Daca ai ajuns prin Campina sau ai vreo legatura cu istoria sau cultura in judetul Prahova, nu ai cum sa nu fi auzit de D-na Jenica Tabacu, omul care a dat viata Castelului Iuliei Hasdeu. Deja era identificata cu acel muzeu. Ziceai Iulia Hasdeu, ziceai Jenica Tabacu. Numai ca… zilele trecute s-a intamplat o nenorocire si d-na respectiva nu mai este…
Mi-aduc aminte de o memorabila zi la acel castel:
https://buceginatura2000.com/2015/11/18/la-castelul-iuliei-hasdeu/
Si se mai pot spune atatea si s-au spus atatea… si frumoase si multe prostii. Cea mai reprezentativa opinie despre evenimentul nefericit apartine insa d-nei Adriana Ungureanu:
Frumoasa postarea d-nei Ungureanu, aceasta a separat clar apele. D-na Jenica Tabacu a fost si va ramane una dintre cele mai renumite personalitati culturale ale judetului Prahova. Astazi, dupa amiaza, trupul neinsufletit al D-nei va fi adus la Castel si acolo va sta pana miercuri la orele 11. Inmormantarea este fixata pentru miercuri-orele 12, in cimitirul „Invierea lui Lazar” din cartierul Campinita.
Dumnezeu sa o odihneasca!
…
In statiunea Azuga se vor organiza in zilele de 27.12. si 28.12.2018 Campionatele Nationale de Schi Alpin. Trec peste greseala din titlu „Aplin”, observata de mai multi, pentru ca este o eroare din tastatura, autorul a scris prea repede, afisul ma gandesc ca a fost refacut.
Acum… oamenii acestia cu Federatia lor nu prea sunt iubiti prin partile noastre, fiind considerati un fel de oameni de birou, care se mai trezesc din cand in cand si mai fac cate o actiune 🙂 Acest eveniment a cam impartit lumea prin Azuga. Unii spun ca e perfect un astfel de eveniment, altii ca statiunea pierde bani fiindca una din partii va fi inchisa pentru concurs. Adica turistii vor pleca in alte statiuni sa schieze.
Sa reamintesc ca pe 29.12.2018, la Predeal, va fi deschiderea oficiala a sezonului de schi:
Parca vad coborarile vanatorilor de munte 🙂 Anul trecut au coborat partia spectaculos in echipe de cate 4 militari.
…
Fiind apropierea Ajunului si Craciunului, am fost la Comarnic, sa luam niste cozonaci. Este o cofetarie in centrul orasului, chiar pe dreapta, cum vii dinspre Sinaia:
Si pentru mine, imaginea acestui Craciun este cu siguranta, Rares. Ma trezesc in cofetaria din Comarnic intrebat: „Tati, de ce Radu Serban a trait atat de putin?” Ma uit la el surprins, parca nevenindu-mi sa cred ce aud si deja eram departe cu gandul, la Elina Cantacuzino, fiica domnitorului care s-a casatorit cu marele postelnic Constantin Cantacuzino, al caror fiu Draghici a ridicat schitul Lespezi din Posada… Intreb insa: „Cum a trait putin?”. Rares: „Pai din 1601 pana in 1611.” Deci el nu intelegea care e faza cu anii aceia. I-am explicat ca era perioada de domnie si ce insemna acest lucru.
Oricum, Rares de pe Youtube si Google a invatat sa scrie si sa citeasca. El citise despre Radu Serban in cartea „100 de Stiati ca despre Valea Prahovei – episoade culturale, turistice, istorice si religioase de la Predeal la Comarnic”.
Pe la gara si prin tren tragea mereu la aceasta carte 🙂 Gata, agent de vanzari il fac :)) A mai facut el de-a lungul timpului niste chestii asemanatoare… nu luam alta miere decat miere „Stupul cu Blazoane” :))
Procesa, cum vine respectiva informatie.
La 6 ani sa vezi asa ceva chiar este super 🙂 In tren a citit de la paginile 16-18. Daca sta de carte, intr-o saptamana cred ca o citeste 🙂 Evident ca stie de la 4 ani cine este pictat in Biserica Domneasca din Busteni sau in Manastirea Sinaia si chiar face asocieri…. scoala din Poiana Tapului poarta numele Regina Elisabeta care e pictata in Biserica Domneasca :))
Si referitor la carti, la cine nu au ajuns… cu siguranta pana pe 29.12. ajung. Tot in aceasta perioada unii dintre voi stiu ca se intampla si alte lucruri frumoase, pe care le vom povesti pe 30.12.
Sa aveti un Craciun frumos, aproape de oameni; nu neaparat doar de cei care va iubesc. Mai au nevoie si altii sa fim aproape de ei.