AH1N1 „TURISTUL” NEDORIT AL STATIUNII SINAIA

Intr-unul din articolele anterioare enuntam propria parere, cum ca este foarte posibil ca AH1N1 sa fi ramas pe meleagurile noastre.  Se pare ca la scurt timp, acest virus a pus lacatul pe usile invatamantului sinaian!

Acum nu stim exact daca exista o legatura intre primul caz inregistrat la Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia, si turistii diagnosticati cu gripa noua la acel hotel din localitate. Cred ca este foarte posibil sa fie o legatura!

Daca in primele doua zile ale lunii noiembrie era mare agitatie cu acei turisti infectati, iata ca dupa alte doua zile, respectiv la 4 noiembrie apare un alt caz de imbolnavire, tot in Sinaia! In aceeasi zi, se confirma suspiciunile. O eleva de la colegiu avea gripa noua. Motiv pentru care se dispun cateva masuri: inchiderea clasei, atentionarea si instruirea colegilor de clasa referitor la simptomele bolii,  dezinfectarea salii de curs.

Aparitia altor doua cazuri de gripa noua, tot la acest colegiu, a impus luarea deciziei de a se inchide intreaga institutie pe o perioada de 7 zile. Astfel ca, de la inceputul acestei saptamani si pana pe data de 16 a acestei luni, clopotelul nu va mai suna la „Mihail Cantacuzino”!

Timp in care Directia Sanitara Prahova va dezinfecta intreaga unitate iar elevii vor lua o scurta vacanta. Insa nu prea se pot bucura de vacanta, stiind ca au respirat acelasi aer…de liceu!

E limpede ca ar trebui ca autoritatile locale din Valea Prahovei sa ia masuri cat mai urgente. Deja nu se mai poate merge pe considerentul „poate nu va veni chiar la noi”! La colegiul sinaian invata elevi din toate localitatile din Valea Superioara a Prahovei, deci nu ar fi de mirare sa apara cazuri la Comarnic, Busteni sau Azuga!

Se pare ca va incepe si o campanie de vaccinare a copiilor de gradinita si a elevilor de gimnaziu. Unii spun ca aceasta va incepe saptamana viitoare. Evident ca dupa un timp, chestia cu AH1N1 va deveni o isterie, cu atat mai mult cu cat avem de a face cu un dusman nevazut! Un parinte spunea ca nu-si va lasa copilul sa fie vaccinat…deoarece „a auzit el la televizor ca dupa 2-3 ani ramane copilul paralizat”!

Parca vedem ca mergem la votare cu masti pe figura…numai ca noi le purtam de nevoie, pe cand cei votati le au de cand au intrat in politica. Evident pentru binele tarii, al cetatenilor, sau al celor multi, cum le place lor sa se exprime, doar nu va inchipuiti altceva! 🙂 Mi se pare mie sau de la o vreme nu mai stim ce sa facem de atata „BINE”! 🙂

Motto-ul ce caracterizeaza prezenta lui AH1N1 in Valea Prahovei este urmatorul: „FUGE CINE STIE SI SCAPA CINE POATE!”

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. criscar spune:

    Tare imaginea cu mastile votantilor si votatilor!

    Apreciază

    1. 🙂 Potrivite Crisan, potrivite!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.