Momente…

Ninge de ieri de pe la ora 15 in Valea Prahovei si muntii Bucegi. Ninge marunt si constant ca in poveste…observati ca eu asociez mereu ninsorile abundente cu povestile. Poate fi ceva mai frumos decat sa te plimbi printre brazi ingenuncheati de povara zapezii? Sau sa privesti muntii de un alb-imaculat? Oricum nu prea iubesc eu iarna foarte mult, (dar uneori merita!)…pentru ca aici la munte vine repede si pleaca greu 🙂 Abia pe la sfarsitul lui aprilie incepem si noi sa speram ca vine primavara…

Titlul este „Momente”, pentru ca nu imi propun sa detaliez multe…

Mi-a placut gestul locotenentului cu atributii de ofiter superior, care a protestat in Bucuresti, echilibrat si demn de lauda, un om care intelege ca nu a facut un legamant cu clasa politica ci cu tara…probabil o sa-l judece o mana de ofiteri superiori, stiti din aceia rusinea Armatei Romane, oameni in varsta cu mentalitati comuniste, incorsetati in uniforma si gandire. Nu ati vrea sa vedeti astfel de persoane, e ceva urat, am alergie la asemenea specimene si la „analfabeti care  atunci cand vorbeste”  dau din mana in care tin cheile de la Cayenne, sau la umflati colorati si dubiosi  care cand se aseaza pe un fotoliu au o raza de acoperire de 100%. Cu d-astia am revigora economia tarii…le iei tot ce au si i trimiti sa revitalizeze Baraganul…oricum accidental au aparut pe lume si le trebuie gasit un rost util!

Ieri prin Bucegi m-am intalnit cu doi stareti, unul de la o manastire altul de la alta, aveau o problema…”soarta” a facut sa ajung langa ei cand se pregateau sa ia o decizie neinspirata. Oricum nimeni nu putea trece prin acele locuri decat eu :)) Au primit un semn ca am intentii pozitive, a durat ceva, nu stiau cum sa-mi multumeasca la plecare…dar eu deja eram multumit. Unul dintre ei povestea ca se umple cu har in fiecare duminica, asa o fi, eu stiu, stie El daca este asa, numai ca Dumnezeu lucreaza prin tot felul de oameni uneori nici acestia nu isi dau seama…suntem cuprinsi in planurile LUI atat cat vrem sa fim! Vorbesc asa in general…

Interesante mi s-au parut si niste chestii, asa ca fapt divers: ninge cand manifestatiile de nemultumire atinsesera si alte repere ale societatii, parca azi tine presedintele un discurs, de o vreme pe piata am observat numai bancnote noi, -nu ati vazut si voi?…sunt multi bani noi pe piata…ninsoarea va diminua protestele, revolutionarii isi iau banii inapoi, premierul si alti politicieni sunt speriati de-a binelea, cei din strada nu mai sunt huligani ci oameni din diferite categorii sociale deci incepe sa devina o problema serioasa pentru clasa politica…pe care eu as dori-o reformata in totalitate, scosi beduinii aceia  care nu au facut nimic pentru tara de 20 ani…condamnati mari corupti si tradatori de tara, bine eu m-as pronunta pentru executie imediata, dar nu trebuie sa iei nimanui dreptul la viata…in fine 🙂

Pentru clasa politica, pentru acei hoti si tradatori!

Si daca ninge si la voi, poate nu ar fi rau sa contemplati ninsoarea pentru cateva momente 🙂 Visele pot fi frumoase daca sunt si reale 🙂

39 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Aliosa spune:

