O veste buna din Busteni, echipa Salvamont primeste o masina noua, in sfarsit. E buna si una decat deloc. O astfel de echipa, care are atat de multe actiuni, ar trebui sa fie dotata cu cele mai bune echipamente. Sa ne amintim ca acum vreun an sau doi, Manastirea Caraiman le-a cumparat lucrurile necesare.
In prezent, a venit randul Primariei:


Pe mai multe site-uri si retele circula o filmare denumita „foarte rara” filmata nu stiu pe unde de Romsilva. E ceva cu un cerb. Na, cumva, trebuie si ei sa-si mai spele din imagine. Niciodata insa nu vor ajunge la nivelul unor localnici, de mici obisnuiti cu sunetele si vietatile padurii. E greu de explicat asa ceva, inteleg doar aceia care au experimentat. Ma refer la faptul ca la Busteni, Valerica, adica Ninca Valeriu, se saluta cu cerbul de la cativa pasi.

Si cati alti localnici, unici in felul lor, stapanesc la perfectie segmente de mediu/munte… din Busteni, Sinaia, Azuga, Predeal…
Astazi, frigul din Valea Superioara a Prahovei avea corespondent si undeva pe crestele Bucegilor. La putin timp, omul muntelui de la vf. Omu, Radu Manta posta o imagine elocventa:
Si asa a fost cam toata ziua, frig pe la poalele muntelui, in statiuni… Soarele s-a itit mai jos, de la Comarnic incolo…


Uitasem sa spun ca intre timp, s-au facut analize la acel izvor ciudatel din Bucegi, despre care am scris in august si raspunsul e mai jos:
Intre timp, am mai descoperit multe altele dar o sa merg cu elevii…
Mi-a placut mult si mesajul ISU cu ursul:

Normal ca „ursu baa” pentru ca in primul rand acest sistem de alertare este gandit si folosit aiurea. Aparitia ursului nu ar trebui sa fie subiect roalert. Altele ar trebui sa fie…
Spuneam de peisaje cu soare dinjos de Comarnic unde ce sa vezi? S-a mutat mare parte din populatia de urs. Nu pot povesti si arata cate zeci de „urme” pline de samburi de prune am intalnit pe o lungime de 2-3 km. Ursi mari, puisori, ursoaice parca s-au mutat cu totii prin livezi… unde distrug pomii fructiferi. Mai auzisem de asa ceva insa acum am vazut ce pagube fac…


Si sa nu aud ca nu au padure si nu mai au ce manca. Fiindca multi ciobani pot confirma ca au ramas intinse si neatinse zone de afinisuri si zmeuris, ca e jir si etc. Iar in multe locuri de azi am vazut rugi cu mure mari. Pentru ca ursii trec pe langa si nu se ating de acestea. Nu stiu de ce… dar din tot ce am vazut, mananca numai prune. Dorm langa livezi si nu pleaca pana cand nu curata tot.


In afara de noi, nu era nici picior de om, de teama cel mai probabil. Pe acel drum plin de tot felul de urme ne-am dus si tot pe acolo ne-am intors. La intoarcere, am vazut urme noi…
Ne-am vazut de drum:


Cand ne-am plictisit, ne-am asezat la masa:




Proband mai multe tipuri de pastrama. Mai tarziu primind o intrebare: „Cum a fost aceea de oaie?” a venit si raspunsul: „Jumatate a fost buna dar din cealalta jumatate am oprit vreo doua bucati ca sa imi vulcanizez bocancii.” 😉
Buna Adrian,
As vrea sa recomand tuturor iubitorilor de munte, mai ales ceilor ce haladuiesc prin Bucegi un film recent foarte bun si foarte educativ, de vazut si recomandat tinerilor si nu numai.
Acum vreo 40 de ani eu si prietenul meu Valy am fost pe acelasi traseu, prin Martie si eram sa avem soarta celor din film.
Vizionati neaparat „Tata muta muntii”, un film realist si bine facut.
Daniel Georgescu
ApreciazăApreciază
Buna seara, d-le Daniel. Am auzit de film, inca nu l-am vazut.
Multumesc pentru recomandare, o sa caut sa-l vizionez.
ApreciazăApreciază
Pentru a fi CARCOTAS, doream cateva imagini dupa „chiolhan” … Asa/altfel, lasa impresia
trecerii unor shoshonari/pantofari care au schimbat carciuma ! Cu siguranta, TU nu faci parte
din asa turma. Sper sa ma intelegi corect !
T.F & P.F.N. (Timp Frumos si Poteci Fara Numar)
ApreciazăApreciază
🙂 nu a fost mare festin, a fost ca de obicei, cand in loc sa mai luam cu noi sandwich-uri, am ales varianta cu gratarul. Si avem un gratar mic pe care il luam si cu bicicleta, si pe jos. Nu e nicio suparare, nu ma deranjeaza mai nimic :)) Zic eu ca am vazut si auzit destule! Multumesc mult!
ApreciazăApreciază