„Managementul destinatiilor: Online si Offline”, o directie de dezvoltare turistica a Romaniei, realizata de cate A.N.T. si Google Romania

Autoritatea Nationala pentru Turism a demarat din luna septembrie un program de evenimente, cu sustinerea mai multor institutii, companii etc, dedicate dezvoltarii turistice a regiunilor tarii.

In diferite orase ce acopera toate regiunile, reprezentantii Autoritatii, ai Federatiei Hotelierilor, ai Google Romania, prefecti, presedinti de Consilii Judetenea, oameni implicati in turism… se intalnesc si discuta metode si oportunitati de a dezvolta si adapta acest sector important al economiei noastre: Turismul.

dscf5941

dscf5928

dscf5929

dscf5935

Pana in noiembrie mai sunt astfel de intalniri ce pot fi urmarite aici: http://omd.romania.travel/

Pe 13 octombrie 2016 a avut loc o astfel de intalnire si la Brasov, in sala de conferinte a hotelului Kronwell. Sala a fost plina de catre cei care activeaza in turism sau au tangente cu acesta: primari, viceprimari, hotelieri, ghizi, agenti de turism etc.

Au luat cuvantul: sefa Autoritatii, d-na Anca Pavel Nedea, presedintele Consiliului Judetean Brasov, d-nul Adrian Vestea, prefectul, presedintetele Federatiei Romane a Hotelierilor, reprezentantii Google, specialisti in marketing… au fost prezentate diverse studii de caz.

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, fost primar al orasului Rasnov, spunea ca judetul are 3 statiuni de interes national: Poiana Brasov, Predeal si Rasnov.

dscf5936Adrian Vestea

dscf5938

Ca Rasnovul in 2004 cand a venit dansul la Primarie avea vreo 20.000 de turisti, si ca in 2016 au fost deja 355.000 de turisti, fiind convins ca pana la sfarsit de an se va atinge cifra de 400.000 de vizitatori. A prezentat proiectele orasului, cu cetatea Rasnov, Dino Park-ul si acel lift ce urca oamenii din centru direct in cetate. Spunea ca 55.000 de oameni au folosit deja acel lift, investitie relativ recenta.

dscf5939

Despre alte locuri din judet nu a spus ca nu avea ce. Fiind de vreo cateva luni presedinte de consiliu judetean, probabil nu avea ce sa spuna. Sau s-a pierdut in detalii prea multe cu Rasnovul si i-a scapat ce era mai important: strategia de dezvoltare turistica a judetului. Presupunand ca exista una de care sa stie prin birourile Consiliului Judetean 🙂

Printre alte idei:

…s-a vorbit despre faptul ca invatamantul romanesc nu mai produce tineri calificati in meserii din turism… si ca neaparat trebuie reintroduse scolile de bucatari si alte meserii in turism, altfel va trebui sa ne punem problema importului de astfel de oameni din afara.

…vom avea circa 9000 de absolventi de profil turistic, din care poate 50% dintre ei sa lucreze in turism. Iar necesarul este cu mult mai mare decat cifra de 9000. Se gasesc cu greu oameni calificati: ospatari, bucatari etc.

…ca tehnologia schimba tot si ca Finlanda din cauza educatiei a fost marele beneficiar al globalizarii.

…trebuie iesit din paradigma turismului ce se facea in perioada comunista, ca nu mai vine nimeni doar pentru un pat.

…turismul genereaza si alte bussines-uri in alte domenii.

…9,2% din populatia activa a U.E. lucreaza in turism.

…consumatorii de travel cauta intai motivele pentru care sa vina intr-o destinatie si conteaza mult cum se spune povestea unui loc, unicitatea acestuia.

…ca la noi sunt 2% politicieni, 4% diverse medii asociative si 94% din cetateni stau si asteapta, nu se implica.

…desi avem multi specialisti IT, cu toate acestea nu reusim sa ne adaptam la procesul tehnologic.

…multe initiative nu se cunosc in domeniu, cu referire la strategiile din Turism, putini stiu ca Romania in cadrul Conventiei Carpatice a reusit sa deschida la Brasov un birou.

Totusi, pozele vorbesc cu mult mai mult:

dscf5950

dscf5952

dscf5953

dscf5965Reprezentanta Blue Air a venit cu studii si oferte

dscf5968

Apoi si alti experti au facut diverse prezentari:

dscf5973Cei de la Expremio

dscf5974

dscf5980

dscf5985

dscf5986

dscf5987Acestea fiind opiniile d-lui Norbert de la Tourist Informator (cele 3 poze de mai sus).

Mai jos statistici oferite de Google:

dscf5992

dscf5993

dscf5995

dscf5997

dscf5999

Adica, asa in mare, oricine isi poate da seama de utilitatea unor astfel de intalniri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.