O zi de neuitat pentru cateva mii de persoane ce au venit de Izvorul Tamaduirii sa vada moastele unor sfinti, ce au fost aduse la Centrul Montan al Jandarmeriei si la Biserica din cartierul Cumpatu din Sinaia.
Multumesc parintelui Tanase Benone pentru faptul ca m-a chemat sa particip acolo, in toiul actiunii, precum si celor care au dorit sa fiu alaturi de ei la acest deosebit eveniment: comandantul Centrului Montan col. dr. Dumitru Chirita, ofiterului de presa d-na Mary Soare, precum si d-lui Mihai Totpal de la Mervani.
Vorbeam cu Alexandru alias Fosile despre Cuvioasa Parascheva acum cateva zile, eu i spuneam ca intentionez sa ajung la Iasi, el spunea ca este o chemare pe care o simte cine trebuie sa mearga, la momentul respectiv. Astazi, stiam ca sosesc din Grecia moastele Sf. Andrei si ale Sf. Gheorghe, cand am ajuns insa la Centrul Montan am aflat ca alaturi de acestea va fi adus si vesmantul maicii Parascheva 🙂 si m-am gandit ca Dumnezeu poate oricand sa aduca o clipa din viitor in prezent.
Gazda acestui eveniment religios unic pana acum in Valea Prahoveu
Jandarmii montani si drapelul unitatii
Sosirea primarului din Sinaia, dl. Vlad Oprea, in spate este dl. viceprimar Gheorghe Badaran. Comandantul Centrului Montan i prezinta primarului locurile amenajate si asistenta. Ofiterul din dreapta este loctiitorul comandantului, col. Capita Dumitru. In spatele acestuia, discutand cu viceprimarul este parintele Tanase Benone. In imagine mai apare si d-na Madalina Rosu de la Primaria Sinaia (cu aparatul foto).
Primarul Vlad Oprea dand mana cu dl. col.(r) Rusoiu, consilierul primarului de la Busteni
Sosirea moastelor escortate de Jandarmerie
Din masini au fost scoase mai intai icoanele Sf.Andrei si Sf. Gheorghe
Preotii militari duc sfintele moaste intr-un cadru adecvat dupa ce acestea au fost atinse de comandantul Centrului Montan si de primarul orasului Sinaia.
„Noi facem acest lucru pentru oameni”, „Dumnezeu lucreaza in fiecare din noi, trebuie doar sa-l lasam…” cuvintele preotului din imagine, Tanase Benone cel care pastoreste biserica Jandarmeriei.
Intre moastele sfintilor a fost asezat vesmantul maicii Paraschiva, ocrotitoarea Moldovei
Momentul in care sunt donate Centrului Montan o parte din moastele Sf. Andrei
In prim plan, d-na Rotarescu, directoarea Muzeului National Peles
Consilieri locali din Busteni. Primul dr. Ivan Gheorghe si al doilea prof. Buruiana Petre
Dl. cu mustata, este seful Politiei Sinaia, Tudorica Marin
D-na cu haina de culoare neagra, este Mirela Dobrea, directoarea Colegiului Kalinderu din Busteni
Ulterior, moastele au fost duse de la Centrul Montan la biserica Jandarmeriei unde asteptau o multime de persoane. Acolo s-au sfintit apele si credinciosii au luat si acasa…
Si maine moastele pot fi vazute, atinse, in acea biserica incepand cu ora 9…
Unii oameni au nevoie intai sa vada si apoi sa creada, altii se agata cu disperare de aceste mini-racle, isi pun dorinte, ating lucruri personale de moaste, spera in mai bine…au nevoie sa creada in ceva. Ideea este ca acesti sfinti au facut voia Lui, iar ramasitele lor sunt marturia ca ei au existat…insa nimeni nu se poate schimba daca nu doreste oricat de multe biserici sau lucruri religioase ar vedea. Moastele unor sfinti nu echivaleaza cu obiecte magice care indeplinesc dorinte. Deasupra tuturor lucrurilor vazute si nevazute sta Dumnezeu, daca noi Il cautam, Il vom gasi, dar apropierea nu se face cu ganduri desarte: sa castig la loto, sa imi iau ultimul tip de masina…
Dupa aceste momente deosebite am urcat pe munte…
Adrian, tu eşti un fel de păstrător al memoriei. Adevărurile tale sunt cele ale unor valori, într-o lume din ce în ce mai oarbă şi mai întunecată.
ApreciazăApreciază
Nu as dori ca multe lucruri bune sa treaca prea repede, sa fie uitate de pe o zi pe alta…daca cineva va cauta ceva despre acest eveniment va gasi destule imagini pe aici :))
ApreciazăApreciază
Felicitari pentru fotoreportaj! Daca doriti sa facem schimb de linkuri, blogul meu este
http://alice-in-wondernet.blogspot.com/
Eu v-am adaugat deja in blogroll. Mult succes in continuare!
PS – Aici veti gasi si filmarile de la eveniment
http://alice-in-wondernet.blogspot.com/2011/04/la-sinaia-de-izvorul-tamaduirii-au-fost.html
ApreciazăApreciază
Multumesc la fel si sa auzim nu mai de bine. Imediat va trec si eu la blogroll 🙂
ApreciazăApreciază
am o mare placere sa mi revad casa primei mele zile de militarie cu bune cu rele a fost ceva benefic in ceea ce ma priveste:am intrat soldat in :15.02 2000 si am iesit caporal dupa 4 luni.mi ar face placere sa vad ca si alti camarazi comuni o sa raspunda,si daca aveti poze din perioada respectiva ,va rog postati.Ursache Catalin
ApreciazăApreciază
Acum acolo este cu totul altceva, un centru de perfectionare a jandarmilor montani, nu mai este smecheria de acum 10-15 ani…din ce stiu eu incorporarile in anul 2000 s-au facut pe 23 si 24 februarie, iar liberarea a fost pe 16 februarie 2001. O sa ma uit de poze in arhiva unui prieten, fost jandarm.
ApreciazăApreciază