Inaugurarea piatetei „Vulturii Libertatii” din Sinaia

Nu stiu cum se face, dar ies evenimentele la Sinaia ca pe banda rulanta 🙂 Au tot ce le trebuie.

Asa cum ziceam ieri, autoritatile din Sinaia au luat un monument realizat in cinstea eroilor americani si l-au refacut. Dupa care l-au amplasat intr-un cadru mai adecvat, langa drumul ce urca la Castelele Peles si Pelisor. Azi, in prezenta atasatului militar al SUA, a ambasadorului Olandei, a unui consilier de la Cotroceni, generali si colonei, vanatori de munte, jandarmi, politie, copii, oficialitati locale, culturale, etc… s-a inaugurat acel monument. Nu o sa stau acum sa iau de la un capat la celalalt cu ce s-a intamplat… voi posta imagini insotite de mici comentarii.

3 aprilie 001O mica pregatire inainte de venirea oficialitatilor.

3 aprilie 022Langa primar, consilierul prezidential, ambasadorul olandez si colonelul american… apoi tot un american, care vorbea perfect romaneste 🙂

3 aprilie 028Langa dl. primar Vlad Oprea sunt doua personaje in uniforma: dl. generalul Petrache, seful Brigazii 2 Vanatori de Munte „Sarmizegetusa”, brigada subordonata Diviziei 1 Infanterie, si dl. colonel Conduruta, seful batalionului 21 Vanatori de Munte „General Leonard Mociulschi” din Predeal. In spatele d-lui primar se afla monumentul reconditionat.

3 aprilie 030Oficialitatile au luat cuvantul pe rand.

3 aprilie 038Ambasadorul olandez si generalul Petrache… din ce stiu, ca vazusem decretul cu avansarile, a fost inaintat la gradul de general de brigada cu ocazia zilei nationale, in 2014.

3 aprilie 044Tot langa primar vedem si un veteran din cel de-al doilea razboi mondial, cel mai decorat veteran din Valea Prahovei… dl. Berindei il cheama. Frumoase gesturile acestea, si la Busteni am vazut ca sunt chemati astfel de persoane la unele evenimente. Dar la fel de frumos este si cum pozeaza dl. ambasador Matthijs van Bonzel care, din cate am inteles, a avut si el un rol important in amenajarea monumentului.

3 aprilie 049Aici se vad mai bine.

3 aprilie 062Colonelul american Paul T. Matier.

3 aprilie 068Pentru a incalzi atmosfera si sufletele 🙂 un grup de copii a prezentat cateva dansuri.

3 aprilie 079Americanii au fost sobri, au vorbit doar cand a fost nevoie, discursul colonelului nu a fost strict cazon, ci s-a lasat introdus in atmosfera evenimentului.

3 aprilie 070In timpul unui moment de repaos, m-am salutat cu prietenul Doru 🙂 Baiat frumos, nu-i asa? 🙂

3 aprilie 082Discutii cu trimisul presedintelui.

3 aprilie 085Depunerea coroanelor.

3 aprilie 087Unul dintre coordonatorii vanatorilor.

3 aprilie 096Moment din cadrul defilarii.

3 aprilie 098Tot de la defilare.

3 aprilie 115Colonelul Conduruta si dl. colonel Petrescu de la Jandarmeria Sinaia. L-am mai fotografiat in diferite momente pe seful batalionului din Predeal, se cam uita intrebator colonelul, ca in 2010… nu stie el de cate ori ne vom mai intalni in viitor 🙂 Sau mai bine zic dansul sau dumnealui… ca mai citesc pe aici si de la unitatea din Predeal. Si poate il intercepteaza pe Doru sau alt prieten, si-i alearga pe acolo, ca nu stiu sa ma adresez 🙂 🙂 Eu am asa o alergie la chestii cu „Sa traiti!” si nu stiu mai ce. Lasa-ma pe mine, traieste tu cat vrei si cum vrei 🙂 Sa traim toti 🙂 Cred ca intr-o zi, prin unitate, zici pe acolo, cel putin de 20 ori, treaba asta cu „Sa traiti!”. Mi se pare ceva foarte hilar 🙂 Probabil, de cand a zis presedintele Basescu ca vom trai bine 🙂

3 aprilie 116Si seful Politiei Sinaia, dl. Tudorica.

3 aprilie 120Coroana cea mai mare este trimisa de presedintele Iohannis.

3 aprilie 124Dupa piateta Molomot, mai exista un reper istoric… piateta „Vulturii Libertatii”.

3 aprilie 132Generalul Petrache 🙂 Faina poza 🙂 🙂

3 aprilie 138Gata, i-au trimis inapoi la Predeal.

3 aprilie 143Jandarmi din Sinaia.

3 aprilie 144Daca le spuneam si nu se asezau asa 🙂

3 aprilie 151Cam asta a fost… m-am dus putin, ulterior, si pana in curtea Pelesului, unde cei la Ocolul Silvic marcasera niste copaci. Mie mi-a atras atentia acest castan. Parea foarte sanatos, deci de ce sa fie taiat? Am intrebat acum intr-o zi, pe la muzeu, ce are acest copac? Stiam ca intr-un an, la un vant puternic, s-au rupt niste crengi si au ranit niste turisti. Si au fost taiati atunci mai multi copaci cu probleme. M-am uitat asa la castanul acesta… ce o avea el periculos? 🙂 Poate doar creanga aceea groasa ce depaseste gardul si se intinde peste alee. Bun… si zic eu ca trebuie sa tai creanga si nu tot copacul. Cand vrei sa tai un copac sanatos din curtea Castelului Peles, apar doua concluzii: ori tu nu esti sanatos, ori ai un plan cu lemnul castanului. Daca creanga este putreda, sta sa cada, tai creanga, logic.

Din ce am vazut azi, nu au taiat acest castan, marcat pentru taiere de saptamana trecuta. Il vor taia si pe asta intr-o zi, cand nu este lume.

3 aprilie 152Am tot zis ca ma uit pe net ce se face cu lemnul de castan… ce naiba s-o face cu lemnul asta? Ce-mi zice un prieten 🙂 🙂 Cum sa scriu, ma’, asta? Bine… cica pardesie. Ce naiba pardesie? :))

M-am lamurit 🙂 🙂 Ar iesi niste sicrie de nota 10… 🙂 Oare pluralul la pardesiu, o fi pardesie? 🙂 Gata, hai ca ne lungim si mai avem treaba 🙂

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. criscar50 spune:

    Cartea de onoare si jertfa!

    Apreciază

    1. Asa a fost razboiul… trebuie sa ne amintim de cele intamplate pentru a nu mai fi repetate.

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.