Comemorare I.G.Duca – Sinaia 2021

Sa spunem ca a fost un alt episod la gara din Sinaia, locul unde pe 29.12.1933 a fost impuscat primul ministru al Romaniei, I.G.Duca.

Ani de zile, filiale locale ale Partidului National Liberal, de la Breaza la Predeal, au comemorat acest eveniment tragic, dand interviuri, stand la poze si depunand coroane. Ca doar cel asasinat a fost si presedintele partidului. Apoi, dupa ani de zile au urmat alti ani de zile in care au uitat de eveniment. Actualmente, isi mai aduce aminte de aceasta personalitate o mana de oameni. Oricum, mult mai inimosi si mai seriosi, deci nu s-a pierdut nimic 🙂

Timpul doar a cernut oamenii: unii sunt de moment si cu acestia poti face lucruri doar astazi, altii sunt de cursa lunga si poti face cu ei si planuri de viitor si lucruri pe viitor.

Ca de obicei, urmaresc „fenomenul” pentru ca pe masura ce trece timpul, ceea ce se intampla devine istorie. Intr-o astfel de zi, si-au facut aparitia cu a lor coroana superba, aceia pentru care timpul nu conteaza.

Peronul garii Sinaia
Locul unde va fi asezata coroana.
Sosirea grupului si depunerea coroanei.
Trandafiri rosi si albi
Placa si coroana

In legatura cu acest eveniment de comemorare pot fi urmarite evolutiile sale, dar si toate coroanele depuse din anul 2013 pana in prezent, in articolele publicate aici, in zilele de:

30.12.2013, 29.12.2014, 06.01.2016, 29.12.2016, 30.12.2017, 29.12.2018, 29.12.2019, 24.01.2021, 29.12.2021.

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Vlad T spune:

  De-a lungul timpului eu am inceput sa privesc mai nuantat lucrurile. M-a impresionat in acest sens un interviu cu Ioan Holender, directorul Operei de Stat din Viena care spunea ca e bine sa privesti intotdeauna lucrurile in contextul lor, dind exemplul lui personal cind, copil fiind, saluta cu entuziasm intrarea trupelor germane in oras; si nu intelegea atunci de ce mama lui se uita cam chioris.

  Departe de mine ideea de a-i scuza pe legionari insa, facind o paralela intre trecut si prezent, incep sa fiu mai ingaduitor. Daca si pe vremea aceea, zisa „clasa” politica batjocorea cetatenii ca mizerabilii de azi si pentru o perioada mai lunga decit cei 30 de ani ai nostri cu democratia lor originala, e perfect posibil ca exasperarea poporului sa nasca astfel de manifestari extreme.

  Politicienii de atunci erau niste domni pe linga parvenitii si impostorii nostri. Ma intreb ce ar fi facut legionarii in locul nostru astazi,..

  Apreciază

  1. Evident, lucrurile azi le intelegem intr-un fel, dar cei care le-au trait in trecut cu siguranta le percepeau in alt fel. Ascensiunea AUR din zilele noastre este bazata pe nemultumirile oamenilor, pe perceptia acestora despre o clasa politica tradatoare si sunt convins ca daca ar trece la manifestari si mai extreme, vor capata si mai multi sustinatori. Personal nu cred ca nu as vota cu unii care ar trimite dupa gratii tradatorii, confiscarea averilor ilicite etc. Marea, marea majoritate ar vota cu cine ar razbuna 30 de ani de furt, minciuna etc. Noi, lumea actuala, parem inerti pentru ca sunt optiuni de a pleca la mai bine, din tara. Nu cred ca situatia ar mai fi la fel daca nu am mai avea unde sa mergem. Ce ar fi facut legionarii? Cred ca ar fi renuntat la armele de foc pentru telefoane 🙂 Sunt de parere ca numai Biserica poate schimba sistemul, nu vad pe altcineva care sa aiba forta si oamenii necesari.

   Apreciază

 2. PE POTECA spune:

  Subtil mesajul… ! FELICITARI celor care mai tin candela, inca, aprinsa, chiar daca fizic n-a fost (banuiesc) niciodata ! Nu ma prind ce inseamna 92 !? Fiindca modestia/discretia, celor care au depus coroana, primeaza, pun frana curiozitatii mele in privinta initialelor. Doar trei imi sunt clare. catzu sau ciuca al nostru o fi auzit de M A R E L E DUCA. ? Dar vica mandalina care a mucegait (degeaba) in PNL ? Sa parafrazez pe unul care face degeaba umbra pamantului ; „… a fost nevoie sa moara DUCA, ca sa ne conduca niste LICHELE cu creier de babuin” !? Contra semnez ideile tale si ale lui Vlad. Vorba lui Anton Pann ; „Sunt pentru orice” . Cu speranta, fiindca n-are inca tva !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.