Reclama electorala: primarul din Busteni – Savin Emanoil

Acesta este un articol ca sa pot sa-mi amintesc eu de momentele acestea 🙂

Azi este ultima zi de campanie electorala si trebuie sa spun celor din orasul Busteni de ce nu mai trebuie votat actualul primar…care candideaza pentru un alt mandat sub sloganul „am facut mai mult decat am promis”. Ceva mai adevarat nici ca gasea. Oriunde te uiti este mai mult decat a promis 🙂 …afaceri cu terenuri, dezvoltarea unor interese contrare orasului, demolarea spitalului, etc.

Sunt de parere ca sloganul este foarte adevarat dar mai degraba i se potrivea: „V-am mintit opt ani mai pot sa va mint inca patru”.

CELE 10 MOTIVE PENTRU CARE NU MAI TREBUIE VOTAT ACEST OM, nu de alta dar daca face iar mai mult decat isi imagineaza nu mai ramane nimic din oras.

„(1) A încurajat bucureştenizarea şi manelizarea oraşului Buşteni. Prin bucureştenizare, manelizare se înţeleg mai multe lucruri: dezvoltare haotică, după ureche, extindere doar de dragul extinderii; multe viloaie de neam prost, unele mari cât blocul, care nu se încadrează în peisaj; mai mult beton, mai puţine spaţii verzi, un oraş mai înghesuit; uruit de ATV-uri şi motociclete; trotuare transformate în parcări şi aşa mai departe. Cu atâtea betoane, fiare, maşini şi viloaie, Buşteniul începe să îşi piardă farmecul de oraş de munte şi să semene tot mai mult cu un colţ de Bucureşti..

(2) A dus datoria Primăriei la peste 10 milioane de euro.

(3) Vrea să bage clor în apa potabilă.

(4) Este un duşman al naturii şi al muntelui. Are în cap numai defrişări, asfalt pe drumurile forestiere, ATV-uri şi motociclete prin păduri, Moto X Country, afacerea Zamora Estate, transformarea zonei Gura Diham – Diham într-o margine de şosea, planuri de a transforma pădurile şi poienile în cartiere de vile.

(5) A reînviat comunismul la Buşteni. Să le luăm pe rând:
5.1) Un dictator “luminat” – avem! Voinţa lui contează mai mult decât a tuturor celorlalţi cetăţeni la un loc.
5.2) Megalomanie – avem! Se concentrează pe proiecte mari, de milioane sau zeci de milioane de euro (Transbaiul, staţiunea Zamora, şoseaua Buşteni-Râşnov etc.), în timp ce probleme mai abordabile, mai concrete şi mai importante pentru cetăţeni, cum ar fi gunoaiele de prin oraş, au rămas nerezolvate de ani de zile.
5.3) Cultul personalităţii – avem!
5.4) Marea Adunare Naţională – avem! Consiliul Local, care votează tot, la comandă.
5.5) Propagandă – avem!
5.6) Încercarea de a reprima orice fel de opoziţie – avem!
5.7) Demolări în numele “Progresului” – avem! Tot ce e vechi este considerat “prăfuit” şi luat în lama buldozerului. Diferenţa ar fi că, spre deosebire de ei, comuniştii mai şi construiau ceva în loc.
5.8) Turnători – avem!
5.9) Lingăi – avem!
5.10) Servilism – avem!
5.11) Partidul “stat” – avem! PDL Buşteni are 2000 de membri la un oraş de 8500 de locuitori, adică peste 20%. PCR avea, înainte de 1989, 4 milioane de membri, la o populaţie de 23 de milioane, adică doar 17%. Şi, la fel ca  atunci, calitatea de membru al partidului-stat este destul de importantă în obţinerea unor privilegii.
5.12) Ţeluri măreţe, care justifică orice sacrificiu – avem! Dezvoltarea turismului, transformarea Buşteniului în “capitala turismului european”.
5.13) Activişti de partid – avem!
5.14) Transparenţă… NU avem! Cetăţenii nu sunt informaţi şi nici nu sunt implicaţi în vreun fel în deciziile mai importante pentru oraş.

Ne oprim aici… Incredibil cât de mult se aseamănă, nu-i aşa?!

(6) Este responsabil pentru haosul imobiliar. În mandatele lui s-a construit haotic, pe aproape orice petic de teren disponibil. Iar fiecare şi-a ridicat şi vopsit viloiul dupa cum l-a tăiat capul.

