„AGRESORUL GERMAN” NU ARE LINISTE NICI IN MORMANT!

In Valea Prahovei s-au scris multe pagini de istorie de-a lungul secolului care a trecut! Cand au venit nemtii,  cand austro-ungarii, cand rusii!

Urmele acelor conflagratii se mai pastreaza si astazi prin Muchea Lunga, pe crestele Bucegilor, sau in cimitirele din toate statiunile Vaii  Superioare a Prahovei.

Timpul a trecut si putini isi mai aduc aminte de trecutul zonei astfel ca nu mai exista niciun respect pentru cei decedati in luptele din primul si al doilea razboi mondial pe plaiurile noastre!

Cand si cand mai depune cineva cate o coroana in locurile vizibile pentru a vedea populatia ce grija manifesta unii conducatori!

Putini stiu ca in cimitirul Setu de pe raza statiunii Sinaia odihnesc aproximativ un pluton de soldati germani. La capul acestora cruci vechi de piatra se afunda an de an mai adanc!

Mormintele nu se mai vad, numele insa se mai pastreaza…pentru o vreme! Totul are un aspect neingrijit! Si totusi acolo dorm somnul de veci niste oameni care au raspuns chemarii patriei lor. Departe de tara lor, lasand in urma familii si prieteni, destinul a facut ca firul vietii lor sa se rupa la Sinaia!

NOUL MORMANT!

Ce au fost, pe cine au reprezentat nu mai conteaza acum dupa 65 ani! Este vorba ca persoanele ce administreaza acest cimitir au scos recent crucea unui soldat si au ingropat pe altcineva in mormantul acestuia! Crucea soldatului a fost data intr-o parte fiind rezemata de alta! Se vede clar din poze cum in randul de cruci de piatra a aparut una de lemn, recenta!

Este corect sau nu? Este normal si legal sa faci un astfel de gest? Sa fi avut decedatul rude in Sinaia…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.