„DREPTATE ESTE, DAR NU AICI…CI SUS!”

Inainte de a trece la subiect, trebuie sa spun ca pana acum la ora 10 a.m. s-a depus un strat de cativa cm in Valea Prahovei si continua sa ninga. Ninsoarea s-a pornit dupa miezul noptii conform prognozelor facute de meteorologi!Deocamdata sa asteptam….inainte de a ne gandi la schi!

Referitor la titlul de mai sus, care este de fapt o constatare trista a uneri realitati din Valea Prahovei, marturisesc ca expresia incadrata de ghilimelele de rigoare, am auzit-o intr-un maxi-taxi ce efectueaza curse pe ruta Sinaia-Azuga!

De cand o societate anume a preluat aceasta ruta, nu a existat zi in care sa nu aud nemultumirile calatorilor, lucru binecunoscut si de autoritatile locale, care din pacate nu fac absolut nimic pentru a rezolva obiectiile cetatenilor!

Soferi care nu poseda un minimum de bun simt, se cearta cu oameni in varsta si chiar i invita sa coboare daca isi exprima nemultumirea, soferi care nu dau bilete la ore tarzii sau matinale, microbuze stationand intre 5-10 minute la gara Sinaia, o situatie mizerabila care in alte orase nu ar fi tolerata!

 

Intr-o zona turistica de talia Vaii Superioare a Prahovei, transportul de persoane inca se realizeaza in mare parte cu microbuze de circa 18 persoane, si in care de cele mai multe ori se sta in picioare!

O mare problema il constituie urmatorul aspect: te urci in microbuz in statia de langa strada ce urca in piata din Sinaia, si mergi spre Busteni. Dupa circa un minut ajungi la gara Sinaia, unde soferul opreste motorul, coboara si pleaca sa bea o cafea!

Justificarea? Existenta unui program care prevede acest lucru! In opinia mea, oamenii astia au o problema…nimeni nu face astfel de opriri pe traseu decat daca este intr-o excursie, ori noi vorbim de mijloace de transport in comun!

Este de dorit ca firma ce asigura transportul urban pe aceasta ruta sa fie amendata. Ar fi deosebit daca s-ar urma exemplul dat de primarul Busteniului, care a amendat cu peste un miliard lei vechi, zilele acestea, societatea care realizeaza noua cale ferata!

Ca primar nu i-as mai lasa nici sa tranziteze Sinaia, daramite sa mai presteze astfel de servicii. De aproape un an, aceasta societate isi bate joc realmente de calatori. Nu ofera mare lucru, si ia atat banii cat si timpul oamenilor!

Un astfel de transportator nu are ce cauta intr-o zona turistica. Sa efectueze calatorii prin satele de la malul Dunarii, sau unde or sti, pentru ca prin zona noastra nu poti face ce doresti! Te urci intr-un microbuz si nu stii cand ajungi, ba soferul opreste la gara dupa „program”, ba la o benzinarie…se anunta telefonic daca este vreun control pe traseu…

Acum cateva zile un sofer justifica actiunile unor colegi cum ar fi, oprirea pentru minute bune la gara, sau neacordarea de bilete, ca fiind parte a unui plan. Cu alte cuvinte exista un plan pe care trebuie sa-l realizeze zilnic fiecare sofer! Insa orice plan trebuie sa corespunda cerintelor calatorilor…mai intai de toate! Si sa nu dai bilete….poarta alt nume, nu plan!

Acum de sarbatori e dezastru! Sta lumea inghesuita ca sardelele, ce bilete, ce timp, soferul incearca sa calmeze spiritele, vorbeste cu alti participanti la trafic care evident ca nu-l aud, dar asa se mai justifica cateva momente in fata calatorilor, le arata ca el incearca sa-si faca datoria dar nu-l lasa altii sa se incadreze in trafic…ce mai, scrii o carte despre transportul de calatori din Valea Prahovei iar concluzia este doar una: SOCIETATEA ASTA NU ARE CE CAUTA IN STATIUNILE DE LA POALELE BUCEGILOR!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.