TZEPE LA GREU, SERVICII MEDIOCRE SI MAI MULT DECAT TOATE…ETERNA MITOCANIE!

Multi dintre turistii ce au poposit prin zona noastra pentru Sarbatorile de Craciun nu au avut parte de vacanta mult visata! Si nu trebuie sa plecam de la ideea, ca „nu poti multumi pe toata lumea”! Pentru ca daca ai o afacere in turism, cat de mica ar fi, trebuie sa te adaptezi cerintelor turismului!

Nu te apuci sa creezi reguli intr-o pensiune turistica ca si cum ai da ordine in propria casa! Nu opresti caldura cand ai chef si nu inchizi usa de la intrare la lasarea intunericului. Ziua cat turistii sunt plecati, mai trimiti un angajat sa vada cum se prezinta lenjeria, trebuie sau nu sa fie schimbata.

Dar deja vorbesc de chestii de bun simt…ceva care nu exista in unele locatii turistice din Valea Prahovei. Evident te duci in camera celui care a ales sa-si petreaca sejurul in unitatea ta dupa ce anterior ai convenit cu turistul acest lucru!

De inspiratie autohtona, unii se duc sa vada ce mai au turistii prin camera, daca nu cumva au furat prosopul de la baie…

Pentru ca sunt multe persoane din Capitala care intra pe acest blog, atrag atentia ca una dintre marile minciuni in aceasta perioada este sa se spuna ca e zapada! Azi pe la ora 10 la un post de radio, se spunea ca la Cota 2000 sunt -17 grade Celsius si un strat de zapada de nu stiu cate zeci de centimetri!

In conditiile in care, azi la pranz in Sinaia in centru erau +8 grade Celsius, iar toti oamenii de munte stiu ca de cel putin 5 zile nu se poate schia in Valea Dorului. Astfel de mojicii mediatice pacalesc turistii o data, a doua oara nu mai vin in Valea Prahovei!

Iar comportamentele abuzive ale unor proprietari de locatii turistice trebuie reclamate. Turismul in zona trebuie sa se desfasoare intre anumiti parametrii si cine nu stie ce inseamna sa multumesti clientii mai bine sa se ia de altele!

Am ceva studii in turism, dar nu vreau sa se creada ca fac pe atotstiutorul, insa pentru ca cineva mi-a cerut sa exemplific unele situatii, as mai adauga urmatoarele:

Pensiuni in Sinaia cu standarde calitative ridicate sunt multe, mentionez doar „Casa Iris” si „Pensiunea Thomas”, nu intru de ani de zile in cabanele Babele si Caraiman, pentru ca cei de acolo habar nu au ce inseamna turism montan, am retineri nu pentru ca este ceva in neregula, in a comanda mancare la restaurantul „Popas Alpin” de la Cota 1400 si la restaurantul „Casa Noastra”, si alte exemple le voi da pe viitor…

Si mare atentie la camerele ce transmit live din Valea Superioara a Prahovei…nu mai live nu sunt imaginile prezentate de unele dintre acestea…cu oameni care schiaza, etc.

La partia Kalinderu se poate da cu sania, fiind singurul loc de altfel din Sinaia si Busteni unde poti zice ca e ceva zapada!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.