  @ Adrian,
  Bună dimineața !
  Fără a intenționa să intru în polemică cu tine , ca ofițer superior în rezervă dar absolvent de liceu militar, școală militară de ofițeri activi, acedemie militară , licențiat în Științe Sociale și cu atestat eliberat de MECT și MApN cu titlul de INGINER ….. simt nevoia să fac niște precizări pentru RESTABILIREA ADEVĂRULUI , așa, ca lumea să nu trăiască într-o mare eroare :
  a ) Am fost probabil primul care am salutat pe blogul personal CURAJUL locotenentului GHEORGHE ALEXANDRU de a se prezenta îmbrăcat în uniformă militară în mijlocul protestatarilor din Piața Universității și a lua cuvântul ……
  b ) Statutul cadrelor militare INTERZICE sub sancțiunea pedepsei conform regulamentelor ,tuturor militarilor să facă POLITICĂ ! Ori, ceea ce a făcut lt.GHEORGHE ALEXANDRU, contravine statutului și regulamentelor militare iar faptul că s-a prezentat în uniformă militară,
  îi agravează situația .
  c ) Din vizitele anterioare pe blogul meu, ți-ai dat seama că nu sunt înregimentat politic niciunui partid, cu atât mai puțin UNPR care , prin ordinul președintelui său, mi-a diminuat pensia așa că, nu pot fi acuzat de partizanat politic.
  d ) Tânărul ofițer a greșit și ca atare, trebuie să suporte consecințele regulamentelor în vigoare ! Nimeni însă nu-i va lua capul !
  Cînd a intrat în ARMATĂ, a jurat și semnat să respecte legile țării și regulamentele militare ! Dacă fiecare ar face la fel , atunci, în ARMATĂ s-ar instala anarhia ! ATENȚIE ! Nu vreau să fiu greșit înțeles de nimeni ! A fost tot timpul conștient de urmările faptelor sale și, chiar și-a luat măsuri de prevedere foarte bine puse la punct.
  REPET, cadrele militare NU AU VOIE să facă POLITICĂ cât timp sunt CADRE ACTIVE !
  După ce trec în rezervă, pot face și politică !
  e) Nu te supăra dar, NU VA FI JUDECAT de „ o mână de ofițeri superiori….din aceea , rușinea Armatei Române …. ” ….„ analfabeți care atunci când VORBEȘTE ….” …ci va fi CERCETAT așa cum prevăd regulamentele militare, de chiar ȘEFUL său direct și comandantul unității din care face parte .
  Să nu confundăm ARMATA ROMÂNĂ unde numirile pe funcții se fac pe criteriul studiilor militare și al performanțelor obținute în actul de comandă cu numirile pe criterii politice ale comisarilor șefi în POLIȚIA ROMÂNĂ !!!
  Faptul că în ultima perioadă unor traseiști politici, trădători de neam și țară președintele țării le-a dat pe criterii politice grade de general cu 1-4 stele și cadrelor de la marina militară în rezervă și retragere grade de contraamiral, viceamiral sau amiral, ASTA NU ÎNSEAMNĂ că le-a dat grade de colonei pe criterii politice și ofițerilor activi de la comanda trupei ! Nu-i corect să generalizăm și să aruncăm cu noroi în tot corpul ofițerilor superiori ce se află la comanda unităților militare și au răspunderi colosale privind soarta oamenilor din subordine !
  Ce s-ar întâmpla oare dacă fiecare ar face după cum îl taie capul ?
  Și în ARMATĂ este valabil proverbul : „ pădure fără uscături nu se poate ” dar COLONEI ANALFABEȚI în activitate, îți garantez eu că nu există ! Pot fi și cazuri de ANALFABEȚI poate,, din cei care ,nici armata n-au făcut dar, împărțind pomeni electorale pentru un partid sau altul, ajung din propagandiști de partid direct COLONEI …..
  Îți mulțumesc pentru că mi-ai dat posibilitatea să-mi exprim sincer și deschis opiniile despre cazul de față cu gândul prietenesc de a lămuri problemele iar nicidecum a te contrazice cu orice preț și a te detremina să tragi concluzii greșite despre mine !
  Chiar tu ai sesizat și mi-ai spus în scris că, îți place sinceritatea mea! Ce să-i faci ? Așa sunt eu : spun adevărul chiar dacă uneori deranjează !
  Eu nu am făcut altceva decât să fiu sincer vis-a-vis de cele prezentate în acest articol .
  Legat de ninsoare, la mine ninge și plouă : „ AFARĂ PLOUĂ ” spuse cândva, în loc de altceva, cineva !
  Poate să ningă, poate să plouă,
  Protestatarii tot vor ieși în Piață
  Locotenentul a deschis o eră nouă
  Și-ARMATA are altă față !
  O zi bună !
  Cu prietenie,
  Alioșa.

