Despre mine, o dilema, o continuare a intrebarilor, concurs de trasaturi negative

Sunt momente in care ajungi la raspantii de drumuri, in care te opresti si te uiti dupa directia buna. Care o fi insa cea buna?! Nestiind ce sa faci, intrebi despre acea directie. Acum este randul meu sa intreb.

Pe acest blog, de 4 ani am scris vrute si nevrute. M-am certat cu unii, pe altii i-am laudat, „din cauza mea” s-au indreptat niste lucruri in domeniul mediului, ma refer la Parcul Natural Bucegi. Altii cu diverse interese au considerat ca le-am adus numai pagube materiale. Multumirea mea este ca indiferent de adversitatile prezente aici, nu am dorit raul cuiva in asemenea masura in care sa imi doresc sa-l vad distrus, pe la puscarie, sa sufere s.a.m.d. Pagubele materiale cred ca se refac, cele altfel nu stiu daca se mai refac…

Am eu fixurile mele cu protectia Bucegilor si cu lucrurile care ne privesc pe toti. In timp, multi si-au exprimat aici opiniile negative, au fost poate 100 de comentarii din cele aproape 14.000. Majoritatea exprimarilor negative nu le-am lasat afisate pentru ca in primul rand am facut niste reguli de la inceput referitoare la formularea opiniilor. Blogul este casa mea; indiferent ce parere ai despre mine, nu vii in casa mea sa ma scuipi, sa ma injuri, sa ma faci cum vrei. Crezi ca gresesc, imi spui civilizat in particular. Acolo unde multi mi-au scris ca gresesc am incercat  sa repar, mi-am cerut scuze, am incercat sa nu mai repet acele greseli.

O persoana foarte importanta pentru mine mi-a reprosat niste chestii. Nu o sa va dati seama cine este si nici nu are importanta acest lucru. Pentru ca am impartasit cu voi, si bune si mai putine bune, cred ca si acest aspect trebuie mentionat aici.

Acea persoana, prin exprimarile facute, m-a intors la multe zeci de grade. Ma simt obligat sa scriu aici parerile sale despre mine, sa le cunoasca oricine. Daca sunt astfel trebuie sa stie oricine intra pe acest blog. Fiind vorba de mine, nu am cum sa am o alta parere decat subiectiva asa ca nu o consider relevanta.

Prin urmare:

1. Sunt o persoana care cauta doar aprecieri si laude.

2. Nu accept critici, ale nimanui, si vreau ca toata lumea sa fie de acord cu mine.

3. Sunt complexat si traumatizat din cauza unor experiente din trecut, purtand amprentele abandonului si respingerii.

4. Provin dintr-un mediu destrabalat si mi se pare normal sa traiesc astfel.

5. Nu stiu sa iubesc ci doar am nevoie de iubire.

6. Nu am prieteni pentru ca sunt suspicios si nu am incredere in nimeni.

7. Toti oamenii imi sunt dusmani si vreau sa ma razbun pe toti, aceasta fiind menirea mea.

8. Nu am deloc incredere in mine si in capacitatile mele.

Ce pot sa spun? Eu stiu cum sunt, dar nu are rost sa comentez. Nu vreau sa-mi pun cenusa in cap, efectiv singurul scop este acela de a ma verifica. Poate nu vad bine lucrurile. Pentru ca daca este asa ca in cele de mai sus, atunci nu mai am dreptul sa mai scriu vreodata ceva pe aici.

Deci poate este asa si nu-mi dau seama. Cred ca de 4 ani, unii ma cunosc, ma refer la cei ce au scris sau citit pe aici. Cu altii m-am intalnit, am vorbit. Mai citesc pe aici, oameni care ma vad zi de zi, fosti colegi de scoala, sau de serviciu. Este drept ca se spune ca nu poti cunoaste un om intr-o viata intreaga, daramite intr-o luna, un an sau doi. Insa oricum ai o parere vizavi de cineva si dupa un timp scurt.

