Soare la munte, ger in Bucuresti; Calendarul „Locuinte din tara mea”; Despre Eminescu; Un film prin Valea Prahovei

Da… se intampla atatea 🙂

Am mers zilele acestea si in Bucuresti si in Ploiesti. In ultimul mai des. Ce-am observat? De la Predeal si pana dincolo de Campina este senin, soare, placut. Ai trecut de Buda sau de Floresti la revedere: ceata, frig, chiciura… Daca ajungi la munte, chiar daca nu mai gasesti zapada cum trebuie, nu ma refer la Cota 2000, macar ai soare 🙂

Nu mai zic ce excursii de cateva ore poti face prin Bucegi, Baiului, Piatra Mare…

Pana aici era ceata azi… cum vii dinspre Ploiesti, adica undeva pe la Bobolia…

In Ploiesti, la monumentul lui Eminescu:

Se spune ca data reala de nastere a marelui poet ar fi 20 decembrie 1849. Aceasta data ar fi inscrisa intr-un registru al Junimii, data fiind confirmata de o sora a poetului. Bine, cand vorbim de Eminescu nici nu conteaza in ce zi s-a nascut. Dar, mai degraba Eminescu a fost un Sagetator rebel si neinteles decat un Capricorn serios si calculat 🙂 Dupa stil si dupa felul de a fi, pare nascut in decembrie :))

Anunt de recrutare, sa apari intr-un film:

Contul se creeaza pe site-ul: https://www.agentiadecasting.ro/casting-uri

Dinainte de Craciun, baiatul meu cel mic a tot insistat sa faca si el un calendar. Na, poti sa zici nu? Ok, si l-am lasat prin niste mii de poze sa caute… case. Sa faca un calendar cu case. Fiind multe case pozate de mine de-a lungul timpului a durat selectia 🙂 A mai durat sa le potriveasca la lunile anului. A durat sa gasim (aici am colaborat cat de cat) si text la fiecare din cele 24 de imagini, cate 2 aferente unei luni.

O parte din banii pentru calendar i-a pus el. Cealalta, tati care nu avea incotro. Daca baiatul voia proiect si avea si banii alocati pentru acesta… trebuie sprijinite astfel de initiative.

A urmat grafica, sa vedem cum ar iesi. El spunea: „Si cand ne trimit teaser-ul?” :)) Cand a sosit varianta de print adica „teaser-ul” 🙂 a fost absolut fascinat.

Intre timp, au mai aflat si altii, adulti evident, la ce tot lucra Rares de saptamani si l-au contactat pentru „comenzi” :)))) Asa ca am dat comanda serioasa la tipografie 🙂

Azi am cumparat eu primul calendar, ca sa-i iasa lui calculele 🙂 L-am luat cu dedicatie nu asa… :)))

Nu am avut un cuvant prea mare de spus in realizarea calendarului. A iesit cum a vrut el 🙂 Titlul si poza de coperta mi s-au parut absolut ideale 🙂 Faine alegeri!

Cartile din imagine sunt cam toate cumparate anul trecut de prin anticariate, olx…

La fiecare luna din calendar, Rares tine cu mainile cate un text 🙂 E primul lui proiect editorial… I-am propus sa lansam calendarul la o cofetarie dar nu a vrut pentru ca „trebuie sa vorbesti chestii si eu nu sunt pregatit” :))) Nici alt proiect asemanator nu mai are in plan, pentru ca nu a crezut ca poate fi asa de greu, poate mai la vara :)) Ce este drept, l-am lasat pe el sa descopere ca pozele cu zapada se pun in lunile de iarna, cele cu copaci fara frunze toamna…Sunt si poze pe care eu le-as fi inlocuit dar nu era decizia mea… Coperta pe verso cuprinde un colaj de poze cu el in diferite etape ale vietii, adresa lui personala de gmail :))

E posibil sa expuna un teanc de calendare la un eveniment, la care e propus tati pentru un mic premiu, daca-l conving sau daca mai raman calendare pana atunci. Un parinte paroh l-a asigurat ca un calendar il va pune in altar…. si din Bucuresti l-au cautat pentru calendar, apoi vecini, prieteni… treaba serioasa dom’ne. Pentru mine toata situatia are un haz ce nu poate fi exprimat 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.