Exercitii din procedura de autorizare a telegondolei noi din Bucegi si lupta pentru Sinaia

In cateva zile, nu se stie exact cand, pentru ca urmeaza ca Primaria Sinaia sa anunte, se va inaugura o noua instalatie de transport pe cablu la Sinaia. Va fi cea mai moderna instalatie de acest tip din tara si va asigura legatura intre Cota 1400 si Cota 2000.

Inaugurarea va fi in acest week-end, din ce am auzit…

Zilele trecute s-au efectuat diferite probe la aceasta instalatie, dar si exercitii de salvare, simulari ale unor situatii reale posibile. Toate au facut parte din procedura de autorizare a instalatiei. La exercitiile de salvare au participat jandarmii montani si salvamontistii.

s1

s2

s3

s4

s5Sursa foto: Facebook – Primaria Sinaia

Asa cum multi stiu, la Sinaia a inceput campania electorala. Bine, nu pe fata. Sunt 2 tabere: a actualului primar, dl. Vlad Oprea, sustinut de PNL, si a candidatului PSD, dl. Eduard Papadopol, sustinut de societatea Telefericul SA a fostului patron al ProTv-ului.

Ca atare, lupta se da pe orice, de la asfalt si flori, la instalatii de transport pe cablu. Fiecare incearca sa atraga cat mai multi oameni de partea sa. Primaria ii lasa pe sinaieni sa circule in ziua de luni, gratuit, cu instalatiile sale; Telefericul a plusat si-i lasa de luni pana joi. Cred ca pe cetateni, o astfel de situatie ii bucura, un fel de doi se cearta, al treilea castiga.

Primaria inaugureaza in cateva zile o instalatie moderna si, astfel, cine va veni la Sinaia, va avea de ales intre doi operatori: Primaria si Telefericul. Prima are telegondole si telescaun, a doua are telecabine si telescaune. Acum, cine va castiga lupta pe munte? Oamenii se vor duce la instalatiile Primariei sau ale Telefericului? Personal, marturisesc ca nu am inteles niciodata de ce nu s-a gasit o cale de intelegere intre Primarie si Teleferic, un skipass comun, de exemplu. Dar nu este asa important ce nu inteleg 🙂

Daca Primaria inaugureaza o noua telegondola, nici Telefericul nu sta cu mainile in san… pregateste niste reduceri masive. Un turist ce va urca din Sinaia la Cota 2000, cu telecabina, va plati doar vreo 15-17 lei.. Daca de luni incolo vor functiona in tandem instalatiile, cei de la Teleferic vor veni cu astfel de preturi. Foarte interesanta strategia asta, sau cum spunea cineva: „doar o minte jidaneasca a conceput-o!” 🙂

Intr-un astfel de context, mai ales ca, din ce se vede, va fi un singur tur la alegerile locale, va conta votul fiecarui sinaian. Cu aceasta noua instalatie, Primaria accesibilizeaza tot domeniul schiabil, folosind propriile instalatii. Daca Primaria va fi castigata de PSD, Telefericul va administra tot ce inseamna domeniu schiabil sinaian, inclusiv instalatiile Primariei. Deci miza este uriasa la aceste alegeri!

Primarul vine cu o multime de realizari, a schimbat Sinaia, dar oare ce spun oamenii? Poate ar trebui facut un sondaj de opinie neutru, in care sa se vada cum privesc cetatenii realizarile Primariei si ofertele Telefericului…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.