DIRECTIA SILVICA TARGOVISTE UN PERICOL PENTRU PARCUL NATURAL BUCEGI?

Asa cum promiteam acum ceva timp, este momentul sa ne referim la alte institutii din Parcul Natural Bucegi! Daca informatiile pe care le detin actualmente sunt exacte, si precizez ca trebuie sa mai primesc ceva in scris, atunci pot sa anunt ca in urma unor articole aparute pe acest blog cei care au ridicat constructia de la Cota 2000 au fost amendati de Garda de Mediu cu circa 75 milioane lei vechi…adica o suma foarte mica in comparatie cu ce fac ei pe acolo!

Au venit unii, m-au sunat altii, si-au zis „bravo domne”, „m-ai face cineva ceva si pentru mediu”, „nu e muntele lor” s.a.m.d, insa nu consider ca am facut cine stie ce! Vor urma insa multe altele! Am avut o discutie cu cineva cu mare influenta in zona acum cateva zile, iar respectivul se chinuia din rasputeri sa ma convinga cu bunele lor intentii. Inventa tot felul de pretexte si motive doar sa ma convinga ca ce se intampla in Bucegi este cu buna intentie!

Bietul de el, aproape credea ce spune, din pacate unii dintre noi stiu unele legi pe de rost. Stimabile, nu cred ca ai rabdare sa-ti spun tot continutul Directivei Habitate! Ma luase cu vrajeala ieftina, ca au venit fonduri europene, ca vrea nu stiu ce comunitatea europeana…Parerea mea despre el? DOAR AMENDA IL MAI FACE BINE!

Din pacate pentru tara noastra, parcurile naturale si nationale sunt date in administrarea Romsilva, fapt ce l-am considerat dintotdeauna o mare eroare. Trebuia sa se creeze o institutie specifica de administrare a acestor arii protejate, care sa nu fie sub administrarea Romsilva, si nu transformati peste noapte padurari in rangeri!

Din punctul meu de vedere, si nu as dori sa se confunde lucrurile, Directia Silvica Targoviste pare a fi o institutie care nu are nimic in comun cu protectia mediului. Pe langa faptul ca nu stiu ca anumite legi trebuie respectate, cum ar fi accesul la informatii de interes public, nici macar nu au habar ce se intampla in zona lor. Poate se pricep la plantat si taiat copaci dar cu altceva nu le au!

nu-aruncati-gunoaie-ca-aruncam-noi-destule

Constructia ce se vede dincolo de perdeaua verde este Cabana de vanatoare Horoabele! „DIN RESPECT PENTRU MEDIU”!

Specific ca nu confund Administratia Parcului Natural Bucegi cu acea Directie Silvica, chiar daca primii sunt subordonati. E drept ca nici dumnealor nu le-au cu legea 544/2001! La majoritatea unitatilor Romsilva legea asta nu este respectata, de accea am propus alaturi de cateva ONG-uri de mediu sa le trimitem cate 15 adrese lunar.

Acum cativa ani, pentru a obtine niste informatii legale de la Ocoalele Silvice Sinaia si Azuga a fost nevoie de interventia celor din ministerul de resort. Eu trimisesem cateva adrese, ei spuneau ca nu au primit nimic, pentru ca asta este tactica…sa te faci ca nu ai primit, ca nu stii despre ce este vorba!

Revenind la subiectul titlului as vrea sa specific ca in Valea Ialomitei exista mai multe locatii ale Directiei Silvice Targoviste. As dori sa ma refer la una dintre acestea, in opinia mea cea mai importanta! Si anume CABANA DE VANATOARE HOROABELE. Scrie pe o mare pancarta ca este a Directiei Silvice!

De cativa ani „au inflorit” la circa 100 metri de aceasta cabana, dupa liziera de molizi foarte desi, mormane de gunoaie! Se vede acest lucru in imaginea de mai sus! In conditiile in care alte subunitati ale Directiei organizau actiuni de ecologizare prin Bucegi, de la cabana se duceau gunoaie prin padure! O sa postez mai multe poze si filmari in zilele urmatoare! Pentru ca este un serial ce incepe din zona Pestera si tine pana in Moroeni, limita Parcului Natural!

Eu le-am adresat o intrebare, daca s-au apucat de strans „recolta”, si nu mi-au raspuns! Probabil le-au adunat si or crede ca nemaifiind nimic pe acolo nu mai am cum dovedi. Doar ca raman multe, foarte multe poze, filmari, martori, plus alte dovezi!

Si ei aveau in subordine Parcul Natural!

Digital Camera
Digital Camera

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.