  Apreciază

  1. 🙂 D-le Aliosa, intr-o altfel de polemica nu avem cum sa intram, suntem prieteni si invatam unii de la altii 🙂 Totusi fiindca stiu ca va place sinceritatea o sa va spun ca nu ati citit totul cu atentie. Ofiterii aceia, rusinea Armatei Romane, ca asa sunt, erau doar „aceia” si nu toti, nu toata armata, am scris asa: „probabil o sa-l judece o mana de ofiteri superiori, stiti din aceia rusinea Armatei Romane”. Deci erau doar unii si nu toti ofiterii superiori, iar „aceia” in niciun caz nu reprezinta Armata Romana. Expresia „am alergie la asemenea specimene si la “analfabeti care atunci cand vorbeste” deja arata clar doua categorii de persoane, mai ales c aurma si enumerarea unei a treia. Cat de limitati or fi acei ofiteri ei nu au cum sa fie analfabeti…cred ca in textul articolului m-am exprimat destul de clar…dar v-ati infuriat putin 🙂 ale valurilor tineretii, ca suntem tineri in spirit pana murim 🙂 si mai departe v-ati straduit sa-mi spuneti ca ei nu sunt analfabeti. Dar cum nu ma referisem la ofiteri nu insist pe ce ati argumentat.
   Ati mai spus asa: „d ) Tânărul ofițer a greșit și ca atare, trebuie să suporte consecințele regulamentelor în vigoare ! Nimeni însă nu-i va lua capul !”. Va dau dreptate conform regulamentului militar.
   Pentru mine cat si pentru altii, locotenentul a fost un brav si adevarat roman, ce a facut el nu a putut sa faca tot Statul Major…intr-adevar si dv cat si multi militari activi l-au apreciat. Insa nu uitati un lucru, un ofiter nu este al Armatei, nu este al Guvernului, al Presedintelui, este al Tarii, al Poporului. Primul militar care trage in propriul popor trebuie nu impuscat ci spanzurat. Un militar cu sentimente patriotice si nu un orientat sau alt element atarnat de coada Armatei stie ca vine un moment in care nu trebuie sa asculti de ordinele superiorilor…un exemplu este atunci cand vocea poporului se face auzita. Atunci esti eliberat de orice regulament militar mai mult sau mai putin idiot, precum si de orice ordin al unui sef ierarhic. Nu ai jurat credinta sefului si regulamentului ci Tarii. Gestul locotenentului a facut valuri in lumea celor in uniforma, cadrele active trebuie sa inteleaga ca ei sunt ai Tarii si nu ai ministrului sau a altor sefi, sau ai unor partide.
   Cat despre comparatia Armata vs. Politie sa spunem ca fiecare este cu pacatele lui, si in Armata am vazut atatea furaciuni incat nu vreau sa ma pronunt,iar politistii acopereau retele mafiote…eu, atat cat se poate respect ambele institutii, cat timp reprezinta tara si cetateanul. O mana de idioti, ofiteri sau nu, rataciti si intr-o parte si in alta nu inseamna decat o caracteristica si nu o definitie!
   Va multumesc pentru pareri si sinceritate, o apreciez chiar daca in daruirea dv ati inteles ca i-am catalogat pe ofiteri drept analfabeti 🙂 Nu ma sfiam a o face daca acest lucru avea un fundament logic, dar eu refuz sa cred ca in vreo armata poate avea loc un ofiter superior analfabet…acolo v-ati grabit cu concluzia. Dar aceasta schimbare de pareri a fost binevenita tocmai pentru a lamuri si pe altii! 🙂
   Toate cele bune!

