Vf. Bucura Dumbrava si alte imagini din Bucegi

Vf. Bucura sau Vf. Ocolit, aflat la altitudinea de 2503 m atrage privirile tuturor celor care ajung la cabana Omu.

O poteca porneste la sud de cabana pentru ca dupa 3 -4 minute sa ajunga pe al doilea varf al Bucegilor.

Considerat fie un centru informational, fie un centru energetic, fie o zona cu turbulente, ori doar un punct panoramic, acest varf are in apropiere o cruce ridicata in data de 8 septembrie 2001 si ramane un punct de reper pentru orice om care are in vedere si alte lucruri cand vine in Bucegi.

Drumul spre cabana Omu

Vf. Bucura

Prin domeniul schiabil al Sinaiei

Garduri de lemn ce vor fi montate pe marginile partiilor

Muschi la circa 2000 m altitudine, pe un varf unde cad deseori fulgere

12 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Frumos la Vf. Omu, frumos si la Vf. Ocolit. Nu am ajuns de ceva vreme acolo…
    Sti cumva, Artica mai este la statia meteo?

    Apreciază

    1. Habar nu am…nu obisnuiesc sa intru pe la statia meteo, baze sau refugii salvamont, relee, anumite cabane. Nu merg decat la cateva locatii mai aparte, nu e vorba ca sunt eu mai cu fitze in cap, dar mie imi plac ordinea, curatenia, bunul simt, nu sa pierd noptile la bautura, in mediocritate. Deci nu stiu niciun Arctica, sau vreo Artica, fara suparare 🙂 Poate persoana este de treaba, dar cu mine e greu sa te intelegi odata ce in mintea mea s-au inradacinat anumite lucruri. Astfel de locuri pentru mine nu exista…

      Apreciază

      1. Am prins si eu o petrecere la Omu, cam neplacut.
        Artica e motanul negru ce a crescut la statie, iar persoana de treaba pe care o cunosc acolo e George Porancea. Pe ceilalti nu-i stiu.

        Apreciază

        1. Nu e doar acolo George, dar toti ne mai distram, fiecare in felul nostru. Eu unul nu merg in astfel de locuri. Niciodata unele locatii nu le-am inclus in trasee personale pe munte. Si noapte de ar fi, trec pe langa ele, nu ma regasesc prin astfel de locuri 🙂 Porancea este unul dintre cei mai vechi oameni de pe munte, am auzit de el, nu-l cunosc si nici nu vreau. Cauta pe net interviurile cu el…prefer sa merg in locuri normale din punctul meu de vedere: cabana Padina, Stana Regala, restaurantul de la Cota 2000, cabana Diham Phoenix…

          Apreciază

  2. lili-ana spune:

    Am tinut mortis sa ajung macar o data in vara asta la vf. Ocolit, asa cum am tinut mortis sa ajung si la Sarmisegetuza Regia. Cred ca mi-am dorit cu destul de mare intensitate, ca am ajuns sa le vizitez pe amandoua. Intai Sarmisegetuza, apoi vf. Ocolit. La cel din urma am urcat in ultima vineri a lunii august. Nu-s dintre cei sensibili la energii subtile si nici nu cred ca ma pot autosugestiona intr-atat incat sa incep a avea senzatii ori de cate ori ajung intr-un loc despre care se spune ca „te incarca pozitiv”, dar la Sarmisegetuza… dupa vreo 10 minute de stat pe-acolo au inceput sa ma furnice palmele si brusc am simtit ca parca n-as mai vrea sa plec. Locul nu era nici pe departe linistit, ca mine erau multi altii care se perindau prin zona, deci nu pot pune senzatia asta pe seama linistii din jur care sa-mi fi indus si mie o stare de pace interioara.
    La vf. Ocolit nu am avut vreo traire deosebita, desi am stat pe culme mai bine de juma’ de ora. M-am bucurat in schimb de prezenta randunelelor, care zburau uneori atat de aproape incat aveam senzatia ca as putea sa le prind din zbor. As fi stat mai mult acolo daca nu m-as fi nimerit exact in momentul in care se ardeau gunoaiele de la groapa din spatele cabanei Omu. Mirosul venit de acolo m-a gonit in cele din urma. S-a intamplat, totusi, ceva in timp ce ma aflam in imediata apropiere a cabanei Omu, mai exact in spatele ei, in capatul vaii glaciare care, presupun, se cheama valea Gaura. S-a nimerit sa fie o zi senina. Din vale se mai ridicau aburi, dar nu se puteau aduna in strat compact fiindca ii imprastia vantul. Parand sa vina din acei aburi (desi putin probabil) am auzit/simtit 2 serii de cate 2 „tunete”. Le-am zis tunete fiindca n-am gasit un cuvant mai bun. Senzatia a fost mai degraba de detonare, ca si cand cineva ar fi dinamitat dar nu in vale, ci mai degraba dincolo de munte sau chiar in inima lui, fiindca pamantul a si vibrat usor.
    Revenind la Babele, spre sfarsitul zilei, am avut norocul sa-i intalnesc pe oamenii imbracati in haine militare din primul razboi mondial despre care pomenesti intr-unul din posturile tale mai vechi. Am facut niste poze senzationale cu ei. Pot sa-ti trimit si tie cateva, in caz ca te intereseaza.

