Bucegii in carti postale

Cu ajutorul unui prieten am intrat in posesia unor vederi mai vechi cu Bucegii. Ma intereseaza anumite carti postale pentru anumite reconstituiri… necesare alcatuirii unui optional de istorie locala, un fel de manual, ca sa-i spunem asa. Imi va lua cativa ani pentru ca mai am si altele de facut, am de scos in viitorul apropiat trei carti la care lucrez de ceva timp, am de scris lucrarea de doctorat, un catalog al unor monumente inventariate sau descoperite personal, mai am de scanat si incarcat pe site-ul acesta, intr-o rubrica separata, corespondenta cu autoritatile din ultimii 10-12 ani, cateva sute bune de adrese. Si ar mai fi…

In acest an, am intrat in posesia unei parti din biblioteca unui eminent profesor de istorie dintr-un oras prahovean, un alt prieten salvand de la maculatura sau de la gunoi, munca unui om de o viata intreaga. Cam 100 de carti au ajuns la mine. Colaborez la alcatuirea unui muzeu si, cine stie, poate anul urmator va aduce si o forma de asociere a oamenilor de cultura, de munte etc de pe intreaga Vale a Prahovei, de la Predeal spre Breaza, Campina…

In ultimii ani, am lasat-o mai usor cu detalierea unor actiuni pentru ca importante sunt faptele, ce ramane.  De regula, pe la sfarsit de an mai detaliez.

Bucegii astazi:

Au reusit sa ilumineze Crucea de Ziua Nationala, nu am reusit insa sa o pozez. Poate o mai tin aprinsa, sa vedem…

Vremea, dupa cum se vede, e chiar buna, insa e cu minus…

Azi era de mers in zona Diham- Izvoare-Muchia Lunga. Am facut o poza pentru a dovedi un lucru :)) Cu ochiul liber eu vad de acasa daca e de mers pe acolo. Azi chiar era de mers prin padurea aceea de basm.

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. iulialuci spune:

  Incearca sa iei legatuta cu Catalin Manoliu, care este o adevarata comoara din toate punctele de vedere in acest domeniu!

  Apreciază

  1. Multumesc pentru sfat! Nu stiu cum de nu m-am gandit imediat la el!

   Apreciat de 1 persoană

 2. Sorin Neagu spune:

  Felicitari pentru blog si pentru toata activitatea depusa !
  Imi puteti oferi o adresa de e-mail unde sa va pot contacta ?

  Apreciază

  1. Buna ziua! V-am trimis mesaj 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.