Daca ma regasiti in punctele de mai sus, atunci va rog sa-mi scrieti. Nu vreau sa faceti aprecieri fata de cine a spus acele lucruri. Ma intereseaza doar daca din ce stiti, vazut sau auzit, eu sunt cel de mai sus! Multumesc!

Fara legatura cu cele de mai sus…spuneam in articolul precedent ca s-a montat o bariera si ca oricum cei de ai casei si alti diversi pot fenta bariera de pe un drum forestier. A doua zi dupa ce am scris acest lucru, s-a intamplat ce am spus. Nu pentru ca am stiu eu de dinainte ce se va intampla ci pentru ca este logic sa tragi astfel de concluzii dupa ani de zile petrecuti in Bucegi.

a1Chiar pe acel drum. Jos, logic, bariera era inchisa, ca unii au voie altii nu. Ori nu are voie nimeni, ori au voie toti, asa mi se pare corect.

54 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Elena Rizea spune:

  Ei nu pune si tu la suflet,poate persoana a spus totul la manie,eu nu te cunosc personal dar din cat te-am citit nu cred ca esti asa,cel putin ultimul punct mi se pare total gresit.

  Toti avem si bune si rele,nimeni nu este perfect si intotdeauna cand suntem suparati il caracterizam pe celalat cu ce e mai rau si urat in noi,asa ca intr-o oglinda.

  Fruntea sus ca vin si zile senine!

  Apreciază

 2. Bogdan Pascu spune:

  Asa, si? A dat cu tine pe jos. Bine ti-a facut. Sa nu mai crezi ca intereseaza pe toti ce scrii. Sunt lucruri mai grave in tara decat distrugerea muntilor Bucegi.

  Apreciază

 3. Bogdan Pascu spune:

  Man, am citit mai atent. Scuza-ma. Nu exista vreo asemanare intre acele puncte si tine. Ce naiba crezi tot ce se spune?
  Baga ceva cum ne fura astia muntii. Nu au mai facut nimic?

  Apreciază

 4. strasbourgel spune:

  Din ce am citit si observat aici pot spune astfel din punctul meu de vedere:

  „1. Sunt o persoana care cauta doar aprecieri si laude.” – adevarat

  „2. Nu accept critici, ale nimanui, si vreau ca toata lumea sa fie de acord cu mine.” – adevarat

  „3. Sunt complexat si traumatizat din cauza unor experiente din trecut, purtand amprentele abandonului si respingerii.” – nu stiu (nu am destule informatii)

  „4. Provin dintr-un mediu destrabalat si mi se pare normal sa traiesc astfel.” – nu stiu (nu am destule informatii)

  „5. Nu stiu sa iubesc ci doar am nevoie de iubire.” – nu stiu (nu am destule informatii)

  „6. Nu am prieteni pentru ca sunt suspicios si nu am incredere in nimeni.” – fals (am vazut ca ai fost in drumetii cu prieteni)

  „7. Toti oamenii imi sunt dusmani si vreau sa ma razbun pe toti, aceasta fiind menirea mea.” – fals (nu ai nimic cu oamenii, te intereseaza doar protectia Bucegilor)

  „8. Nu am deloc incredere in mine si in capacitatile mele.” – fals (mi se pare ca ai f multa incredere in tine si abilitatile tale)

  Pot sa mai detaliez daca e nevoie

  Apreciază

 5. analiza spune:

  este o ocazie foarte buna acest articol. multumesc.
  le voi lua pe rind
  1 daca aveai nevoie de laude si aprecieri te straduiai putin si aduceai la zi sectiunea Actiuni Personale. daca tinteai laude nu inchideai comentariile la articolul aniversar din 24 octombrie.
  punctul 1 cade. poate era valabil in anii 2010 si 2011. citesc toate articolele tale la inceput de saptamana. nu a reiesit in ultimii 2 ani ca ai avea nevoie de laude si aprecieri.

