine mai veche in care apare Crucea flancata de Babe si Sfinx, dar si drapelul. Bine, e undeva in birou, mai merge. Dar aia cu drapelul si bannerul cu Consiliul Judetean Dambovita ca sa te lauzi cu o sentinta nu e nici penibil, nici ridicol, e prostie tipica politicienilor. Nu stiu de ce nu merg sa taie o „pamblica” ceva… niste painica si sare… o ie si un joc din fluier. Ca sa nu ne deosebim cu nimic de cretinismul tovarasesc  si „eliberator” de la Rasarit.

Cred ca mai toti politicienii nostri au undeva la buzunarul mintii chestia cu „Occidentul decadent” :)))

Iata ce spune edilul Busteniului, un fel de atat va trebuie sa va prind pe la Sfinx si Babe:

Tot in concluzie, iar s-au batut, iar au castigat toti. Vine acusica iarna si pana prin aprilie-mai e liniste, apoi iar incepe lupta. Un vechi dosar se inchide, un nou dosar se deschide.

Oare daca Administratia Parcului i-ar actiona in judecata pe toti?!

Cred ca nu este o idee chiar rea… doar ca nu ar mai exista Administratia Parcului…

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. madalinfocsa spune:

    Oricum, e ca la prosti. Inteleg ca, in consecinta, avem un caz ciudat: orasul Busteni este proprietar pe un teren din afara razei sale teritoriale, ba chiar din afara judetului in care se afla. E posibil asa ceva ? Tu stii daca mai sunt cazuri ? Sau e unica situatia ?

    Apreciază

    1. Crezi ca stau mult sa ma intreb care o fi adevarul? Ei azi zic una, maine alta, cine stie cat mai tine circul acesta…

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.