Trasee restrictionate si actiune de igienizare a Administratiei Parcului Natural Bucegi la Cota 1000

„In prezent, accesul pe cele 2 trasee turistice este restrictionat, iar Ocolul Silvic Azuga impreuna cu Administratia Parcului, participa la procesul de evaluare a volumului arborilor afectati si intocmirea documentatiilor necesare exploatarii si evacuarii masei lemnoase” – raspunsul Administratiei Parcului Natural Bucegi referitor la arborii doborati de vant pe traseele turistice spre Cascada Urlatoarea.

Interesant este ca si pe acolo este tot padurea Casei Regale. Deci, iar se vor face drumuri prin padure, acum chiar prin zone de protectie integrala si stricta. Deci, iar ii vor aduce pe cei de la MIGAB Forest sa distruga totul pe unde trec. Ma refer la Casa Regala si Ocolul Silvic Azuga.

Daca veti merge prin padurea de pe Valea Cerbului, acolo unde Garda Forestiera nu a vazut prea multe, o sa vedeti ca astia de la Migab au traversat padurea in lung si in lat, nu pe anumite trasee. S-au plimbat cu buldozerele tragand busteni pe unde au vrut. Au primit cate o amenda mica si aia a fost. Daca s-ar fi dus peste ei si alte institutii de mediu, altfel ar fi stat lucrurile. Insa, cand e vorba mai ales de padure, tot ce tine de Romsilva nu-si face treaba, cel putin in Bucegi.

Cam asa exploateaza firma MIGAB Forest din Valea Doftanei. Casa Regala si Ocolul Silvic Azuga i-au adus in Valea Prahovei-Parcul Natural Bucegi ca sa distruga padurile. Si dau randament…

Romsilva, prin Administratia Parcului si Ocoale Silvice nu au ce spune. Probabil le place. Cine taie padurea, e binevenit, face un lucru bun. Nu e rau sa exploatezi padurea, rau este sa o faci fara niciun simt de raspundere.

In mod sigur, cu ocazia blocarii acelor trasee turistice, daca aduc buldozere, vor face drum din Busteni pana la Cascada Urlatoarea. Normal ar fi sa elibereze traseul turistic si atat, lemnul sa putrezeasca fiind zona de protectie integrala. Daca ai facut drum, la revedere, nu mai e zona de protectie integrala, trebuie trecut in zona de dezvoltare durabila si te trezesti peste vreo cativa ani ca se asfalteaza drumul.

Cei din Romsilva asa gandesc. Intorc dezastrele in favoarea lor. Dupa cum si politicienii mimeaza ca sunt afectati de starea de saracie a unor localitati doar pentru a obtine capital electoral.

Sa ne amintim de drumul forestier Bolboci Mal Stang. Romsilva a accesat fonduri europene chipurile sa accesibilizeze padurea pentru exploatare, in fapt, padurile erau private 😉 si le-au facut acelora drum. Iar acum este asfaltat integral, cu banii statului, pe acesta circulati voi azi. Cei cu padurile au asfaltul la usa. Avize le pot da oricand Administratia Parcului in colaborare cu Primaria Moroieni, asa cum au dat in 2007 pentru introducerea in intravilanul comunei Moroieni a 40% din Bucegi, asa cum in 2019 au dat aviz celui cu casa de vacanta pe Bucegi.

Administratia Parcului mai face ocazional si lucruri bune in Bucegi. Mici dar sunt ceva, totusi. Recent, au efectuat o actiune de igienizare a zonei cuprinse intre localitatea Moroieni si Cota 1000. Nu stiu daca are legatura cu primaria sau daca primaria da ordine celor de la Administratie sau invers, ori daca e vorba doar despre o colaborare. Conteaza insa ca imprejurimile DN 71 au devenit mai curate.

Sursa foto: Romsilva-Administratia Parcului Natural Bucegi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.