  2. ba da ai acceptat si critici. nu este punctul tau forte, dar ai recunoscut fara drept de apel atunci cand ti-ai dat seama ca gresesti. dar repet, acest punct nu e punctul tau forte. esti la fel ca multa lume, nu mai rau ca ei.
  3 si 4 sunt aberatii. am locuit pe strada cu tine. tot ce ai facut in viata ai reusit prin propriile puteri. ai fost un elev model la scoala din poiana tapului si la colegiul din busteni. sunt profesori care vorbesc si acum de tine. te-ai impus ca exemplu.
  5. nu pot sa-mi dau seama. nu cred ca nu poti oferi iubire. esti un tip sensibil si romantic.
  6. fals total. ai foarte multi prieteni. sigur ar fi extrem de deranjati sa citeasca acest punct
  7 si 8 esti un tip care stie sa se apere si sa reactioneze. ai foarte mare incredere in tine si iti cunosti limitele.

  Apreciază

  1. Mi-a scapat treaba cu „Actiuni Personale”. Mai culegeam cateva sute de aprecieri din 2012 si pana acum. Bine ca mi-ai amintit, este o caruta de laude pe care sa le etalez acolo si sa primesc evident multe altele.
   Multumesc.

   Apreciază

 6. Camelia spune:

  Întâi de toate, dacă acea fiinţă era una pentru care semnificai şi care la rându-ţi avea pentru tine o însemnătate, şi nu una ca oricare, ci a importanţei, nu ar fi putut să neajungă să te cunoască, pentru că dacă te-ar fi desluşit cu adevărat acele cuvinte nu ar fi existat. Pentru că dacă a fost o persoană importantă, nu pot înţelege decât că a meritat să te cunoască, aşa cum se întâmplă cu cei pe care îi lăsăm să ne vadă deschipuiţi, pe cei pe care îi primim în viaţa noastră şi îi lăsăm să rămână atât cât le este, pe care îi iubim şi care ne iubesc cu tot ce e în noi şi în ei de iubit dar mai cu seamă de neiubit.

  Aşadar, ai privit-o pe acea fiinţă prin lentile deformatoare, nu ştiu care au fost alea, i-ai acordat excelenţa cuvântului „importanţă”, şi nu una ca oricare, ci „foarte”, atât de.
  Pentru că o persoană foarte importantă pentru tine ar şti că nu eşti aşa cum te-a zugrăvit, şi asta o spun cu toată obiectivitatea mea de tine, atât de subiectivă în obiectivismul meu.
  Glumesc acum, încerc să îţi mai netezesc cutele tristeţii.
  O fiinţă foarte importantă pentru tine e cea care te-a umblat îndeajuns, pentru că legăturile noastre cu alţii sunt mersuri, aşa încât să te cunoască. Nu te cunoaşte, nu a ajuns la esenţa ta.
  Dar mă amuză expertiza pe care a încercat-o, incursiunea în domeniul psihanalizei elementelor tale; glumesc, aşaşiaşa.

  Acum, ce îţi rămâne la final e să nu mai spui niciodată acel cuvânt legat de ea, de acea fiinţă, eu spun aşa, fie că e bărbat fie că femeie.

  Te-am privit şi am făcut-o integral de nişte ani, şi mereu cu ochiul proaspăt, şi am şi ascuţimea lui, şi aş putea demonta fiecare cuvinţel pe care ţi l-a spus, fiecare, la rând, pe săritelea, cum vrei.
  Nu o voi face, în schimb îţi voi spune să te dezmărgineşti de tot ce ai închis acum înăuntrul tău, pentru că eşti zguduit, asta se aude.

  Eşti un om curat, Adrian. Eşti fără de culori înşelătoare.
  Că eşti suspicios, e un fel de protecţie a cuiva din însuţi, acea intimitate protectoare a fiinţei tale, ştiu pentru că şi eu mă uit înspre nişte lucruri cu neîncredere, şi tare greu mă las să mă sedimeteze alte fiinţe, dar atunci când se întâmplă, e pentru totdeauna, nu mai e drum îndărăt spre alte gânduri.

  Poţi să iubeşti şi te dăruieşti până la ultimul atom al fiinţei tale, simţi nevoia de a-ţi dărui dragostea, nu cauţi să iubeşti oricum, nu cauţi să iubeşti, te găseşte iubirea dacă e, îţi ştie adresa. Acum glumesc, să nu mă certe doamna din viaţa ta.
  Şi mai cu seamă nu arzi iluzii în iluzii.

