Bucegi: Cea mai dificila actiune a Salvamontului din ultimii 10 ani

La fel ca foarte multi localnici si oameni ai muntilor de prin toate colturile tarii, am urmarit cu atentie si cu emotie, actiunea salvamontistilor derulata noaptea trecuta in Bucegi.

Cum se stie, de trei zile, inclusiv astazi, in Valea Prahovei si imprejurimi avem de a face cu o vreme superba de toamna. Aceasta ziua… pentru ca in cursul noptii sunt temperaturi negative si dimineata descoperim zilnic un strat serios de bruma.

Vremea buna a adus pe munte, pe Creasta Morarului, un grup de cateva persoane, una dintre acestea fiind ghidul celorlalti. Din cauza unei intamplari nefericite, aceasta ascensiune derulata pe o vreme foarte buna s-a terminat destul de urat: doua persoane au cazut din zona Acelor Morarului pana in Brana Acelor si s-a solicitat interventia echipelor Salvamont.

Iata desfasurarea faptelor:

Victimele si salvamontistii au petrecut intreaga noapte pe pantele Morarului. La ziua, un elicopter i-a evacuat pe accidentati:

Foto: Sergiu Frusinoiu

Autorul imaginii de mai sus a descris intregul eveniment foarte bine:

Nimic nu se compara cu marturia celor care au trait evenimentul. Am folosit aceasta metoda, de a captura intreg textul salvamontistului pentru a intelege cat mai multi ca abordarea muntilor necesita o pregatire serioasa. Nu este o simpla drumetie pentru poze.

Totodata, cu acest articol doresc sa multumesc celor care ma cauta periodic pentru excursii insa, de ani buni nu mai organizez astfel de excursii si nici nu intentionez pentru ca nu am timpul necesar. Vreo 30 de ani am simtit libertatea muntelui fiind intr-o alta etapa a vietii, cum spunea un fost foarte bun prieten in niste timpuri unice, dar vine o vreme cand dai libertatea pe fapte care te implinesc. Iar profesor de istorie-geografie la vechea frontiera ma prinde acum mai bine ca orice altceva 🙂

Multe felicitari acestor salvatori montani dedicati si profesionisti care, prin interventia lor remarcabila, au reusit sa salveze vietile unor oameni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.