Tablou din Bucegi: Cum venea ploaia peste Sinaia

O serie de imagini cu o ploaie vazuta din Bucegi… peste Sinaia:

SAMSUNGPrivire printre nori

SAMSUNGTotusi, destul de departe ca sa cada peste Sinaia

SAMSUNGInsa din dreapta sosea impinsa de vant… o perdea de apa

SAMSUNGParea o ploaie de vara

SAMSUNGInsa, spectacolul, cu tot ce-i trebuia, a inceput in scurt timp

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNGSi a plouat bine de tot peste Sinaia… de pe Bucegi, am vazut ca ploaia a cuprins toata zona dintre Predeal si Comarnic, mare parte din Bucegi-Baiului, s-a intins pana spre Moroeni

Dupa ploaie:

SAMSUNG

SAMSUNGIncet, ploaia „pleca” spre Campina… daca o fi ajuns si pe acolo 🙂

15 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. fosile spune:

    Frumos, impresionant tablou !
    Si cum il vezi, il traiesti efectiv chiar daca este la distanta.Ca doar se vad manifestarile, se aud unele zgomote sau daca e mare distanta,doar linistea apasatoare si micile schimbari de temperatura in functie de directia vintului.
    Si ce-i mai impresionant, sa vezi cum inainteaza zidul de apa- ca e ca un zid.
    Foarte faine pozele!
    Multumesc, Adrian!

    Apreciază

    1. Am asistat cam 2-3 ore la acest spectacol. Cand tuna, se cutremura pamantul si totul in jur vibra. O frumusete! Dupa cum se observa, in timp ce ploua, noi urcam… pentru ca stiam o grota, si de acolo, adapostiti, am urmarit in voie dezlantuirea naturii… care vorbea in tunete, adieri de vant, fulgere… undeva, pe o panta, era o turma de oi si ma gandeam ca sambata, doi ciobani au fost trasniti, unul pe ramura de vest a Bucegilor, celalalt in Leaota.
      Daca nu aveam un adapost pe acolo, ar fi trebuit sa ne intoarcem si sa intram in padure, sa nu stam la gol alpin.
      Multumesc si eu!

      Apreciază

  2. fosile spune:

    Adrian, nici ciobanii nu mai sint ciobani.Si e cit se poate de clar ca nu-i asculta pe cei batrini.
    Pai e chiar atit de greu , daca e in golul alpin, sa-si infiga bota in pamint si sa puna pe ea o bucata de fier si dupa aceea sa se indeparteze la 50-100 de metri si sa stea cit mai jos, la pamint?
    Toate traznetele vor alege bota cu fier pe ea, iar oile si ciobanii vor scapa.
    Si asta e valabil si pentru tine si alti drumari si montaniarzi de oriunde.
    Daca este in preajma un arbust sau un capac, copacel, cu atit mai bine.
    Ce naiba, chiar nu mai stiu oamenii nimic despre natura?

    Apreciază

    1. Crede-ma ca imi era mie teama pentru acel cioban care era cu turma. Statea ca un tampit, am evitat sa spun asta in comentariul anterior, sprijin in bata, pe varful versantului. A avut noroc… nici oile nu le dadea mai spre vale, nici el nu cobora, nu facea nimic, statea in ploaie, pe loc. Nu, nu ai ce sa le ceri…
      Cand am ajuns dupa vreo 2 ore prin zona aceea, am vazut ca era de fapt un pustan, nu avea mai mult de 16-17 ani… din alta directie venea o cireada de vaci cu doi pastori… nici acestia nu aveau mai mult ca varsta. Putini ciobani autentici, cu traditie in familie, mai sunt pe Bucegi. Multumim pentru sfat, Alexandru.

      Apreciază

  3. succesulpe spune:

    Impresionante imagini…

    Apreciază

  4. Descrierea ta îmi aminteşte de un fragment din „Pe drumuri de munte a lui Calistrat Hogaş care, descriind natura dezlănţuită în munţi, scria: „Atomul devine imensitate. Te cauţi şi nu te găseşti nicăieri, sau te cauţi şi te găseşti pretutindeni.
    De o astfel de ploaie a avut parte şi un văr de-al meu în drum spre Padina. Şi , pentru că veni vorba, îţi mulţumesc pentru că m-ai liniştit prin mesaje. In scurt timp am reuşit să reiau legătura cu el. Găsise drumul în cele din urmă şi a ajuns cu bine la padina. S-a rătăcit fiindcă la un moment dat a dat de un marcaj fără săgeată , în intersecţie şi n-a ştiut în ce parte să o ia: stângs sau dreapta şi a ales greşit, numai că după 300 m de mers, nemaiîntâlnind marcaj s-a întors şi a mers pe drumul bun, astfel că după aprox. o oră a ajuns la Padina, duşuit bine de ploaia năprasnică! Dar i-a plăcut şi totul este bine când se sfârşeşte cu bine. In ce mă priveşte, din momentul în care mi-ai răspuns m-am liniştit complet. Ştiam că am un sprijin. Era ca şi cum aş fi vorbit cu stăpânul munţilor!

    Apreciază

    1. M-am linistit cand am aflat traseul, nu avea cum sa se rataceasca decat daca era ceata… era aproape de refugiul din Saua Strunga si de cateva stane. Iar indicatorul nu l-a vazut pentru ca a fost rupt si aruncat, dar acela nu este un traseu periculos. Din pacate, si azi se anunta ploaie pe munte, sunt numai astfel de nori… Multumesc, cu totul altfel ar fi stat lucrurile daca se afla pe un traseu de abrupt. De fapt, stiu orice traseu si portiunile unde nu este semnal, nu este dificil de facut o imagine corecta cand stii anumite detalii.

      Apreciază

  5. Iţi mulţumesc Adrian, eşti un OM minunat.

    Apreciază

    1. Saru-mana, stiti ca nu vreau sa ma laudati 🙂 Trebuie sa fim oameni si atat 🙂

      Apreciază

      1. Nu te laud. Spun ceea ce simt şi cred. Sunt mândră de prietenia ta.

        Apreciază

        1. Pentru unii va parea o lauda. Eu am inteles si simtit ce spuneti. Saru-mana, sa stiti ca si eu ma bucur ca suntem prieteni 🙂 Sa ne auzim mereu cu bine.

          Apreciază

  6. Alex spune:

    Chiar miercuri am vrut să dăm o fugă până la Sinaia, dar când am văzut ştirile despre ploaie… am zis să mai amânăm un pic.
    Frumoase poze, numai să nu te prindă o astfrel de ploaie sus, pe munte…
    Numai bine îţi doresc! 🙂

    Apreciază

    1. Bine ati facut, mai amanati un pic, este si frig, si vreme ploioasa, ploua zilnic. Foarte aiurea… Exact, trebuie evitate astfel de ploi pe munte. Si eu va doresc numai bine, multumesc 🙂

      Apreciază

  7. Oana spune:

    Sinaia mi-a fost asa de insorita anul asta… si cu parfum de tei 🙂 Am plecat chiar inainte sa inceapa seria de ploi…
    Binecuvantat loc muntos ti-a fost dat (ori ai ales) sa locuiesti!

    Apreciază

    1. Acum imi explic tacerea ta pe blog 🙂 Eu aici m-am nascut si am copilarit. Frumos loc, nu l-as schimba pentru un altul… sau poate doar pentru un timp 🙂 Ma bucur ca ai fost pe aici.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.