   Apreciază

   1. Aliosa spune:

    @ Adrian,
    Mă bucur din toată inima pentru răspunsul complet dat la comentariul meu și , chiar dacă au fost la început niște mici neînțelegeri vis-a-vis de
    interpretarea celor spuse despre una sau despre alta, consider acest dialog benefic și pentru lămurirea unor nelămuriți . Poate, în graba mea de a demonstra că în rândul cadrelor active, cu funcții de comandă nu mai sunt ofițeri superiori neșcoliți ca în anii 1945 -1956, poate, m-am grăbit….dar ,și cu gândul de a-mi apăra breasla să spunem și așa…iar lumea ,să nu pună semn de egalitate între ARMATĂ și POLIȚIE și, altele.
    Un lucru este cert și-l repet : în ARMATĂ , funcțiile de conducere nu se acordă pe criterii politice ca funcțiile de comisari șefi în POLIȚIE …..
    Am salutat curajul lt. GHEORGHE ALEXANDRU dar, vrem nu vrem, trebuie să recunoaștem că statutul cadrelor militare îi interzicea să facă ce-a făcut ! Ceea ce a făcut, este lăudabil în ochii poporului dar, legea este lege….
    Ai dreptate , lt.a jurat credință PATRIEI și POPORULUI !
    În 1969 și eu am jurat credință PATRIEI și POPORULUI dar, și COMANDANTULUI SUPREM ,NICOLAE CEAUȘESCU al cărui ordin de a trage în protestatarii regimului ceaușist în dec 1989, NU L-AM
    EXECUTAT și am fraternizat cu revoluționarii. Ghici, dacă nu era împușcat CEAUȘESCU , mai purtam noi acum acest dialog virtual ?
    Îți mulțumesc la rândul meu pentru verticalitate și sinceritate iar ca și vizitatorii blogului meu să-ți afle răspunsul la cele afirmate de mine și să înțeleagă corect cele discultate de noi, dar și modul cum se pot contrazice doi bărbați responsabili a celor afirmate , cu permisiunea ta bănuită, voi posta și pe blogul meu comentariile noastre !
    O zi cât mai frumoasă !
    Cu prietenie,
    Alioșa.

    Apreciază

    1. Bineinteles, postati si la dv, cum va este voia! 🙂 Adrian, cu aceeasi prietenie!

     Apreciază

     1. Aliosa spune:

      @ Adrian,
      Mulțumesc frumos pentru acceptarea propunerii mele !
      Din disputa noastră civilizată, sunt convins că mulți vor înțelege mesajul transmis !
      Iar ca să închei într-un ton mai optimist, am postat pe blogul meu
      „ FRICA PĂZEȘTE BOSTĂNĂRIA ” , un fel de remember al evenimentelor din ultimile 14 zile din ROMÂNIA iar de-am omis ceva, m-aș simți onorat dacă m-ai completa.
      Cu prietenie,
      Alioșa.

      Apreciază

      1. Pai ati intuit deja raspunsul meu 😉 O sa va vizitez! 🙂

       Apreciază

 2. Mihaela C.P. spune:

  Frumos colajul cu trunchiurile de copaci. La prima vedere ma intrebam ce coloane sunt alea .:)

  Apreciază

  1. Multumesc…titlul la poza aceea mare trebuia sa fie „Ciorba din imagini” :))

   Apreciază

 3. Mariana spune:

  Iubesc zapada…(in ciuda oricarui impediment generat de ea,pentru ca,totusi,iarna inseamna si zapada…)! Iubesc zapada multa, multa, proaspata, pufoasa, neatinsa…! Nu pot sa nu fiu de acord cu faptul ca ea imbraca totul,intreaga natura,in haine de poveste! Cu albul ei imaculat acopera tot ce este urat in jurul nostru,si parca,si tot ce e urat in noi,in viata noastra…Bine,e doar o iluzie…dar uneori credem si in iluzii ! Daca trupul ni-l hranim cu lucruri cat se poate de concrete,sufletul e mult mai special,el se hraneste cu altceva…:cu iluzii,cu vise,cu sperante,cu credinta,cu emotii…
  Sa privesti cum ninge…copiii,cu obrajii imbujorati,sa faca oameni de zapada…sa asculti cum trosneste focul in soba…sa fie pace la tine-n suflet…!
  Noi,aici,in zona de munte,avem sansa de a ne bucura mai mult de zapada,de frumusetea ei,de oportunitatile ei :schi, patinaj, sanius, drumetii….Nu mai spun ca cei care traiesc aici din turism,depind in mod vital de existenta zapezii….
  Si ninge…ninge… ! Nu pot sa nu ma gandesc la versurile lui Paunescu :

  „Si ninge pana la prasele
  Ninsoarea-mi intra-n trupul tot”

  De fapt,sa mai scriu cateva:

  „…….
  In noi e loc numai de iarna
  Vom ingheta sub ultim ger
  Orbecaind pe copci de gheata
  Ca un stingher spre alt stingher.
  ……..
  Ninsori mai grave decat moartea
  Au fost si sunt si vor mai fi
  La mine-n suflet este vifor
  Si vin nebuni sa faca schi.