  Nu distrugi încrederea în sinceritatea, sentimentele, valoarea profunzimilor altora, să nu uit asta.
  Ai încredere în tine şi în actele tale, eşti de o infinită seriozitate, eşti o fiinţă cu un destin, asta legat de lupta ta, şi în asta te consumă o mare pasiune. Iar când spun de destinul ăsta al tău spun despre acel sâmbure substanţial al fiinţei tale, nu o lua doar ca pe o exprimare metaforică.

  Eşti o fiinţă de o sensibilitate aparte, iar ceea ce ai scris aici e experimentat pe două sensibilităţi, a ta şi a mea, pentru că despre alţii nu pot spune. Aşa cum tot ce am spus, am spus în numele meu şi în numele preţuirii pe care ţi-o port.
  Iar asta nu se va schimba.

  PS
  Să nu îmi mulţumeşti.

  Apreciază

 7. alexitu spune:

  Nu te cunosc personal atat de bine incat sa raspund la toate punctele respective. Din cate am interactionat si din articolele ce le-am citit, mie nu mie se pare ca te incadrezi in tabloul de mai sus. Si acum sa fim seriosi … cine nu ar vrea sa fie iubit, laudat si apreciat? Insa nu cred ca asta este scopul acestui blog. Fara el nu puteai sa faci valuri si sa schimbi ceva. Spor in actiunile tale !

  PS: credeam ca ne intalnim iar la MPC 🙂

  Apreciază

  1. Multumesc, nu am reusit sa vin in acest an. Imi pare rau.

   Apreciază

 8. Camelia spune:

  Alea’s drumuri de purtat sub paşi, nu sub roţi de maşină, parcă simţi pădurea cum se încruntă.

  Apreciază

  1. Dupa ce au intrat au pus bariera la loc, sa intre doar ei.

   Apreciază

 9. un.bolovan spune:

  Adrian, in primul rand, eu nu cred ca ar fi trebuit sa postezi asa ceva. Nu am vrut sa iti raspund aici, pe blog, dar totusi am s-o fac din anumite motive.
  In al doilea rand toti avem defecte si calitati insa echilibrul pe care fiecare din noi il are vine din interior sau ar trebui ca asa sa vina.
  In al treilea rand, am invatat in timp ca nu trebuie sa judeci pe nimeni, fiecare trebuie sa-si fie propriul judecator.
  In al patrulea rand, mie putin imi pasa de parerile altora despre tine, eu te cunosc, am parerile mele, port in mine tot ce-am trait si ce-am simtit alaturi de tine in putinul timp in care ne-am vazut… As mai adauga aici ca si pe mine ma privesc cumva la fel, putin imi pasa de ce cred altii despre mine, sunt singurul care are dreptul sa ma judece. Cine ma cunoaste si-mi e si-i sunt aproape stie cum sunt, asta conteaza, doar asta.

  N-am sa raspund punctual la cele 8 puncte, mi se pare ceva aberant, ce n-ar fi avut ce sa caute aici, pe blogul tau. Cu atat mai mult cu cat mie imi suna a sentinte de prost gust, urmare a unei judecati cel putin hilare. Nu ma intereseaza cine le-a facut dar mi se pare trist ca o astfel de persoana ti-a fost apropiata.

  Cui ii place sa fie criticat? Evident, in sensul despre care s-a vorbit aici. Cui ii place sa ridice mana sus.
  Cat despre prieteni, eu iti sunt unul, deci ce rost mai are intrebarea? Fiecare dintre noi are de multe ori retineri, increderea e ceva rar, ce este sau nu este. Prietenii nu sunt pe toate drumurile, nu e ceva ce sa se intample in fiecare zi.
  Noi doi am discutat in contradictoriu nu o data, si ce? N-am mai fost prieteni? Imi vine sa si rad acum.

