Descoperiri si atitudini: tezaurul de la Brasov, Sf. Graal, gunoaie si defrisari in centrul Predealului, American Officer

Intr-o padure de langa Brasov, un pasionat de arheologie, utilizand un banal detector, a descoperit un tezaur vechi de 3000 de ani.

Tezaurul este compus din 21 de verigi din aur (aluvionar) ce alcatuiesc un colier si are circa 115 grame. Acesta a fost predat Muzeului de Istorie din Bucuresti.

Aici si alte detalii, cu toate ca povestea poate fi gasita peste tot:

http://www.financiarul.ro/2014/03/26/un-tezaur-exceptional-din-aur-vechi-de-3-000-de-ani-a-fost-descoperit-luni-in-zona-brasovului/

Anul trecut, in septembrie, un alt brasovean a descoperit in zona Drumului Poienii mai multe monede de aur, reprezentand solda pe un an a unui soldat roman.

O alta descoperire majora s-a realizat in Spania, unde o echipa de istorici sustin ca au gasit celebra relicva a crestinatatii: Sf. Graal… un pocal folosit de Iisus.

Si povestea mai jos:

http://jurnalul.ro/stiri/externe/cea-mai-cautata-relicva-a-crestinatatii-descoperita-in-spania-doi-istorici-sustin-ca-au-gasit-sfantul-graal-664986.html

Va prezint si 3 poze din Predeal, o statiune in care se ard deseuri prin centru si unde autoritatile locale vor sa taie pinii plantati in scop ornamental in perioda comunista, ce servesc si ca perdea de protectie intre calea ferata si unitati turistice/locuinte.

a

bUn depozit necontrolat de deseuri, in buricul orasului, langa care vrei sa tai copaci, si pe langa care trec copiii spre sala de sport din apropiere, la care se uita turistii in week-end… ce mai, o imagine care spune multe despre nivelul de educatie existent in administratia locala.

cCu sageti rosii, gara Predeal si sediul BRD. De pe la biserica poate fi vazut fumul. Sper sa le dea o amenda serioasa Garda de Mediu… bine, anii de scoala nu se mai pot intoarce… In niciun oras cuprins intre Bucuresti si Brasov, nicio autoritate locala nu face focul prin centru… nu depoziteaza resturi provenite din constructii, etc.

1

2

3

4Cascada

7„Iedera haiducilor de la Coltii lui Barbes” 🙂

8Nu are nicio legatura cu poza de mai jos

10Intr-o zi, ne uitam la o poza din 1946 cu un cimitir american, eu si un prieten din Sinaia. Insa urme mai sunt si azi 🙂 … in Valea Prahovei

Sa inchei cu o piesa muzicala:

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. porumb tudor spune:

    Salut. Mai multe despre piatra cu AMERICAN OFICER daca se poate

    Apreciază

    1. Salut. Se afla in cimitirul civil de la Setu, Sinaia.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.