  Si ninge pana la prasele
  Ninsoarea-mi intra-n trupul tot
  Un dans de oameni de zapada
  Ce imbratisarea n-o mai pot.
  La noi e iarna pe vecie
  ….. ”

  Si iarasi nu pot sa nu ma gandesc la aceste versuri cantate de Tudor Gheorghe….Tudor Gheorghe- cel ce este o comoara nationala! Acest om are niste cantece dureros de frumoase (prin versuri,linie melodica ,interpretare…)! Dar mai exista oare oameni care sa vibreze la muzica lui Tudor Gheorghe ??? Nu stiu! Stiu doar ca exista manele si multa,multa vulgaritate….Poate si de aceea,Tudor Gheorghe si-a intitulat un mare spectacol al lui „DEGEABA…?!” . Chiar o fi totul degeaba ? Nu cred !

  Dar,sa revin…Cred ca m-am departat prea mult de la tema acestui blog.Deci,ninge,e zapada,e frumos,e de venit la munte,in Bucegi sau macar la poalele lor!
  Ca orice cititor infocat al acestui blog,stiu ca a comenta aici „este un privilegiu,nu un drept”.Nu vreau sa fac abuz de acest privilegiu.
  Probabil voi mai scrie,cand voi mai simti asa…un preaplin…!
  Numai bine !

  A… si domnul Aliosa…un simpatic ! Cata patima,cata patima…!

  Apreciază

  1. Frumoasa poveste a zapezii ai scris, da, avem nevoie de iluzii, avem nevoie de acel ceva pentru suflet uneori mai mult de o iluzie.
   Mai sunt multi care sa vibreze la muzica lui Tudor Gheorghe, si mie imi place, acum sa recunosc ca nu ascult toate melodiile, dar unele sunt exceptionale.
   Cu asta, cu „privilegiu” m-ai atins :))
   Este un privilegiu pentru unii, se cam stiu ei care, nu pentru cei de bun simt 🙂 Deci nu are rost sa-ti pui astfel de probleme, comentezi cand vrei si cat vrei…simplu! Si multumesc mult! 🙂
   Scrie deci cand simti tu…dl. Aliosa asa este, cu Armata, sa nu zici ceva :)) un patimas…i recomand „Marsul Generalilor”, o piesa a mea, favorita 🙂

   Apreciază

  2. Camelia spune:

   Doamnă, este şi un om pe măsură, unul excepţional, de multă vreme un prieten drag al familiei mele; şi da, sunt destui cei ale căror suflete îi simt muzica pânâ în străfundurile fiinţei, adânc de uneori nu e cu putinţă să îl atingi prea lesne.
   Iertare, Adrian, că mi-am permis să mă adresez doamnei, dar nu am vrut să îsi simtă întrebarea retorică atât de chinuitoare.
   Şi mi-aş dori să o întreb dacă ştie acea poezie a lui Romulus Vulpescu: „În fiecare zi”, iar dacă nu, îngăduie-mi să postez pentru dumneaei un videoclip, într-o interpretare a acestei fiinţe magice, făcător în grai de dor şi jale a emoţiilor; mulţumesc.

   Apreciază

   1. Nu este nicio suparare, fiecare dintre noi putem da celuilalt cate ceva din noi…

    Apreciază

 4. criscar spune:

  Lt. Alexandru Gheorghe -o floare in iarna vrajbei noastre.Va suporta neclintit rigorile regulamentelor militare si cred ca pana si cei obligati prin functiile lor sa-l judece,nutresc admiratie pt. un astfel de om!///Pt. munteanca Mariana:deosebit de frumoase interventii si un raspuns.NU,NU E DEGEABA!