  Adrian, sincer iti spun, daca mie imi spunea cineva ce inteleg ca ti-a fost tie, cu cele 8 puncte sau altele ii aratam direct usa, fie ea si doar virtuala. In plus, as sterge acest post, nu-si are sensul aici. Aici intra de regula cei ce iubesc natura, nu doar Bucegii…si clar nu e un blog care sa se adreseze celor care se ghideaza dupa „cu bac sau fara semintele acelasi gust ARE”

  In plus, la acest articol nu dau „like”.

  Apreciază

  1. Multumesc Radu. Fata de acea persoana am folosit si eu cuvinte nepotrivite, gratuite, impuse sau determinate de anumite situatii. Dar nu este vorba de acea persoana. Temerile mele sunt ca poate eu ma regasesc in acele puncte si nu mai imi pot da seama. De aceea am postat acest articol.

   Apreciază

   1. un.bolovan spune:

    N-ai pentru ce sa-mi multumesti 🙂 Uite, daca tot vrei critici, recunosc ca uneori esti putin impulsiv, actionezi sub influentele momentului, dar iti trece repede. Asta nu e un defect, e doar ceva ce in timp se transforma, uita-te la tine cum erai acum 3 ani si cum esti azi. Si da, uneori mai esti si incapatanat 🙂 🙂 🙂 dar daca celalalt are argumentele potrivite lucrurile se regleaza din mers 🙂 🙂

    PS Decat sa-ti fi facut atatea probleme si mai ales sa le lasi sa te macine, mai bine mancai un platou de amandine. NU imi permit aici, noroc ca n-ai raspuns la telefon ca te faceam cu ou si cu otet pentru gandurile astea ce te macina… 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

    1. Camelia spune:

     Azvârle şi’n mine cu o amandină, dacă-ţi prisoseşte vreuna!

     Apreciază

     1. un.bolovan spune:

      Cine? eu? el? sau amandoi? 🙂 🙂 🙂 As putea spune ca ce-i al tau e pus deoparte:) La fel si ce-i al lui 🙂

      Apreciază

 10. Camelia spune:

  Ba da, Radu, poţi da „like”, tocmai pentru că e de plăcut felul în care prin postarea asta e fost mărturisitorul unor lucruri pe care le putea ţine încuiate în teminţa tăcerii.

  Apreciază

  1. Camelia spune:

   Ştie el de ce a scris acest post, aşa că nu trebuie să şteargă nimic. Ochi văzuţi şi nevăzuţi, multe priviri întoarse şi reîntoarse vor fi.

   Apreciază

  2. un.bolovan spune:

   Bine, cum spui tu, am sa dau like, dar mie imi par doar niste lucruri cam fara sens si nu unele de pus la suflet. De astfel de „prieteni” care isi imagineaza ca detin adevarul absolut si stiu bine sa critice sunt satul. Recunosc ca si eu imi fac ordine periodic in agenda.

   Apreciază

   1. Camelia spune:

    Radu, e mult mai mult de-atât, dar mai mult de-atât tac. Pentru că e denespus.

    Şi like dacă ai dat e pentru că ai vrut şi ai făcut, da? nu pentru că te-a îndemnat cineva. Cinevaul ăsta fiind eu.

    Apreciază

    1. un.bolovan spune:

     Camelia, ca sa citez un clasic in viata de pe aici „fac ce vreau, cand vreau si cum vreau eu” 🙂 🙂 🙂

     Apreciază

     1. Camelia spune:

      Nu’i rău, aşa şi trebuie, a vrea să devină a face. Şi cum fiecare „ce” trece printr-un „cum”, bine ar fi mereu să fie potrivit şi nimic ceului potrivnic.
      Pentru că nu mereu a vrea devine a putea, dar cu asta e altă poveste.
      Glumesc, aşaşiaşa, cu alte gânduri.

