Incheiere de semestru la liceul din Predeal; Infiintarea unui cerc istoric; Lansarea unui nou calendar

Iata ca a sunat clopotelul pentru ultima oara pe anul 2019. A venit vacanta mult-asteptata de copii 🙂 Zapada ne saluta doar de pe muntii Bucegi, ii place acolo. Sunt zile frumoase de decembrie, cine stie, poate de sarbatori va fi ceva zapada 🙂

La Liceul Teoretic „Mihail Saulescu” din Predeal a fost o saptamana plina si as enumera cateva actiuni: vizita Politiei care a instruit elevii fiecarei clase, sa nu plece singuri si multe alte sfaturi utile; cei de la Carrefour Predeal au venit la fiecare clasa, dupa fiecare elev, costumati in fel si chip ca sa aduca daruri tuturor; cei din Consiliul Elevilor, elevii clasei a XII-a si cu diriginta lor au fost la gradinite, in special la Timisul de Jos sa aduca daruri celor mici; Biserica din localitate a fost gazda unui alt eveniment care s-a incheiat tot cu cadouri pentru copii; a aparut o „Pagina de Istorie” a liceului in format A3 cu activitati specifice dar au si inceput discutiile pentru formarea unui cerc de istorie al liceului, functional din semestrul urmator… Totul s-a incheiat cu o serbare de doua ore a claselor V-XII, unde elevi si diriginti au dat totul pe scena 🙂

Deci, la Predeal, unde multi spun ca nu se intampla nimic, se mai si intampla. Trebuie spus ca la liceul din Predeal sunt si elevi din Republica Moldova care aduc un plus de valoare. Foarte interesant ca aici, la vechea frontiera, simbol candva al despartirii, ajung elevi din Transilvania si Republica Moldova, devenind azi un simbol al unirii 🙂 Intotdeauna, cumva, peste timp, exista o revansa, o reparatie. Sangele miilor de romani cazuti pentru apararea Predealului si a Vaii Prahovei, sange care a sfintit pentru totdeauna aceste locuri, cheama si uneste poate intr-un fel nestiut si neinteles pe acest taram liber astazi.

Imagini de la gradinita „Muguri de brad”:

Elevi de la clasele a XI-a si a XII-a constientizand ca au responsabilitatea construirii unui viitor mai bun. Pozele au fost facute de d-na diriginta Crina Noslacan.

Serbarea:

Foto Facebook: Marius Campeanu, director C.N.I.T. Predeal

Vizita celor de la Carrefour:

Colinde si daruri la biserica din centrul Predealului:

Foto: Marius Campeanu

Cam asa a fost la Predeal, un liceu cu elevi si profesori care se straduiesc sa-si faca datoria pentru o societate mai buna. Plus diferiti reprezentanti ai comunitatii care nu doar fac bani intr-un oras turistic 🙂

Tot in cadrul Liceului Teoretic „Mihail Saulescu” a aparut si o „Pagina de Istorie”, aparitie lunara in format A3, in cadrul caruia sunt redate evenimente si actiuni cu specific istoric in care sunt implicati cei din unitatea scolara. De asemenea, au fost invitati in cadrul Cercului de Istorie al liceului elevi de la fiecare clasa. Criteriile de intrare sunt diverse: tangenta cu domeniul, notele la disciplina Istorie si la Purtare, elevi care stiu sa respecte memoria inaintasilor, nu au atitudini antisociale… Infiintarea si functionarea propriu-zisa a Cercului va demara in ianuarie 2020. Cercul de Istorie va avea 50 de membri si circa 30 de aspiranti.

Pagina de Istorie si carnete de membrii.

Pentru ca in fiecare an, realizez un calendar de birou, si in acest an a aparut unul.

Cel din anul 2018, titlu: „Centenar in Valea Superioara a Prahovei – 100 de ani de la Marea Unire 1918-2018”

Cel din anul 2019, titlu: „Parcul Natural Bucegi – Lumea de piatra a Bucegilor”

Cel din 2020

Acesta are titlul: „Valea Superioara a Prahovei – 12 luni in 12 povesti”.

6 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Etravel spune:

  E pe undeva de vanzare in Predeal calendarul acela? Ca vreau si eu unul …

  Apreciat de 1 persoană

  1. Nu este pe undeva 🙂 Pentru prietenii care vor un exemplar nu costa nimic. Dar cine vrea mai multe, maxim 5, le dau la costul de tipar ca sa scot altele. Am dat mai multe, tot asa cate unul.
   Imi zici unde sa-ti las unul in Predeal si treci tu si il iei!

   Apreciază

 2. Crisa spune:

  Frumos s-a incheiat semestrul 🙂
  Hmm, imi place ideea calendarului :)… Vreau si eu 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Da, am fost foarte prins zilele acestea… nu doar la liceu.
   Prietenii nu se „eticheteaza” sunt prieteni si atat 🙂 De aceea am modificat!
   Imi spui unde sa-ti trimit un calendar sau unde sa-l las si il iei de acolo 🙂

   Apreciază

   1. Crisa spune:

    Sunt convinsa :)… ai o energie fenomenala 😉
    Daaaa….vreauuu sa imi trimiti un calendar la mal de mare 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. Ma tot gandeam sa postez pe Facebook sau pe alt mijloc mai rapid diferite instantanee 🙂 Dar totul dupa aceea devine Like, asa… cand mai scriu pe aici si ramane :))

     Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.