M-am gandit sa mai mai scriu ceva ca… na, se pune praful 🙂
Timpul acesta il mai facem si noi, doar ca asa cum se prezinta lumea astazi, importante sunt faptele. Actualmente, cu razboiul din apropiere, initiat de imperiul fascist de la rasarit, cu guvernarea de la noi amestecata in rosu, galben si verde, cu faptul ca noi si ungurii jucam la dublu (pe fata spunem „ok” americanilor, in privat le comunicam fascistilor secolului XXI ca nu avem ce face, nu-i deranjam/nu ne deranjeaza), cu o tara in care fiecare e pe cont propriu, cu atata imbecilitate la televizor unde toata lumea stie de toate… nu am vazut necesar si nu vad necesar in a-mi pierde timpul creionand articole in ton cu vremurile. Nici pro si nici contra pentru ca timpul si oamenii vor merge vreo 2-3 ani un pic diferit. In schimb, imi vad de ceea ce conteaza, de ceea ce ramane.
Dupa acest mic intro, o sa si continui 🙂
Prin Busteni se planteaza pe centru-marginile DN 1, diverse soiuri de arbori. Aceasta inseamna ca o perdea forestiera la drumul mare chiar este utila. Bine, orice om normal stie asta, dar in alte mandate altii nu au stiut. E bine ca se planteaza, cam in 4-5 ani vor fi destul de mari. Acum, in privinta speciilor care s-au plantat nu sunt prea incantat: platani, paltini… Platanul are insecta aceea stresanta (tigrul platanului) iar paltinul e prea banal pentru un centru al unei statiuni montane.
Eu sunt de parere ca se pretau mai bine teii si ciresii. Sa ai linia de centru cu ciresi infloriti cred ca dadea bine de tot… sau sectiuni: 300 metri ciresi pe o parte si pe alta, 300 metri tei… Asa, e frumos ca se inverzeste centrul defrisat de ani de zile dar mergea si altfel.
Aveam si poze dar nu stiu unde le-am ratacit 🙂
…
In alta zi, destinul imi face o surpriza. In tren, ma intalnesc cu d-l Gherman, profesorul meu de geografie din gimnaziu:
…
Intr-o mica excursie pe munte cu cativa studenti, sa vada ceva plante, mai pozez si eu cate ceva:
Cateva zeci de Sangele voinicului (N. rubra) foarte aproape de Sinaia.
Din intamplare, pentru ca vremea conurilor de molid a trecut, mai gasesc un molid inclinat din iarna:
…
Coborand in alta zi spre Sinaia vad ca se reface constructia ce odinioara era refugiul salvamont de la Cota 1500. Acum e ceva privat:
Cu alta ocazie, observ prin padure… o planta nemaivazuta prin Bucegi: fraga tatareasca:
Cred ca a ajuns aruncata cu niste deseuri ceva, altfel nu imi dau seama…
…
Parca pe la inceputul lunii acesteia a murit fost sef al Administratiei Parcului Natural Bucegi, d-l Horia Iuncu. Evident ca nu voiam sa moara dar na, Dumnezeu stie mai bine ce face. Cata vreme a fost indepartat de la carma acelei institutii nu mai deranja pe nimeni. Personal, nu am niciun cuvant de bine sau de lauda, insa ma abtin… a facut ce a ales.
Tot legat de Administratia Parcului, pe multe trasee, mai ales la Sinaia, au aparut diverse panouri, multe realizate cu sprijinul Borsec sau Romaqua, cum le mai zice…
Acesta e cu Decathlon si Bun Simt Turistic… urmatorul 🙂
…
Tot asa… am vazut ca a inverzit stejarul din Predeal, plantat la Centenar de catre d-l prof. Ioan Campan si de elevi:
…
Mai sunt atatea… Mereu cand ma uit la ciclisti de cursa lunga, multi cu rucsacul in spate, ma felicit ca mi-am pus un cos pe spate, la bicicleta.