      Apreciază

    2. un.bolovan spune:

     In plus, orice problema are o rezolvare…trebuie doar sa o vezi 🙂 Spusul devine de nespus uneori si alteori nespusul spus 🙂 SI gata tac, n-as vrea sa monopolizez discutiile, poate unii vor sa-l critice pe Adi in continuare, au ocazia sa-si etaleze frustrarile, sa-i lasam…

     Apreciază

   2. La capitolul critici si eu stau foarte bine, dar deseori le mai si argumentez.

    Apreciază

    1. Camelia spune:

     La capitolul critici şi eu stau foarte bine. Depinde de reazem.

     Apreciază

 11. dolly spune:

  Daca faci ceva mai mult si mai bine decat multi altii,vei avea tot atati neprieteni!Cine nu e in stare de nimic,e in stare sa faca ce stie…Cica neputinciosii intotdeauna,au grija celor care pot.Stii zicala ,cainele latra si ursul merge!Cuvintele trec ca vantul pe langa urechile tale,fara sa te afecteze ,doar cel ce ti le-a zis,o sa aiba doar grele regrete deoarece,au efect de bumerang asupra lui si nu de la tine ci de la altii,de la care nici prin gand nu se asteapta.Ai multe sarcini pe umerii tai,lasa-i pe cei invidiosi sa se descurce si ei cum pot!Tot binele cu tine si ai tai!

  Apreciază

 12. AnonimulVSP spune:

  Sunt adevarate toate punctele.

  Apreciază

 13. AnonimulVSP spune:

  Am vrut sa te verific daca aprobi doar acele comentarii care iti convin. Esti un baiat foarte de treaba, regret ca inca mai sunt persoane care citesc acest blog si nu te cunosc.
  Daca este barbat atunci din invidie ti le-a spus. Insa daca este femeie este mai complicat.
  Niste fete iti trimit salutari, Adina, Irina, Anonima. Spunea Adina ca la mijloc este cifra fatidica 4. Pe 24 ai facut 4 ani de blog, pe 8 nu erai in apele tale, la 16 zile de la aniversare. Totul se imparte la 4. Ti-a mai zis sa dai atentie la cifre. Trebuie sa inveti sa mai asculti.
  Calmeaza-te, esti in regula.

  Apreciază

  1. strasbourgel spune:

   Ce prostie e chestia cu cifrele! Mi se pare de o mare stupizenie. Si nu toata lumea trebuie sa creada in „ele” (cifrele) :))

   Apreciază

   1. A fost un curs mare anul trecut pe aici cu numerologie, astre, ceva de genul acesta. Si de atunci multi au ramas cu ideea ca viata se rezuma la cifre. Inainte se faceau cursuri la fel de renumite cu medicina naturista…aveau o denumire ciudata.

    Apreciază

 14. robert rosculet spune:

  nu te lasi tu doborit asa usor!!!!te rasfeti si tu un pic!

  Apreciază

  1. Multumesc! Credeti-ma, d-le Robert, ca prefer cu totul si cu totul alte metode de rasfat.

   Apreciază

 15. maidanezul spune:

  eu nu te cunosc bine, dar iti cunosc cativa prieteni, ceea ce pentru mine este suficient. asa ca eu cred ca esti un baiat bun.
  ceea ce nu inteleg este motivul pentru care dai satisfactie unui om care, dintr-un motiv oarecare, a vrut sa iti faca rau si a si reusit, pentru ca tu i-ai permis asta… e trist cand pierzi un prieten, dar ceea ce face si spune il caracterizeaza, nu te caracterizeaza pe tine numai pentru ca ti se adreseaza.

  Apreciază

  1. Multumesc! Nu am explicatiile la mine, le-am pierdut pe undeva. Recunosc ca fiind atatea defecte am crezut ca m-am pierdut prin ele. O sa vad.

