Sa mai scriem putin ;), sa postam mai multe imagini. Am avut cateva treburi de rezolvat, intre timp.
O mica zapada le-a spulberat sperantele celor ce asteptau inflorirea rododendronului 🙂 Dar poate „iese” altul 🙂 Cine stie! 🙂
Poza la dimensiunea originala este superba
Un melc visator! Statea si „privea” pe drum 🙂
Izvor prin padure, o fi si acesta mineral 🙂 desi nu seamana cu cele sulfuroase sau feruginoase intalnite pana acum in Bucegi. O fi si acesta ceva…
Si povestea altor tineri morti pe munte
Incredibil 🙂 iesea fum prin orice colt al stanei
Conuri rosii. La ce bun sa le cauti urcandu-te prin toti copacii? Mai bine mergi a doua zi dupa o furtuna prin zonele cu molid expuse. Se ocupa singur vantul de varfurile copacilor…ca sa nu mai spunem noi ca „strugurii oricum sunt acri”.
Unul dintre izvoarele sulfuroase ale Busteniului. Am dus o proba la analize… L-am amenajat putin si acoperit evident, sa stiu doar eu si cativa prieteni. Cand o fi timpul, vor sti si altii.
La Hit the Top, cursa Bran-Omu-Bran
Cateva impresii despre acest concurs deosebit, luate de pe Mediafax:
„Cele 80 de locuri disponibile (limitarea a fost impusa de conditiile de siguranta) au fost ocupate inca din prima saptamana de la startul inscrierilor, HIT THE TOP III fiind la data startului un eveniment cu „casa inchisa”. Anul acesta concursul a fost mai disputat ca oricand, la start fiind prezenti campioni laureati in multe concursuri internationale si chiar un campion mondial, dintre care amintim numai pe: Paul Pepene (campion mondial de U23 in 2010 la ski fond si participant la Jocurile Olimpice), Gyorgy Szabolcs (locul 3 la Campionatelor Balcanice de Alergare Montana 2011), George Buta (campion national la juniori biatlon 12, 5 km; locul 1 la Vertical Race Zarnesti 2012), Marcel Balan (loc 6 la Campionatele Balcanice de Alergare Montana 2012), Silviu Balan + Ion Neagoe (locul 1 la Marathon 7500 – elite in echipa – editia 2012), Silviu Manea (locul 2 la Mountain Attack 2013)!
Acest lucru a dus la stabilirea unor performante cu adevarat extraordinare, castigatorul concursului la general, Paul Pepene, fiind cronometrat pe intregul traseu in 2h 01min 23sec!
Nivelul ridicat al competitiei a fost dat si de faptul ca nu a existat niciun abandon si toti concurentii au venit in timpul limita stabilit de organizatori atat in punctul de intoarcere cat si la finis.”
Adrian, chiar ma intrebam ce e cu tine, ai disparut cam multe zile…. Nu prea se intampla asta…. Btw 🙂 Bolovani 🙂 12.jpg il am si eu in multe poze 🙂 🙂 Deci gand la gand 🙂 🙂
ApreciazăApreciază
Multumesc Radu! Stai linistit, este in regula sau sunt in regula. Da, nu prea se intampla, na, nici nu stiu ce sa spun 🙂 Vorbim noi! Trebuie sa public si niste comentarii, dar maine.
Ma duc sa ma imprietenesc cu somnul 🙂 Ma gandeam ca nu-l ai pe cel alb. Hai ca usor ii inventariem pe toti 🙂
ApreciazăApreciază
Salut prietene 🙂
Eu chiar mă bucur că ai revenit și m-aș bucura și mai mult, să te știu OK.
La fel de îngrijorat am fost și eu.., am crezut că „te-ai rătăcit pe tărâmul Balaurului” și ai reușit să te molipsești de „virusul” și setările anti-zamoreanu 🙂
Indiferent ce s-a întâmplat sau se va întmpla.., pentru mine vei rămâne Adiță de odinioară, cu respect
ApreciazăApreciază
Salut! Multumesc Zamorene! Am destule de facut in perioada asta asa ca pur si simplu nu pot sa mai aloc timp pentru ce face unul sau altul prin „curtea” primarului. Nu ma mai intereseaza! Am altele mai importante de facut acum. Stau destul de rar pe acasa, jobul ma solicita destul de mult, si 12 ore pe zi, trebuie sa ma si pregatesc pentru maratonul 7500, cred ca voi merge in Retezat saptamana viitoare, trebuie sa nasca sotia unui bun prieten, in toamna vreau sa demarez ceva, am multe, foarte multe pe cap, ca sa ma intereseze ce se mai face la Busteni. Ce sa-ti spun, intr-o zi ne vom cunoaste, nu am idee acum cine ai fi, pana atunci iti doresc numai bine! Oricum ai zapacit pe toata lumea imprumutand obiceiuri, tipare :))
ApreciazăApreciază
Salut…
Te înțeleg foarte bine.., sunt și alte priorități pe care nu le putem evita 🙂
Indiferent de proiect.., îți urez mult succes în tot ce faci.., într-o z poate vor conștientiza și alții că, prin eforturile tale faci o reclamă gratuită, favorabilă Busteni-ului.., dar mai ales dragostea-ți necondiționată față de mediu, de natură.
