SUSPECTI IN „FURTUL” ARMELOR DE LA CIOROGARLA PRINSI IN POIANA TAPULUI

Prin jurul pranzului masini de politie isi croiau drum cu greu prin traficul congestionat de pe DN1, intre Sinaia si Busteni. Mergeau sa „salte” niste suspecti care au fost vazuti in Poiana Tapului, cartierul cel mai mare al orasului Busteni!

Dupa ce pe toate canalele media s-a zis ca au fost recuperate circa 50 de arme din cele 62 furate, arme ce au fost gasite intr-un depozit de lemne in localitatea Chiajna, s-a trecut la prinderea tuturor suspectilor.

Conform unor informatii detinute de oamenii legii, doi suspecti, care se presupune ca erau si proprietarii acelui depozit de lemne, au fugit in Valea Prahovei! Eu nu cred in ideea ca i-a vazut cineva si a sunat la 112. Mai degraba cei doi au fost urmariti pentru ca se stiau variantele pe care acestia le-ar fi avut!

Se pare ca, si aceasta informatie nu o veti gasi la ora aceasta pe net, unul dintre suspecti ar fi avut o vila in Poiana Tapului, -undeva pe o strada pe care azi au fost o multime de forte de ordine-, constructie care nu era insa pe numele sau! El era insa in „spatele” actelor!

Aceste infomatii mi-au fost date de localnici cu conditia sa nu public numele lor sau strada. E clar ca oamenilor le este frica atat de interlopi cat si de oamenii legii. Trebuie sa fi nebun sa crezi ca are cum sa te apere legea in vreun fel in tara asta! Daca esti milionar in euro, vinovat sau nevinovat, nu are nimeni curajul sa te „agate”!

Este foarte ciudat ca dupa exact 11 luni au aparut armele furate. Cine a avut ghinionul sa treaca prin armata stie cum arata un PM 7,62 mm iar cine mai este la curent cu unele treburi stie ca munitie pentru astfel de arme nu se mai fabrica in Romania!

Parerea mea este ca aceasta poveste are multe necunoscute pentru noi, masa larga a cetatenilor. Si eu am facut o perioada garda la depozite de aviatie…posturile de paza sunt dispuse astfel incat poti comunica verbal cu alte santinele. Cu atat mai mult s-ar fi auzit un motor de masina, pentru ca s-a incarcat armamentul intr-o masina evident!

Pana la depozitele de munitie se afla o zona pe care se efectueaza patrula, orice persoana prinsa in zona de patrulare este retinuta, apoi vine gardul unitatii si unitatea propriu-zisa! Usile la depozitele de munitie se deschid cu niste chei speciale care sunt tinute intr-o loc foarte sigur in unitate!

Exista si un lacat si sigilii pe langa incuietoare! Iar atunci cand usile sunt deschise se face un zgomot pe care il auzi de la cel putin 100 metri!

Cine a furat armele ori este prost ori i s-a spus sa faca pe prostul! Ca sa iei atatea arme inseamna ca te pregatesti de vreun atac! Trebuie sa fi inconstient sa crezi ca le poti vinde! In primul rand nu mai are asa mare cautare acest tip de armament, apoi traficantii de arme se baga in afaceri de milioane de euro nu se incurca cu 20.000-30.000 euro!

Povestea cusuta cu ata alba a armelor de la Ciorogarla a fost mai degraba o regie pusa la cale acum peste un an de zile! In ce scop si cine a fost cel care a dat OK-ul poate nu vom afla prea curand!

P.S. Uitasem…pe astia doi, suspectii, i-au prins in gara din Poiana Tapului, in timp ce asteptau un tren personal!

P.S.2 Conform altor informatii suspectii au fost prinsi…intre Poiana Tapului si Sinaia!

P.S.3 Unii zic ca au fost blocati in trafic!

Cert este ca i-au prins in Valea Prahovei si ca arestatii spuneau ca „cineva nu a avut loc de ei”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.