   Apreciază

  2. un.bolovan spune:

   maidanezule, ai vorbit ca un om mare 🙂 intr-un loc frecventat mai mult de copii 🙂 🙂 🙂

   Apreciază

 16. ziardebusteni spune:

  Foarte tare… am primit si eu câteva intrebari azi de m-au pus pe burta, am facut si un articol si chiar n-am stiut ca ping-back-urile se posteaza dar… problema este cu totul alta, vorba proverbului sau intrebarea din el… Ți-au spus-o mai mult de două persoane???, ca daca vorbim despre o ( una ) persoană nu prea avem ce comenta, dacă ți-au spus-o două la fel , ar trebui să-ți dea de gandit iar dacă deja trei sau mai mulți au spus același lucru ar trebui sa-ți reconsideri poziția, dar mi-e greu s cred ca trei au spus acelasi lucru, ( până inainte de articol 🙂 ). Una dintre intrebările de azi:
  ” Ce dracu v-a apucat sâ vă desfințati sau să nu mai scrieți ” – ( inca nu vazusem ca te auto-condani ) , eu nu mai scriu din alte considerente Articole” pt ca lucrez la imbunatatiri de Pagini, tu scriai deci… tot zamoreni rămânem 🙂 🙂 :), asta-i viața!… DECI – Continuă funcție de 1, 2, sau 3 🙂 🙂

  Apreciază

  1. Cristi, uneori trebuie sa ne privim intr-o oglinda mai mare. Singurul motiv pentru care am postat acest articol a fost acela ca poate sunt altfel, in timp evoluam si nu ne mai dam seama, ne obisnuim asa. Cine mi-a spus-o nu este oricine.
   Multumesc.

   Apreciază

 17. marius- sinaia spune:

  Adrian,sunt vorbe spuse la minie cred.Toti avem defecte nu numai calitati.Toti am vrea sa fim ridicati in slavi si faptul ca iti place sa fi laudat e omenesc.Pentru critici,eu personal sunt de acord cu tine pentru ca neavind nicio atitudine am lasat ca unii oameni sa se simta mai presus decit noi si nu este adevarat sau normal.Din articolele tale nu reiese ceeace ti-a spus persoana respectiva.Si crede-ma ce spun pentru ca sunt psiholog.Esti o persoana cit se poate de normala,ba chiar cu anumite calitati si o sensibilitate peste medie.Un profesionist desavirsit,care isi face „meseria” la cele mai inalte standarde.Cauta sa nu te schimbi.

  Apreciază

  1. Multumesc, Marius. Oricum am unele chestii de corectat la mine.

   Apreciază

 18. alina spune:

  Spunea cineva ca nu conteaza muntii Bucegi, existand lucruri mai grave decat distrugerea lor. Poate nu conteaza Bucegii, nici marea, nici delta…..Oare nu conteaza nimic in tara asta? Cu siguranta nu contam nici noi, in opinia unora. Nu conteaza ca iti doresti sa faci bine ceea ce faci, ca esti integru, responsabil, corect, chibzuit, dar si bun ( pentru ca, spre deosebire de …, nu vrei sa bagi pe nimeni la puscarie), ca iei atitudine si ai curaj, ca ai respect pentru lege, Adrian, fara sa te cunosc, pot sa spun ca ceea ce transmiti aici reprezinta o altfel de atitudine si sunt mandra ca……
  te-am cunoscut.

  Apreciază

  1. Multumesc, Alina. Este si bucuria mea ca astfel de oameni ma onoreaza cu prietenia lor.

   Apreciază

 19. Tinel spune:

  Eu nu te cunosc personal si te judec doar prin faptele tale ,de care aflu aici.Nici unul din cele 8 puncte nu se potriveste cu ceea ce faci. Iar faptele ,nu vorbele arata ce fel de om esti ! Iar reprosurile , daca vin doar din partea unei persoane (cat de apropiata ar fi ea ) nu ar trebui sa le pui la inima ! Toti gresim ; sub impulsul maniei ,facem aprecieri cu care nu suntem de acord nici noi in sinea noastra ; iar atunci cand are loc o disputa, suntem tentati sa folosim toate ,,armele ” posibile pt. a obtine ,,victoria”…chiar daca regretam ulterior ca le-am folosit…
  Ca o observatie personala ,consider ca majoritatea oamenilor s-ar incadra in mai mica sau mai mare masura in cele 8 puncte… 🙂

  Apreciază

  1. Multumesc, d-le Tinel. Poate ca a fost spuse la manie, desi ma indoiesc.
   Revenire:
   Imi cer scuze pentru acel „u” lipsa. L-am omis.