  Apreciază

  1. Da, probabil va avea de suferit, dar gestul lui va ramane in mintea multora. Iar d-na Mariana, va inchipuiti ca timp de doi ani nu a spus un cuvant? A citit si ca un om de un extraordinar bun simt nu a lasat nicio urma, exact cum spuneati dv unui comentator „in varful picioarelor”. M-a impresionat profund, si mai sunt si altii, i vad pe live traffic, unii sunt mereu aceeasi…uneori am un sentiment de rusine ca poate ei ar avea altfel de pretentii de la mine. Din pacate, fac doar ceea ce stiu sa fac, cu bune si cu rele, cat ma pricep…alteori scap fraiele pe aratura 🙂 Le comit si eu, dar macar nu imi propun sa fiu altceva…sunt ce sunt si ce pot sa fiu!
   Interventiile d-nei Mariana sunt pline de substanta, mai ales ca se pronunta un localnic, care simte muntele, natura, oamenii, iar marturia dansei este atat de expresiva…ma bucur ca am sansa sa intalnesc astfel de oameni.

   Apreciază

 5. superNATURALvibes spune:

  Am convingerea absoluta ca Dl.Aliosa nu are nici cea mai mica intentie sa fie partinitor si sa-si protejeze camarazii,el pur si simplu a fost de-a lungul carierei un baiat bun care si-a facut treaba exemplar ,ca un adevarat profesionist.Insa in ORICE domeniu trebuie sa privesti si dincolo de oglinda unde vei vedea o alta lume,ascunsa celor neinitiati,o lume plina de falsitate si de intentii meschine,in care se regasesc numai oamenii manati de regula de interese materiale. Adi stie ce spune deoarece a avut de-a lungul timpului tangenta cu asemenea mentalitati(si nu numai din domeniul militar… 😉 ),asa ca mi se pare obiectiv punctul lui de vedere.Si eu la randu-mi am avut de-a face de muuuuuulte ori cu fata nevazuta a „aparatului administrativ” 😉 ,asa ca de aceea tind sa-i tin partea. Sper sa nu starnesc polemici suplimentare.

  Apreciază

  1. Prietene ai spus atat de bine…dl. Aliosa este genul de om care pur si simplu si-a facut datoria in orice situatie si accepta mai greu faptul ca sunt si altii in uniforma care nu au vreo similitudine cu gandirea dansului. I spuneam cuiva recent…ca omul este o perversa creatura…undeva acolo in spate este o lume urata in care se dau lupte aidoma uneia dintre haite de caini hamesite pentru un os.Unii dintre acestia zambesc la ce am scrie noi, suntem visatori, rupti de realitate, timpul pentru ei inseamna doar bani, material, noi am fi niste oameni mici, prostime. Sunt situatii in care acum esti angajat doar daca ai un cv beton adica sa demonstrezi ca ai o reteta tare de a tepui pe cineva, de regula statul…in fine!
   Nu cred ca ai cum sa starnesti polemici, pe toti ne doare sa vedem cum o mana de oameni conduc lucrurile spre nenorocirea majoritatii, puterea le-a intunecat mintea si numai gandesc si nici nu mai simt compasiune, iubire, sunt reci. Cred ca era mai cald in erele glaciare decat acum in sufletele unora. Si pentru ca tot ce vedem ne doare, rabufnim, spunem cum ne pricepem, este o stare de neincredere…oamenii nu mai au incredere in politicieni, acum s-ar putea sa fie o sansa pentru Romania. Multumesc!

   Apreciază

 6. Camelia spune:

  Ce „fericire” că niciuna dintre domniile voastre nu are vreun copil sau vreun prieten care în anul de graţie 1989 să fi fost înrolat sub drapelul ţării ca militar, vreun copil de 18 ani care astfel plecase de acasă, urmând să se întoarcă bărbat, însă nu a mai apucat, pentru că a fost secerat nu se ştie de către cine, nu se ştie cum, în drumul înspre Bucureşti, venind dinspre o unitate militară din apropiere; ce se ştie? Că trăgeau unii într-alţii, din ordinul cui, nu pare a se fi aflat; sfintele sacre aparenţe!!! În acele maşini despre care vorbesc se aflau nişte copii. NIŞTE COPII ai cuiva.
  Lor şi altora care sunt acum îngeri le datorăm neuitarea; o putem face astfel, în dialoguri virtuale, pentru că de mult nu se mai pomeneşte de ei. Ei sunt ADEVĂRAŢII EROI.