    Apreciază

    1. 🙂 Ma bucur ca te vad din nou, ma gandeam ce meleaguri mai cutreieri 🙂 Perfect de acord cu tine cu autosugestionarea, daca nu se poate e clar ca nu se poate. Asa am patit si eu intr-un loc din acesta energetic cum se spune. Ma uit pe jos, pe sus, dar nimic, stanga -dreapta tot nimic, ma uit pe la picioare…domne nu era nimic. Asa ca m-am intins pe iarba si am asteptat…sa se incarce cine poate.
      La Sarmizegetusa am fost cand eram elev, cu istoria ma aveam bine, cu altceva habar nu aveam 🙂
      Stii, cu varful acesta denumit Ocolit, am tot scris undeva ce vietati am vazut pe deasupra sau in preajma lui. Nu e niciun Ocolit de animale…pana si oi am vazut 🙂
      Cu detonarea cred ca stiu ce a fost, o sa pun poze de azi ca sa fiu mai explicit. Mai jos, pe Valea Ialomitei in Cariera de la muntele Lespezi se detoneaza stanci, calcar, pentru fabrica de ciment de la Fieni. Cand bubuie se aude si din muntii Baiului 🙂 Sau poate a fost altceva…mie asta mi-a venit in minte acum. Bine, mie imi trec prin minte tot felul de tampenii, de la minut la minut 🙂
      Daca vrei sa imi trimiti poze mi-ar placea sa le vad, nu stiu, parca in ziua aceea am fost la Malaiesti. Mailul este pesterabogdan_1882@yahoo.com.
      Multumesc, este un gest foarte frumos…dar nu stiu ce sa ofer in schimb, daca vrei poze cu orice de prin Bucegi sa-mi spui 🙂 Sa nu te superi acum ca am zis asta si sa nu mi le trimiti 🙂

      Apreciază

  3. lili-ana spune:

    Multumesc pentru raspuns. Iti trimit pozele saptamana viitoare (acum nu le am la mine si in weekend, de-i vreme buna, bantui prin tara, nu stau la computer). Maine am in program confluenta Oltului cu Dunarea. In pregatire pentru octombrie sunt targul de la Negreni (Cluj) si cateva locuri incarcate de legende din muntii Buzaului. Din pacate se tot scurteaza ziua si vremea buna n-o sa mai tina cat mi-as dori eu…
    Concediul de anul asta mi l-am petrecut in zona depresiunii Hateg. Am urcat in 3 randuri pe Retezat, fara sa pot ajunge in varf (pe ultima portiune a traseului urcarea mi s-a parut riscanta in conditii de vant puternic). A fost mult mai solicitant decat orice alt munte am incercat pana acum.
    La Sarmisegetuza dacica, cea din muntii Orastiei, am ajuns greu. Drumul de acces este lung (18 km de unde se termina asfaltul) si chinuitor de parcurs pe jos pe vreme calda. Sigur acolo ai fost pe vremea cand erai elev? Sau poate ai fost la Sarmisegetuza romana, cea de pe drumul intre Hateg si Caransebes?
    A, si nu trebuie sa te simti indatorat in vreun fel, pana la urma inca nu ti-am trimis vreo poza. Dar, daca vreodata o sa mai gasesti de cuviinta sa povestesti pe blog despre legendele legate de Bucegi, o sa fiu „numai ochi si urechi”.

    Apreciază

    1. Te plimbi prin toata tara…e foarte bine, cat mai tine vremea. Nicio graba cu pozele. Cu Sarmizegetuza, am fost la aceea existenta nu departe de biserica din Densus, cred ca este cea romana, Colonia Ulpia Augusta Dacica Sarmizegetuza. Parca sunt situate la circa 40 km una de alta.
      Bine, cand o sa scriu ceva legende, iti dau un semn pe mail 🙂

      Apreciază

  4. lili-ana spune:

    Tara asta, vazuta nu numai cu ochii, e fascinanta. Mi s-a intamplat de multe ori sa ajung in locuri ce pareau pur si simplu inafara timpului…
    Cele doua Sarmisegetuze sunt situate, intr-adevar, la ceva distanta in km, as zice ca mai mult de 40, desi n-am stat sa masor. Una a fost centru administrativ roman, alta capitala spirituala dacica.
    Iti urmaresc, oricum, blogul cu interes dar, daca vei dori sa ma anunti personal despre postarile tale, iti voi multumi negresit.

    Apreciază

    1. Avem o multime de bogatii in tara, de orice fel, le adminstram aiurea…o sa dau semn cand ating acele subiecte 🙂 Numai bine!

      Apreciază

  5. lili-ana spune:

    Sper ca ai primit pozele promise. Ti le-am trimis ieri.
    Toate cele bune.

    Apreciază

    1. Da, le-am primit, le-am descarcat dar nu am apucat sa ma uit la ele si sa-ti raspund la mesaj…multumesc foarte mult 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.