   Apreciază

 20. dagatha spune:

  Ceea ce s-a afirmat despre tine are un singur aspect pozitiv: te-a făcut să te opreşti din iureşul nebunesc şi să reflectezi o țâră asupra propriei persoane. Cred că toți ar trebui să facem asta din când în când. Dacă tu, care te cunoşti cel mai bine, ai ajuns la concluzia că sunt neadevăruri, înseamnă că trebuie să le tratezi ca atare. În ceea ce mă priveşte, părerea despre tine este formată de mult şi o ştii: apreciez că ne împărtăşeşti frumosul şi ca eşti atât de înverşunat când vine vorba de a proteja Bucegii. Cred în obiectivitatea ta şi în dorința de a îndrepta ceva. Îmi place că eşti mândru de copiii tăi şi de bucățica asta de țară.

  / buceginatura2000
  Vă mulţumesc în numele lui!
  Mary Damian

  Apreciază

 21. Magda spune:

  Este foarte trist cum toata lumea nu mai stie decat sa critice, sa judece si sa desconsidere, atata dezumanizare in jur, nu mai are nimeni o vorba buna, o mangaiere.
  Nu mai avem intelegere, toleranta?
  Inteleg situatia ta, adesea mi s-a intamplat si mie si da doare, te zdruncina cand este o lovitura gratuita si nu de la o persoana oarecare. Nu prea pot sa te incurajez in situatia asta pentru ca si eu ma lupt sa depasesc asemenea situatii si nu prea reusesc dar iti pot spune ca eu te apreciez ca om, ca te-ai dezvaluit prin acest blog si te-am putut cunoaste si ca imparti cu mine si toata lumea experienta muntilor. Cand citesc tot ce scrii si mai vad si pozele tale, tu aduci muntele la mine si imi aduci bucurie. Eu te apreciez, sincer!

  / buceginatura2000
  Vă mulţumesc în numele lui Adrian. Ceea ce spuneţi transmite o puternică emoţie. I-aţi scris exact ce trebuia. Cine-l cunoaşte i-a scris de fiecare dată ce trebuia. Acest articol şi acele vorbe nu aveau ce căuta în sufletul lui. Din nefericire, Camelia a avut dreptate. A fost mai mult de atât. A ştiut Adrian de ce trebuie să aibă încredere în ea.
  D-na Magda, aveţi în faţa dvs. o persoană care îl cunoaşte foarte bine pe Adrian. Din cele spuse la acele puncte, nu este nimic adevărat. A avut curajul să-i pese. În România a îţi păsa este un termen necunoscut. I-a păsat de natură, de munţi, i-a păsat de oameni chiar dacă nu-i cunoştea. Pentru acestea a fost tocat sistematic. Oscilaţiile observate pe blog au reprezentat loviturile primite. Prieteni şi duşmani l-au făcut bucăţele. I-au zdruncinat încrederea în el. Nereuşind să-l termine fizic şi psihic, i-au distrus sufletul.
  Mary Damian

  Apreciază

  1. marius- sinaia spune:

   Mary,cred ca exagerezi pentru ca sufletul unui MUNTEAN ca el nu se distruge cu una cu doua.Are suficienta putere sa treaca peste,fara sa fie afectat.I se va distruge sufletul doar atunci cind NU VA MAI PUTEA SA URCE PE MUNTE.Si asta nu se va intimpla foarte curind.

   Apreciază

 22. Mecanicul de babe spune:

  Mie imi place foarte mult blogul si mai ales am tot respectul pt Adrian si ce a facut el! IMi doresc mult de tot sa-l cunosc si poate sa imi fie ghid prin Bucegi,pe multele trasee frumoase si nemarcate!

  / buceginatura2000
  Îţi mulţumesc foarte mult în numele lui. Deocamdată are ceva de făcut şi apoi va reveni pe blog. Fără îndoială că merge pe munte cu orice om educat şi de bun simţ. Dacă este ceva urgent, îţi las email-ul lui: buceginatura@yahoo.ro.
  Mary Damian

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.