(7) Este un traseist politic. A sărit din partid în partid, în funcţie de interesele sale de moment, iar asta spune multe despre caracterul său. Nu vrem un primar oportunist.

(8) A fost implicat în multe afaceri dubioase. Şi dăm link-urile de mai jos (doar câteva), pentru cine nu le-a citit încă:
http://www.altphel.ro/2010/05/primarul-busteniului-emanoil-savin-scoate-maxim-din-tranzactiile-ilegale-cu-terenuri-maxim-am-spus/
http://www.ziarulprahova.ro/stiri/valea-prahovei/42863/cum-a-ajuns-btt-ul-in-proprietatea-lui-savin
http://patraru.altphel.ro/2011/07/19/cum-a-ajuns-milionar-emanoil-savin-primarul-busteniului-o-intrebare-pe-care-evenimenul-zilei-nu-are-voie-sa-o-puna-la-modul-serios/

(9) A abuzat de titlul de “cetăţean de onoare al Oraşului Buşteni”.

(10) Nu este şi nu va fi niciodată un buştenar adevărat. Spunea cineva că Savin este buştenar în aceeaşi măsură în care suntem şi noi, pentru că stă în Buşteni de foarte mult timp… Însă nu numărul anilor petrecuţi în Buşteni te face buştenar adevărat, ci cu totul altceva. Noi când ne uităm la pădurea de pe Zamora sau la Valea Cerbului, ne aducem aminte de copilărie. Savin, când se uită la pădurea de pe Zamora sau la Valea Cerbului, se gândeşte la defrişări şi proiecte imobiliare. ASTA este diferenţa între un buştenar adevărat şi un om care este buştenar doar în acte! Savin locuieşte în Buşteni, dar gândeşte ca un om din afara lui. Şi, din acest motiv, nu este şi nu va fi niciodată un buştenar adevărat!” P.

9 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. criscar50 spune:

  Nu oricine merita adapost „sub aripa Caraimanului”!!! Aici a primit mult prea mult;si-a facut „plinul”…Sa-si mai incerce norocul si la Dunare! Dar cei din Galatzi probabil stiu cu cine au de-a face si-si va arunca navodul in zadar…///In ultima zi de campanie electorala:asa cum indreptatit spui,trebuie redat pitorescul oras Busteni si Muntele in intregul lui, oamenilor sai! Aici e locul celor cinstiti,cu suflet curat,adevaratilor Oameni-de-Munte!NECLINTITI CA MUNTII!!!

  Apreciază

  1. A facut o multime de prostii si se comporta ca un dictator. Va cadea pana la urma, ori de mana alegatorilor, ori in mana legii.

   Apreciază

 2. starchim01 spune:

  Plină țara de… giboni.Din păcate.

  Apreciază

  1. Oameni ca el au falimentat tara!

   Apreciază

 3. mariana spune:

  Repet :

  „SOMNUL NAŢIUNII NAŞTE MONŞTRI !”

  Se vede şi la Buşteni, cu ochiul liber.
  Sper să ne mai trezim !

  Mult succes duminică !

  Apreciază

  1. „Monstrii” care speculeaza nevoile oamenilor. Nu le ofera conditii macar decente de trai.
   Multumesc! Vedem duminica noaptea ce va fi! 🙂

   Apreciază

 4. Camelia spune:

  Din câte am putut băga de seamă în nişte vremuri, mulţi politicieni sunt adevăraţi maeştrii ai haosului, şi au putut lesne amăgi prin nişte „crezuri”, acelea prin care i-au „ademenit” pe oameni…le-au înscenat asta în chipul cel mai serios…şi le-a ieşit…le-a ieşit o dată, le-a ieşit de două ori…dacă se va mai întâmpla şi o a treia, atunci e grav…e grav acolo, la tine, la mine, la alţii, cu turma, cu păstorul, cu veghetorul; oricum, ţi-am spus cândva că în lumea unor zile, cele pe care le trăim, începe să devină „virtute” a fi o nulitate…în fine…
  Mi-aş dori acolo la tine, aici la mine, pe-acolo, pe unde’s alţii, să fie cu adevărat un chip nou, acela al unor valori; cam asta.
  Dacă întâmplările alea de-a politica nu ar fi un joc murdar şi mârşav, ţi-aş ura ca în sport: fie ca cel mai bun să învingă…

  Apreciază

  1. Bine spus…dar sa sti ca oamenii de rand le dau puterea si tot ei o sa le-o ia inapoi.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.