  Apreciază

  1. Au murit nevinovati si au lasat in urma familii ce niciodata nu au mai fost ca inainte…din pacate adevarul nu a fost aflat pentru ca acei asasini inca traiesc si sunt in politica.
   Cu siguranta, sunt niste EROI, tineri cazuti pentru ca astazi sa ne fie mai bine, tuturor.

   Apreciază

 7. Camelia spune:

  De ce ţi-am scris asta, acum? Pentru că astăzi este ziua nepoatei mele; fiica minunatului meu frate, care, printr-un miracol, a fost ferit atunci de viaţă, când moartea stătea în preajmă. Dacă viaţa lui ar fi fost atunci curmată, nu ar mai fi fost lăsat pe pământ încă un vis pentru a fi visat; fetiţa lui, astăzi o tânără care poartă pe alte tărâmuri, cu mândrie, numele de ROMÂN.

  Apreciază

  1. Dumnezeu stie de dinainte ce curs are viata noastra si de ce venim pe lume, numai ca noi putem schimba pe alocuri aspecte din destinul nostru. Depinde de ce intelegem din viata, nu exista progres interior daca excludem pe ceilalti. Noi traim raportandu-ne la toti ceilalti, in functie de ei noi ne hotaram destinul. Fratele tau mai avea de facut si alte lucruri, trebuia sa-ti fie tie model, sa fie un sprijin pentru familia lui, sa aduca un urmas demn pe lume care in mod cert va deveni un exemplu la fel ca tatal sau. Le doresc La Multi Ani, nu doar nepoatei tale ci si tuturor celor apropiati ei, sa fie mereu fericiti iar tie…sa le fi mereu prin preajma, acel reazem de care oricine are nevoie in anumite perioade.Ca poarta cu mandrie numele de ROMAN este o certitudine, nu cred ca s-ar putea indoi cineva ca nu ar fi asa! Sa-i fie fiecare pas o bucurie…fiind ea fericita veti fi si voi! 🙂

   Apreciază

 8. Camelia spune:

  Eu nu sunt printre acei fericiţi că „l-am omorât pe Ceauşescu”, simt că am sânge pe mâini. S-a spus că nu se putea astfel, pentru că doar aşa ar fi putut opri atacurile teroriste. Terorişti a căror existenţă nu a putut fi vreodată dovedită, aşa cum nici acea acuzaţie de genocid nu a fost probată nici până acum.
  Cred că ar trebui să înţelegem mai bine un trecut, dacă putem să îl desluşim din obscurul labirintic, pentru a ne putea înfăţişa schimbaţi în viitor.
  Mulţumesc pentru urare.

  Apreciază

  1. Trecutul va fi prezentat cum a fost el de fapt dupa ce vor muri multi dintre politicienii de azi!

   Apreciază

 9. criscar spune:

  In plina iarna,aici,in casa ta,e cald si bine,ca intr-o familie…Chiar daca parerile nu coincid mereu, exista cai de intelegere si nu se ajunge la conflicte ireconciliabile.Daca s-ar intampla la fel si la nivel de natiune,daca am avea bunavointa si rabdarea de a ne asculta unii pe altii,daca am fi capabili sa ne intelegem reciproc problemele.Daca cei care ne conduc ar dori sa se puna in situatia celor multi,care i-au investit cu putere de decizie si i-au facut purtatorii sperantelor…Daca…

  Apreciază

  1. Acum cum se simte fiecare, au mai fost si comentarii mai interpretabile, dar trebuie fiecare ascultat, nimeni nu trebuie jignit pentru ca isi spune opinia. Oamenii de multe ori uita cine sunt si de unde au plecat! 🙂

   Apreciază

 10. criscar spune:

  Viata merge mai departe.Din dragoste,durere,speranta s-a nascut o PRINTESA si o mandrete de romanca!(nu am cum pane semnul ^ pe a!) LA MULTI ANI,SENINI,ALE!

  Apreciază

  1. Camelia spune:

   Mulţumesc domniei voastre pentru gânduri; trăieşte nişte ani frumoşi pe care niciodată nu îi va mai putea întoarce la ea decât în amintiri; motivul pentru care i-am spus să îi stoarcă până la ultima picătură şi să lase tinereţea să zburde fără de toiag, sprijindu-se doar pe visurile pe acre ştie să şi le atingă, întrupându-le după chipul dorinţelor de sieşi.