Nu prietene.., impropriu spus ne „vom cunoaște”.., corect e: ne vom revedea după ani, buni însă până atunci trebuie să rămân un simplu zamoreanu.., sper că stai bine cu „ceasul” și n-ai s-o dai în bâbâială?.., dar când îți voi dovedi ca eu sunt zamoreanu.., ai să rămâi interzis 🙂
Totuși.., e bine să-ți pese și de „cârmașii” acestor locuri.., că verem sau nu.., deocamdată depindem de ei.
Nici eu n-am timp și nici nu prea ajung în zonă tot din cauza job-ului, dar nedreptatea mi-a întărit și mi-am făcut un țel din a restabili pacea și a scăpa de „tinichele” care fac rău buștenarilor.
Așa că, printre altele „pun umărul” pentru a ajuta intelectuali e frunte (făcuți la apelul bocancilor), să-i trimit „în schim de experiență” poate se va îndura „Starețul fotogenic din zonă” să le țină o slujbă la Biserica Rafova.
Baftă și tot ce-ți dorești 🙂
ApreciazăApreciază
🙂 O sa astept acel moment, cand va fi el sa fie. Nu zic ca nu imi pasa deloc, dar acum nu mai vreau sa-mi pese 🙂 Asemenea si tie!
ApreciazăApreciază
Bine ai revenit! M-am linistit;eram ingrijorat…
ApreciazăApreciază
Multumesc Crisan! Nu aveam incotro, daca nu reveneam eu, revenea in zilele urmatoare altcineva. Am fost cam prins cu diverse. Toate cele bune si multumesc inca o data!
ApreciazăApreciază
Mulțumim de imagini, sînt minunate!
ApreciazăApreciază
Multumesc si eu! 🙂
ApreciazăApreciază
Salve.
Te-au rechemat Bucegii :D?
Pe 1 am fost si eu intr-o tura in Bucegi. Am prins si soare, si ceata, si vant, si gheata. Sus era o mare vreme de primavara devreme (adica zapada de la cab Caraiman in sus pe brana, pe vf Caraiman pana la Omu si pana in fundul caldarii superioare din Cerb). Si pe brana si pe sub Cerdac am avut niste limbi de gheata cu cantec. Si am gasit si rhodo pe Cerb mai jos de stana!
Ca tot ai o poza, vreau sa te intreb daca se poate face ceva din conurile rosii?
Numa’bine,
Cezar
ApreciazăApreciază
A trebuit sa raspund la apel 🙂 Ai facut un traseu frumos, cred ca nu a mai contat vremea cand ai ajuns pe Valea Cerbului 🙂
Din conuri rosii se face sirop, am si postat o imagine. Eu le mai bag si in borcanul cu miere, sa coloreze putin mierea, le scot apoi inainte de a se macera.
Daca le iei de langa golul alpin, le aduni curate…si conurile la acea altitudine inca sunt muguri. Adica tocmai buni de cules.
Multumesc asemenea!
ApreciazăApreciază
Zilele…Copilului:)) Si chiar a nins!? /// Selecta companie,la Bran! 2.01 ore si chiar 2.55 ore; fata de 11-12 cat ar face un turist mediu:senzational!
ApreciazăApreciază
A nins putin, dar s-a topit. A fost frumos la Bran, ramane pe data viitoare 🙂 Daca era usor, cred ca nu mai era atat de interesant!
ApreciazăApreciază
Salut.., cu siguranta va veni si acea zi 🙂
Pana una alta.., trebuie sa deparazitez niste „catei” si pe stapanul lor 🙂
Nu sti de unde gasesc niste TOMOXAN?
Multa bafta
ApreciazăApreciază
Chiar si numai cu imagini, ai reusit sa ne induci cateva clipe de visare, in „atmosfera” muntilor.
ApreciazăApreciază
Multumesc, visarea se petrece cel mai bine la munte. Uite acum vad trenul de 19:20 si ceva, exact acum opreste in gara. Era o poveste asta, de pe aici, de pe blog 🙂 Cu trenul de „19:20 si ceva” 🙂
ApreciazăApreciază