   Apreciază

 11. superNATURALvibes spune:

  Ce sentiment te incearca la auzul acestor cuvinte?

  Apreciază

  1. superNATURALvibes spune:

   Uite videoclipul…nu-i videoclipul…
   Te rog sterge commentul meu de mai sus (22:47) ,fiindca faceam referire la videoul cu Tudor Gheorghe.
   Exista posibilitatea sa-mi sterg singur posturile?Thx.

   Apreciază

   1. Se lucra la el 🙂 Nu exista posibilitatea, dar imi lasi un comentariu in care spui ce vrei sa stergi si sterg eu! 🙂

    Apreciază

  2. Camelia spune:

   Ştii ce sentimente te încearcă,asta dacă se întâmplă să (mai) avem vreo revelaţie extatică asupra existenţei noastre? Că, uneori, de mai multe ori, îndeajuns chiar o singură dată, suntem incapabili de a fi, în vreun fel, esenţiali, că suntem mistuiţi şi consumaţi de focuri şi îngropaţi în prăbuşirile noastre în înşine, că suntem dar nu ne simţim ca vieţuind, că suntem vulnerabili ca o rană deschisă nemaicusută cu altădatăvisuri, csimţind că am început, încet, încet să renunţăm la ele, murind în viaţă, cu moarte pe dragoste călcând, călcând pe sufletele noastre şi alte altora, că nu ne mai putem mântui, darămite înălţa…şi mult mai multe…

   Apreciază

   1. Mariana spune:

    Romulus Vulpescu – În fiecare zi

    În fiecare zi, ne batem joc
    De păsări,de iubire şi de mare,
    Şi nu băgăm de seamă că, în loc,
    Rămâne un deşert de disperare.

    Ne amăgeşte lenea unui vis
    Pe care-l anulăm cu-o şovăire;
    Ne reculegem într-un cerc închis
    Ce nu permite ochilor s-admire;

    Ne răsucim pe-un aşternut posac,
    Însinguraţi în doi,din laşitate,
    Minţindu-ne cu guri care prefac
    În zgură sărutările uzate;

    Ne pomenim prea goi într-un târziu,
    Pe-o nepermis de joasă treaptă tristă:
    Prea sceptici şi prea singuri,prea-n pustiu,
    Ca să mai ştim că dragostea există.

    În fiecare zi, ne batem joc
    De păsări,de iubire şi de mare,
    Şi nu băgăm de seamă că,în loc,
    Rămâne un deşert de disperare.

    Pentru mine,mesajul acestei poezii este simplu şi dureros: o singurătate,două singurătăţi – singurătate în doi.Trist,dar,din păcate,adevărat,în multe cazuri…
    Extrapolând,aşa e : în fiecare zi ne batem joc de ceva;în fiecare zi am putea face ceva,am putea a nu face ceva,am putea face altfel…,dar… ,nu se întâmplă…
    Legat de acest subiect,al singurătăţii în doi,am mai găsit ceva,la fel de profund : George Ţărnea – Punctul comun.
    Dar,n-o mai scriu şi pe aceasta,nu de alta,dar nu vreau să transform acest blog într-un blog de poezie…Cu toate că… poezia şi natura merg foarte bine împreună ! …Natura este poezia scrisă de EL
    pentru noi…!

    Apreciază

    1. D-na Mariana, intr-adevar, singuratatea in doi este mai rea decat orice altceva…scrieti ce doriti si cat doriti. Voi retine expresia „Natura este poezia scrisă de EL pentru noi…!” intrucat este prea sensibila.

     Apreciază

 12. Mariana spune:

  Mulţumesc celor care au făcut referiri la comentariile mele! Prea frumoase cuvintele… Oricum, recunosc, cuvintele frumoase fac bine la suflet… ! Îl mângâie…! Numai bine şi împliniri!

  Apreciază

  1. Sunt prea frumoase si prea nimerite pentru ca si expeditorii au gandit astfel despre destinatar. Credeati cumva ca anumite suflete se ocolesc? Ei bine, nu, se simt si isi raspund cu drag! 🙂

   Apreciază

   1. Mariana spune:

    O…Doamne!

    Apreciază

    1. Sper ca e de bine exclamatia! 🙂

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.